Системата “Пейтриът” в Украйна вероятно повредена от руски удар

Тя не е унищожена според представители на САЩ
17 май 2023 07:50, Елка Василева
411
Системата “Пейтриът” в Украйна вероятно повредена от руски удар
Снимка: архив, БГНЕС

Произведена в САЩ система за противодействие на ракетни атаки "Пейтриът”, която се използва от Украйна, вероятно е пострадала от руски удар, заявиха двама  представители на САЩ, допълвайки, че не изглежда да е била унищожена, предаде Ройтерс.

Още по темата
Системата "Пейтриът" е една от сложните системи за противовъздушна отбрана, доставена от Запада, за да помогне на Украйна да отблъсне руските  въздушни удари, насочена срещу обекти от критичната инфраструктура на Украйна,  енергийни съоръжения и други.

Американски служител, говорещ при условие за анонимност и позовавал се на първоначална информация, заяви, че Вашингтон и Киев вече са разговаряли за най-добрия начин за възстановяване на системата и на този етап не изглежда, че системата ще трябва да бъде изваждана от Украйна.

Служителят добави, че Съединените щати в близките дни ще имат повече яснота по въпроса и информацията може да се промени с течение на времето.

Руското министерство на отбраната заяви вчера,  че е унищожило построена от САЩ система за противоракетна отбрана “Пейтриът” с "хиперзвукова" ракета "Кинжал" при нанесен през нощта удар в Украйна.

Пентагонът засега не дава коментар, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И тройно хипермегагигазвукови ракети да имат руснаците, не са им помогнали досега, няма да им помогнат и занапред. Друго не ме интересува.
338
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тук локуми може да си разтягаме със седмици. Истината е в отстъпващите руски фашисти и сателитните карти и снимки, които ясно показват отстъплението им. Другото на бобката е лаф за пенсионерския клуб.
337
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Всички самолети с Кинжали се следят по време на целия полет и във всеки един момент се знае кога е изстреляна ракетата. Оттам нататък вероятно Патриотите имат начин да изчислят траекторията и да ги свалят" Принципно вярно ако ракетите летяха по БАЛИСТИЧНА траектория без да маневрират Но Искандер и Кинжал постоянно правят ЗИГ ЗАГ по време на полета. Балистичния комп на Патриота получава нервна криза - прогнозата всяка секунда се променя - тука има тука няма къде да пратя антиракетата
336
5
 
2
 
! Отговори
аууууу преди 1 година
много тролейбусни шофьори не са тази вечер на работа ами висят в нета и заработват центове, това обаче не пречи на руските ракети да падат където и когато си искат.
335
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Бобчо да напише "Защо не са унищожени всички установки Патриот, ако тези Кинжали са неуязвими..?" Ами РФ РЕБ служби и конструктори се нуждаят от реални данни за ползване. За това атакуват ЗРК с антиракети Х-31, Х-58, Герани, Имитатори и дори жертват Калибри за да получат информация(от самолети шпиони за радиолокационно разузнаване)
334
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До от Цялата истина отломките може и да са от ирански шахед ако изобщо нещо е уцелило патриота де путин определено не е брояло ли4но на терен кое как можеби евентуално е оцелило нещо ...а още по малко тролитарята му
333
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Бобчо да напише Умнико още А-4(Фау-2) на Вернер Фон Браун от ВСВ е ПРАКТИЧЕСКИ КОСМИЧЕСКА РАКЕТА(лети над 100км височина) и СЪЩО ТАКА РАЗВИВА НАД 1500м/с което е границата на Хиперзвука но ракетата е БАЛИСТИЧНА след като спре двигателя е неуправляема за да се именува Хиперзвукова означава да е управляема на тези скорости(над 1500м/с)
332
4
 
4
 
! Отговори
ако те удари Кинжал преди 1 година
няма да е само повреда, а направо си излиза от строя заедно с целия екип туристи, и то завинаги.
331
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "На 9 май им видях танка Армата от ВСВ" На 9 май имаше 1/2 по-малко пехота и никави верижни машини които да разбиват асвалта в Москва(съответно да се плаща ремонта) и накрая за да не задръстват Москва пехотата не се изнесе пешком а се натовари на транспорти и се изнесе тихомълкум... Ама защо гледате за само това което не виждате а?
330
4
 
6
 
! Отговори
Бобчо да напише преди 1 година
откъде е сигурен, че Кинжалите развиват тези скорости при положение, че цялата информация за тях се дава от лъжливите руснаци? Или просто трябва да се напише нещо, което някой дърт, руски лъжец е казал или обявил... Защо не са унищожени всички установки Патриот, ако тези Кинжали са неуязвими..?
329
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 349 Е,а какво видяхме от украинците нищо и на фронта дори само празни приказки и нищо друго.Да ме говорим,че освен някави глупави неща нищо друго не могат да напишат.
328
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Цялата истина Неточно Хипер звука скорости и от Искандер и от Кинжал се развиват в средната част от полета за да може да работи главата за самонасочване заедно с компютъра за защитни и змамни маневри скоростта трябва да е под 2000м/с дори бих казал около 1000м/с което определено не е Хиперзвук. Но ако в крайната част на полета ракетата се движи с наистина зверска скорост може просто да се само запали и изгори не говорим изобщо за маневри и точност тогава
327
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Ако тия Кинжали вършеха някаква работа" Кинжалите са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОРЪЖИЕ което се ползва за унищожаване на НАИСТИНА ВАЖНИ ЦЕЛИ - Командни пунктове, ТЕЖКИ ЗРК, Огромни складове с оръжие(включително подземни) Руснаците признават за ползването на не повече от 10 броя от началото на СВО
326
5
 
5
 
! Отговори
от Цялата истина преди 1 година
Напълно реално е да има повредени установки "Patriot", но от отломки от прихваната балистична ракета. Която се спуска вертикално и ако в момента на унищожаване е била над установката.
325
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До До Боби "Русия унищожава целенасочено граждански обекти и убива цивилни." СЕРИОЗНО СНОЩИ КАКЪВ ГРАЖДАНСКИ ОБЕКТ Е УНИЩОЖЕН? С уговорката ЦЕЛЕНАСОЧЕНО не ВСУ ПВО да свали над някой невинен блок руска ракета която да се взриви на земята и изпепели половината блок. Мислиш ли че ЗЕЛЕнски и сие няма да се възползват да покажат колко зли за Руснаците???
324
2
 
9
 
! Отговори
Цялата истина преди 1 година
Русия няма хиперзвукови ракети. Това което представя за такава е всъщност е балистичен "Искандер" с въздушно базиране, която в момента на подхода към целта би трябвало да развие въпросната скорост. А парите за разработката, както винаги са изпити.
323
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Времето работи за Украина, докато кремълската империята се разпада." 1. Кой от 08.2022 година издържа Ъкрайна за да не изпадне не просто в ДЕФЛОТ а тотален икономически колапс? 2. Къде флират банки(последната беше 4 по големина в САЩ) реторичен въпрос. 3. Къде се увеличават лихвените проценти на централните банки... пак реторичен въпрос.
322
5
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Какви глупости пишеш. Русия унищожава целенасочено граждански обекти и убива цивилни. В момента в неокупирана Украйна цивилните са в по-голяма оопасност в сравнение с военните.
321
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 330м/с е скоростта на звука на морското равнище във височина спада и за по-лесна сметка се ползва 300м/с МиГ-31 развива Мах3 = 900-1000м/с на височина над 25000м 1500м/с е границата на Хиперзвука Искандер и Кинжал летят на 50-60км(или по-високо зависи от радиус и профил на полета) с поне 2000м/с Над 4000м/с се получава плазмена обвивка около летящия апарат в рамките на атмосферата до 100км височина.
320
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трима руски учени, работили в областта натехнологиите за хиперзвукови ракети, саизправени пред "много сериозни обвиненияв държавна измяна, обявиха от Кремъл въввръзка със случай, предизвикал голяматревога в руските научни среди, съобщиБТА. Става дума за прословутите ракети Кинжал които реално са много далече от обявената скорост на полета си, която не може и да се потвърди от независим източник... Руско позорище...