Системата “Пейтриът” в Украйна вероятно повредена от руски удар

Тя не е унищожена според представители на САЩ
17 май 2023 07:50, Елка Василева
411
Системата “Пейтриът” в Украйна вероятно повредена от руски удар
Снимка: архив, БГНЕС

Произведена в САЩ система за противодействие на ракетни атаки "Пейтриът”, която се използва от Украйна, вероятно е пострадала от руски удар, заявиха двама  представители на САЩ, допълвайки, че не изглежда да е била унищожена, предаде Ройтерс.

Още по темата
Системата "Пейтриът" е една от сложните системи за противовъздушна отбрана, доставена от Запада, за да помогне на Украйна да отблъсне руските  въздушни удари, насочена срещу обекти от критичната инфраструктура на Украйна,  енергийни съоръжения и други.

Американски служител, говорещ при условие за анонимност и позовавал се на първоначална информация, заяви, че Вашингтон и Киев вече са разговаряли за най-добрия начин за възстановяване на системата и на този етап не изглежда, че системата ще трябва да бъде изваждана от Украйна.

Служителят добави, че Съединените щати в близките дни ще имат повече яснота по въпроса и информацията може да се промени с течение на времето.

Руското министерство на отбраната заяви вчера,  че е унищожило построена от САЩ система за противоракетна отбрана “Пейтриът” с "хиперзвукова" ракета "Кинжал" при нанесен през нощта удар в Украйна.

Пентагонът засега не дава коментар, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И все пак, ако Европа и НАТО не доставяха оръжие в Украйна, войната щеше да е приключила и то със значително по-малко жертви. В тази връзка може да се каже, че Русия демилитаризира НАТО и Европа.
18
0
 
15
 
! Отговори
Повредена? преди 1 година
Да изправат ламарините и айде!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е само един Пейтриът ли имат, та толкова рев?
16
0
 
24
 
! Отговори
Край преди 1 година
Не била унищожена - само повредена. И сега украинците ще си я поправят с тел.
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като през 80-те години в долината Бекаа Сирия Израел унищожи 17 от 19 ЗРК дивизиона се наложи стратегията на фалшивите радиопредаватели.Комплексите са заградени от няколко по мощни радиопредавателя работещи на честотата на работния предавател.Така ракетата не може да установи кой е истинския насочващ радиопредавател.Тази тактика се използва масово.Може кинжала да е поразил фалшив предавател.Защото истинските се включват само през време на наведението на ПВО ракетата.Предстои да разберем
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само са и откачили бронята , има спукана гума и пукнато предно стъкло. *** имала "Каско".
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО. Избили са ти мозъка. Много знаеш къде са разположени, а обхвата им не е безкраен.
12
4
 
19
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 година
Язък за Пейтрът-та......
11
31
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Голяма работа, тази система затова е пратена в Украйна - да събира боен опит. Буквално предишния ден свалиха 2 самолета и 3 вертолета и избиха 11 човека екипажи, така че Пейтриът си е отработила парите.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те толкова ПВО системи унищожиха и никога не е ставал такъв грандиозен въпрос сега за един американски камион се разрева целия свят ударени ли са му ламарините или не са ударени. Що за глупости бе хора ? Това е толква глупаво, че чак не ми го побира акъла може ли големи хора да изпадат в такова състояние по-зле и от деца.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесна новина
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами повредена ще да е иначе е кофти реклама особено след излагацията в Саудитска Арабия където хусите направиха за смях прехвалените патрЕоти.
7
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес ще пишете леко повредена и утре ще изцедите между зъбите унищожена. Хаха нали Укрите бяха унищожили всичко аз като видях какъв взрив се получи при удара от Кинжал силно се съмнявам, че е само повредена. Операторите на Пейтриът са били бивши военни пенсионери които са обучавали украинците и са обслужвали комплекса. Между дпугото вчера Руснаците са са свалили 7 ракети Шторм Щадоу в Донецк и Луганск. Тежки дни за Киевската хунта и нашите хомосексуалисти.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда е станала на прах и пепел в противен случай удара трябва да е бил на няколкостотин метра. И кво толкоз се разревахте за некъф камьон ударен ли е или не ? Война е и всякаква техника може да бъде унищожена - френска, немска, руска, украинска ,патагонска и от Малката Мечка Бета даже.
5
3
 
26
 
! Отговори
РУСОФИЛА преди 1 година
И сегИ требе ли да роним сълзи за тъз система?!
4
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повредена вече така ли му казват на унищожението?
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайли лайкли...така изплескаха 2те батереи, че не знам кво е останало, а хвърлиха 30тина ракети за няма 2 минути
2
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи поне 2 са дали фира, щом официално си признават за една повредена. Смешки сте пълни, само дето ги разкарвахте тези железа от другия край на света :D
1
28
 
7
 
! Отговори
Така започна преди 1 година
Леонид Гозман по руския първи канал и после го арестуват: "Ние всички като граждани на Русия носим отоворност. Тази ужасна война нямаше да продължи и един ден ако ние не снабдявахме така наречените лидери на тези републики с пари, оръжия и хора. Те са просто престъпници, всички си спомняте понзи схемата МММ, Пушилин преди да започне борбата за "свободен" Донецк беше регионален мениджър на тази понзи схема. Захаренко преди войната продаваше пилета. Ние нямаме работа в чужда държава"