Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"

„Вагнер“ е частна армия, която няма централа и служители
31 юли 2022 21:03, Йоана Цонева
208
Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"
Снимка: БГНЕС

Контролираната от Русия частна военна група "Вагнер" получава задължения, подобни на тези на редовната армия на Москва, що се отнася за фронтовата линия в Украйна. Това твърди британското разузнаване в най-новия си доклад за войната, като добавя, че основната причина е проблем с пехотата на Кремъл.

От март насам частната компания действа в Източна Украйна в координация с руската армия. Вероятно на ЧВК „Вагнер“ е възложена отговорност за определени сектори на фронта, по подобие на нормалните войскови части. Това представлява значителна промяна в начина на използване на паравоенната група в сравнение с периода преди 2015 г. Тогава тя предимно поемаше мисии, далеч от тези на редовната руска армия.

Още по темата
„Това ново ниво на интеграция подкопава дългогодишната политика на Русия да отрича връзки между „Вагнер“ и руската държава. Ролята на „Вагнер“ вероятно се е променила заради липсата на пехота на руското Министерство на отбраната. Бойците на „Вагнер“ обаче няма да бъдат достатъчни, за да осъществят значителна промяна в траекторията на войната“, отчита британското разузнаване.

„Вагнер“ е частна армия, която – поне на хартия – няма централа и служители. САЩ и ЕС я свързват директно с руския бизнесмен Евгений Пригожин. Той е известен като „готвача на Путин“, близък е до президента на Русия и се смята, че финансира „Вагнер“. Самият Пригожин отрича тези връзки. Путин също заявява, че паравоенната организация нито е свързана с Москва, нито е финансирана от Кремъл.

„Вагнер“ станаха известни по време на военните действия в източния украински регион Донбас през 2014-2015 г., когато подпомогнаха сепаратистките сили в самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск. Членовете на частната армия са обвинявани в извършване на военни престъпления в различни части на света, включително изнасилвания, грабежи и измъчвания на цивилни. Действали са в Сирия, Либия, Централноафриканската република, Мали и др. От няколко месеца „Вагнер“ участва във войната в Украйна със задача да ликвидира украински лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавно трябва да се изгонят всички украински терористи престрували се на бежанци, които се спасяват от Путин от територията на България незабавно! Да се махат преди да сме направили нещо по-лошо с тях! Благодаря!
30
6
 
6
 
! Отговори
С КРЕМАКЛИЙКИ? преди 2 години
НАЗРЯВАТ СВЕТОВНИ КОНФЛИКТИ А НИЕ НЯМАМЕ АРМИЯ, НЯМАМЕ МОДЕРНО ВЪОРЪЖЕНИЕ, НЯМАМЕ БОЕН ДУХ. СВАЛИЛИ СМЕ СИ ГАЩИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
29
13
 
8
 
! Отговори
ГЛАВОРЕЗИ преди 2 години
А ВАГНЕР НАБИРАЛИ НАЕМНИЦИ ОТ ПАНДИСЧИИТЕ И КАКВО ДА ОЧАКВАШ? НЕПАБЕДИМАЯ, АЛКОХОЛИЗИРАНАЯ, БЕЗМОЗАЧНАЯ?
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за Сърбия няма ли драснете? Дайте някакви нови и какво се случва там и защо Сръбската армия включително и авиацията са вдигнати и пренасочени към Косово.
27
7
 
15
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
Тия вагнеровци , не ги ли трепаха у Сирия като полски лалугери....
26
12
 
13
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 2 години
До Анонимен 24. Видяхме я що за сила е руската армия. Повече от 5 месеца тъпчат на едно място. Преди години бяха бити и унизени в Афганистан. Втората Световна война я изнесе САЩ. Ако не беше АМЕРИКА,от изток Япония,от запад Германия,щяха да си стиснат ръцете како победители при планината Урал.
25
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО УПЛШИНИ ТЕЯ АНГЛИЧАНИ
24
6
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
... абе , те и вагнеровците са едни усровци...немам думи....
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някога хората може и да разберат, че този преход беше организиран и осъществен от КГБ, а не от свободолюбивата тълпа по площадите. Сега идва времето за втората част от плана - Русия си прибира републиките. За това се е готвила 30 години.
22
8
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Нещо става в Косовска Митровица! Най-верните руски лакеи - сърбите - се готвят да подпалят и Косово! А оттам - целите Балкани!
21
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който се е захванал с Русия, добро не е видял. Справка - Полша, Швеция, Турция, Франция, Германия, Япония. Дойде ред и на Англия. Много бързо се обявиха за победители в Студената война, но войната още не е свършила.
20
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вагнер организира почти всички убийства на цивилни в Донбас... 8 години фашистка Русия финансира сепаратистите в Донбас, които използваха цивилните там, като.... жив щит срещу украинската армия,(3 000 цивилни жертви и 10 000 ликвидирани проруски бандити) която се опитваше да си върне контрола в Донецк и Луганск. Кремълският пcиxoпат спря 11 опита на ООН да изпрати миротворци и нарочно изчакваше момента след Олимпиадата в Китай за да нападне вероломно Украйна... Това са фактите русофилчета...
19
27
 
8
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 2 години
Англичаните май пак искат да ядат пердах от Дмитрий Донски 😁
18
11
 
3
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 2 години
Не трябва да се подценяват горилите и шимпанзета които Лавров ще доведе от Африка и ще допринасят за капитулацията на Украйна.
17
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вагнер или не, факт е, че Русия печели войната
16
6
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Какво става в Сърбия и Косово ?Нашите Медии имат забрана да информират Населението .
15
13
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Скоро ще избухне война на Балканите(така мисля) затова послушайте бай ви SS ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ !
14
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ядрена сила номар 1,това е Русия.
13
14
 
7
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 2 години
Руският подводен флот-6 ядрени подводници за клас-акула.....10 ядрени щурмови подводници....и още минимум 56 дизел- електрически с торпеда.
12
9
 
25
 
! Отговори
Е и преди 2 години
Щото САЩ нямат частни армии, които ползват. Даже затворите им са частни.