Системата “Пейтриът” в Украйна вероятно повредена от руски удар

Тя не е унищожена според представители на САЩ
17 май 2023 07:50, Елка Василева
411
Системата “Пейтриът” в Украйна вероятно повредена от руски удар
Снимка: архив, БГНЕС

Произведена в САЩ система за противодействие на ракетни атаки "Пейтриът”, която се използва от Украйна, вероятно е пострадала от руски удар, заявиха двама  представители на САЩ, допълвайки, че не изглежда да е била унищожена, предаде Ройтерс.

Още по темата
Системата "Пейтриът" е една от сложните системи за противовъздушна отбрана, доставена от Запада, за да помогне на Украйна да отблъсне руските  въздушни удари, насочена срещу обекти от критичната инфраструктура на Украйна,  енергийни съоръжения и други.

Американски служител, говорещ при условие за анонимност и позовавал се на първоначална информация, заяви, че Вашингтон и Киев вече са разговаряли за най-добрия начин за възстановяване на системата и на този етап не изглежда, че системата ще трябва да бъде изваждана от Украйна.

Служителят добави, че Съединените щати в близките дни ще имат повече яснота по въпроса и информацията може да се промени с течение на времето.

Руското министерство на отбраната заяви вчера,  че е унищожило построена от САЩ система за противоракетна отбрана “Пейтриът” с "хиперзвукова" ракета "Кинжал" при нанесен през нощта удар в Украйна.

Пентагонът засега не дава коментар, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Българин "С колко бягат руснаците от Бахмут? 200?" До колкото знам от сутрешните сводки Вагнер превзема последните ВСУ високоетажни блокове превърнати в укрепени позиции в самия Бахмуи а ВСУ се опитва да пробие фланговете за да хване Бахмут в собствен котел, но изглежда ВДВ са се окопитили и не отстъпват повече независимо от мощните удари на ВСУ.
318
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скорост от 2000м/с ще изпепели ракета за минути
317
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Времето работи за Украина, докато кремълската империята се разпада.
316
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Русия=Психиатрия "Украинците вече работят по проблема." Ако говориш за МАКЕТИ всички ги ползват и то масово. Проблемът на Патриот е че за да напусне позицията си и трябва половин час. Включваш радара! Веднага средствата за РЕБ на РФ те засичат първоначално грубо 2-3 градуса отклонение но с включване на повече системи местоположението се определя до 50*50м площ Всичко това отнема примерно 5 минути за това време дежурния МиГ-31К се насочва за атака Кинжала полита с 2000м/с(поне) на пример 600км
315
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И си спирай безжичния, минаваш на мобилни и си цъкаш втори зелен палец, че много постно го раздаваш.
314
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
С колко бягат руснаците от Бахмут? 200?
313
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бобка, кажи с Бахмут какво правиме?
312
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Одраскахте едното от 8 ремаркета на един Пейтриът, останалите кога?
311
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Ами тази нощ не са пускали "Калибри", да изравнят столицата със земята." Моля какви глупости говориш? ОСНОВНОТО В СВО Е ЧЕ РФ НЕ УНИЩОЖАВА ГРАЖДАНСКИ ЦЕЛИ(Да не се бърка със СТРАТЕГИЧЕСКИ ЦЕЛИ пример голям мост с голяма пропускателна способност е ГРАЖДАНСКА ЦЕЛ но Е И СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ ясно защо)
310
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам Боби, почнал сам да си говори....
309
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Българин "Досега запдът и НАТО осигуряват нужното да Украйна, за да надделява срещу руснаците - обърни внимание - без дори да са пипнали запасите си" За това извозва запаси от Израел и купува снаряди от Южна Корея които доставя със самолети до Ъкрайна защото с кораб ще се таралянкат сигурно месец...
308
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Българин "Цялата ви къща пълна със западна техника. От Русия имаш един ориз в хладилника." Ех експерте Европа като цяло е РЕСУРСНО И ЕНЕРГЕТИЧЕСКИ ЗАВИСИМА ОТ ВНОС. Ето за България утре РФ спира доставките на Нефт и атомно гориво защото нашите политици са направили зулум. Румъния не може да ни даде гориво защото издържа Ъкрайна, Сърбия е на наше гориво. Гърция дори внася по малко. Ердоган няма как да продаде за него не стига. Всичко спира а след 9 месеца и 25% от енергетиката(Козлодуй)
307
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
319 - ами свали я. ама върху него си.
306
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ШЕСТ ДУШИ СА АРЕСТУВАНИ ЗАЩОТО ПОКАЗАЛИ УДАРА НА "КИНЖАЛ". ТЕ И CNN ГО КАЗАХА АМА ЗЕЛЕНИЯ ПЪТЕН БЕГАЧ НЕ.
305
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тази нощ не са пускали "Калибри", да изравнят столицата със земята. Да не са им свършили ракетите. Ако насистиня бяха обезвредили ПРО щяха да се възплозват.
304
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Българин 'Ако сащ пратят Томахоук, украинците приключват руснаците до 1 седмица." Сериозно Калибър,Х-55 и Х-101 са еквиваленти на САЩ Томахавка. Руснаците по данни на Пенагона са изстреляли над 5000 парчета за вече над година СВО и какво след като почти всяка нощ има тревоги в Ъкрайна значи има все още цели за поразяване. Или си мислиш че САЩ ще доставят примерно 1000 томахавки...
303
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Сата НАТО "Как тогава летят на зиг-заг, щом не могат да се управляват ни така, ни иначе?" Искандер и Кинжал имат и газодинамични и аеродинамични управляващи системи. Освен това както казах изменение на курса на ракетата с нищожните дори 0.1 градус променя мястото на вероятната среща Цел с Антиракета понякога с километри С доближаване до ЗРК намалява ефективността на измамните маневри но там се лети вече в атмосферата и "завоите" на целта могат да се вземат с над 30-40ДЖе претоварване
302
3
 
3
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Украинците вече работят по проблема. АлкашитеНай-вероятно са проследили Пейтриъта по множеството камери излъчващи на живо от Киев. Много от тези камери принадлежат на МВР, банки учреждения и т.н. Възможно е и някои Ютубъръри излъчващи наживо волно или неволно да работят заАлкашите.
301
3
 
5
 
! Отговори
Малце е повреден преди 1 година
Това с патриота звучи като македонците... Митре е малце болен утре му е погребението!!!
300
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана ясно, че Кинжала всъщност е едно ръждиво джобно ножче, както всички други безаналогови рушки легенди.