Снимки показват движението на руската войска по границата с Украйна

Според тях има военна активност
19 фев 2022 11:41, Петя Славова
117
Снимки показват движението на руската войска по границата с Украйна
Снимка: БГНЕС

Спътникови снимки, направени тази седмица, показват военна активност на множество места в Беларус, Крим и Западна Русия близо до украинската граница, съобщи американската компания за космически технологии "Максар", цитирана от Ройтерс.

"Максар" посочи, че на снимките се вижда ново разполагане на значителен брой хеликоптери - най-малко 50 - в северозападната част на Беларус, както и разполагане на бойна група танкове, бронетранспортьори и спомагателна техника на летище Милерово, на около 25 км от украинската граница.

Според компанията, която следи движенията на руските сили от седмици, сред разполаганите хеликоптери има както такива за превоз на войски, така и щурмови. На снимките се виждало също наличие на авиотехника за наземни атаки, части за противовъздушна отбрана, както и дронове, предава БТА.

Ройтерс отбелязва, че не може да направи независима проверка какво показват сателитните снимки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже гледам, гледам снимките белким видя някакаво движение. Всичко си стои и нищо не помръдва. Явно снимките са много статични. Ама защо не дават и снимки за движението на украинските войски?! Може пък там снимките да се раздвижат?!Смешници! Защо му е на Путин да влиза с жива сила в Украйна?! Както каза Лавров Русия ще предприме необходимите военно-технически мерки за нейната сигурност.Военнотехнически сещате ли се за какво става дума?! Гледайте снимки от старите ленти ако си нямате работа!
83
1
 
9
 
! Отговори
snimki_fake преди 2 години
тези снимки, които публично показват вече месец са повече от нарисувани от пропагадни институти, абсурд е медии и политици да знаят къде са войските, които подготвят настъпление, всеки преминал елементарно военно обучение знае, че при подготовка за настъпление всичко е максимално покрито, на мястото има пълно затъмнение, липсва техника на открито-това не са играчки, самолети, сателити нищо не лети над района, и липсват каквито и да са данни, обратното е пълна измислица
82
2
 
4
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Не се виждат никъде снимки с придвижването на украинските войски!В Русия има 22 автономни района и държави,какво им пречеше на хохлите да осъществят т.н. Мински съглашения,които са подписани и от тях и да се омиротвори обстановката?!Нямаше да се създаде тази обстановка на несигурност и опасност от унищожиителна за планетата война.Ако гламарите се водят по акъла на един изкукал президент,който си мисли,че той е господ и на него трябва да се кланя целият свят няма да има кой да ни погребва!
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале, какво неуспоримо доказателство. Гледайте само как се движат...
80
9
 
3
 
! Отговори
Мая преди 2 години
До: Яница? Прочети и гледай филмите за гората Катин! Над 10 000 жертви на "добрите" руснаци!
79
7
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
От алкохолици ,какво очакваш?
78
0
 
10
 
! Отговори
555 преди 2 години
Е, как снимки ще покажат движение :)
77
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Ройтерс......Вие сериозно ли?
76
3
 
11
 
! Отговори
Яница преди 2 години
ДО 91 Щом е така, эащо тогава руснаците эапочнаха иэграждането на палаткови лагери эа бежанците от Донбас!!! Пак повтарям, Русия не иска да воюва, но теэи ненормалници я предиэвикват и Путин няма да отстъпи!!! Теэи които финансират войната и продават оръжия на Украйна са печелившите да гледат отстрани война на чужда територия!!! Иэкуфелият Байдън е луд эа връэване!!!
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Яница. Донецк и Луганск са в Украйна и тя може да прави там каквото си иска!
74
3
 
12
 
! Отговори
Яница преди 2 години
Русия си е на собствена територия и може да прави каквото си иска!!!Войските са эа това, да бъдат пратени там където има эаплаха!!! Инак са ненужни!!! Янките какъв го търсят там??? Така беше с Ирак, Сирия, Афганистан, Югославия да иэброявам ли още!!! Эа украйнските диверсанти, които са обградили донецка и луганска република и убиват мирни граждани нищо не се пише!!!
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са снимките? Виждам само една.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти какви си мислиш, че са заплатите на руснаците в доларов еквивалент? А на българите? А каква е покупателната способност в двете държави? Новите коли продадени в Русия за 10 дена надхвърля броя на новите коли продадени в България за година...Стига глупости... А ако зьапочнем да сравняваме цени на основни стоки и услуги...
71
2
 
11
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Колкото Садам Хюсеин имаше хим.оръжие, толкова и движение има
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жал ми е чак за хората които все още вярват в медиите....Всичко е платено бе хора,всичко е сценарии,успокойте се малко. Постоянно ходя в Украйна, всичко е театър, а вие сте едни малки куклички без капка мозък. Съжалявам,сигурно боли и малката ви гънчица няма да го разбере, но живейте и мислете за България. Спрете да се правите на политици и вижте в какъв упадък се намира нашата страна!!!
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар 82 "71, абе тия неща ги говориха след 89-та година, така че едва ли са съветски лъжи. Но имаше условие освен руските войски да се изтеглят американските и английските" Не е имало такова условие. Не е лошо ако не знаете да се информирате преди да пишете неща, защото ставате проводници на руски лъжи.
68
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента 1 лев е около 45 рубли, преди 5 години , 1 лев беше около 27 рубли. ДА, заплатите в Русия се увеличават, скоро Путин ще направи всички руснаци милионери в рубли.
67
1
 
3
 
! Отговори
82 преди 2 години
Сложи още 10 натовци в украйна и няма да има утре
66
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сандо Само един напълно психясал човек може да приема, че е нормално в 21век "танкове да се разхождат по границата" с друга държава. Русофилията е психически проблем, но това всъщност не е нищо ново дори за русофилите. Те знаят, че се занимават с ненормални неща.
65
0
 
4
 
! Отговори
САЩ и Украйна преди 2 години
Пуснаха музиката в 2 часа през нощта.