Ким: Северна Корея е непобедим другар по оръжие с Русия

Изпрати послание до Путин за националния празник на Русия
12 юни 2024 15:53, Елка Василева
100
Ким: Северна Корея е непобедим другар по оръжие с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изпрати послание до руския президент Владимир Путин, в което заявява, че страната му е „непобедим другар по оръжие“ с Русия, предаде Ройтерс.

Посланието на Ким бе част от поздрав по повод днешния национален Ден на Русия.

Още по темата
Севернокорейският лидер отбеляза, че срещата му с руския президент на космодрума „Восточний“ в Амурска област през септември е довела до повишаване на равнището на техните „едновековни стратегически отношения“. Тогава Путин обеща на Ким помощ за производството на сателити, припомня Ройтерс.

В. „Ведомости“ вчера съобщи, че през следващите седмици руският държавен глава ще посети Северна Корея и Виетнам. Официален представител на виетнамското правителство каза пред Ройтерс, че визитата е планирана за 19 и 20 юни, но все още не е потвърдена окончателно. Кремъл от своя страна заяви, че иска да засили сътрудничеството си със Северна Корея във „всички области“, но не потвърди датата на пътуването на руския държавен глава.

Пхенян и Москва все повече засилват дипломатическите си и военните си отношения. През последните месеци между двете страни имаше обмен на правителствени, парламентарни и други делегации.

Очаква се севернокорейски служители от сферата на обществената сигурност тази седмица да посетят Русия.

Вашингтон и Сеул обвиниха Пхенян, че изпраща оръжия на Русия, за да ѝ помогнат във войната ѝ срещу Украйна. В замяна Северна Корея получава от Москва технологична помощ за нейните ядрени и ракетни програми.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от Русия
Мъже от Шри Ланка примамени да се бият на страната на Русия в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
2
 
! Отговори
да се радва, че преди 1 седмица
ДОГОДИНА И ДОТАМ ЩЕ СТИГНАТ УКРАИНСКИТЕ ДРОНОВЕ
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Събраха се двамата Лиди, да се надлъгват един друг кой е по по велик, непобедим и безстрашен, страхотен безплатен цирк
80
4
 
4
 
! Отговори
Знаете ли колко преди 1 седмица
струва едно жилище на северно корееца? Колкото една ключалка. Жилищата са безплатни, за семейни, средно 150 кв.м. в Пхенян. Найчистият град в света. Преди години бях на тържество на фирма от Южна Корея шефът на фирмата се похвали, че си е купил апартамент 50 кв.м.
79
3
 
4
 
! Отговори
да се радва, че преди 1 седмица
ДОГОДИНА И ДОТАМ ЩЕ СТИГНАТ УКРАИНСКИТЕ ДРОНОВЕ
78
1
 
5
 
! Отговори
2 жужета преди 1 седмица
ГОЛЯМ СМЯХ
77
1
 
6
 
! Отговори
сънищата на Ким Чунг преди 1 седмица
ДА ГО Е.. В НЕПОБЕДИМИЯ Г..
76
2
 
5
 
! Отговори
Роза преди 1 седмица
Ето какви са приятелите на Путин!Откровено казано,за мен Ким е една бутафорна фигура и никога не съм го приемала сериозно като политически лидер!Е,за севернокорейците може да е вожд и месия,но те просто няма къде да отидат!
75
0
 
2
 
! Отговори
а една неутронна преди 1 седмица
КАК ЩЕ ИМ СЕ ОТРАЗИ ? ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ РУСНАЦИ, КОИТО ЗАПЛАШВАХА десетки пъти, САЩ НАПРАВО ГРЪМНАХА 2 те бомбета !
74
9
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 седмици
Северна Корея колко години произвежда оръжие ? 50, 60, 70 ? Сега това оръжие може да влезе в употреба в Украйна, а в замяна Северна Корея ще получи, храна, горива и ракетни технологии които могат да бъдат насочени срещу САЩ, както обеща П.утин. Та, при наличие на такъв огромен оръжеен запас + собствено производство, можем само да си представим Русия колко дълго може да воюва. Ясно е кой ще спечели войната на изтощение между Русия и САТАНАто !
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 68 Дечко,или не си разбрал какво искам да кажа или се правиш че не си разбрал. Аз нужда от кредити били те бързи или бавни нямам ,и никога не съм имал. Просто отбелязвам факта че в момента българина е толкова добре финансово че масово разчита на фирми за бързи кредити и заложни къщи. Частно съм работил и през комунизма,имаше си постановление за това,и не ,не съм бил партиен член или топач. Плащаш си където трябва и бачкаш,стига да имаш акъл и да ти се бачка. Сега е същото .
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"70 години, някои хора не могат да видят разликата между двете Кореи!" - Те могат, но някои предпочитат СК. Все пак там срещу доноси можеш да станеш богат, а в ЮК такъв бизнес няма... :)
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
70 години, някои хора не могат да видят разликата между двете Кореи!
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"До Анонимен 50- Кой знай какви мръсотии преди това е сътворил прадядо ти, но лека му пръст на човека." - Никакви. Просто е имал най-много земя в селото, а такива са били като трън в за_дни_ка на комунистите. И дори не сме предявявали претенции за къщата след 89-а, защото впоследствие (не комунистите, а по време на прехода) са я превърнали в община на селото. Да си я ползват. И без това сме 1200 наследника. Както и да е, остави къщата. Комунизмът няма да се върне. Действайте, не мрънкайте!!!
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 55 ,, Че комунистите са принудили хората да напуснат селата и да се натъпчат в панелките...." Моля,ти на кой свят живееш бе с оп ла нко? Преди 89-а селата бяха пълни с хора а сега има села напълно обезлюдени или с двама жители.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"в случай че си пропуснал какво представлява,, демокрацията '' в България в момента,на всеки ъгъл заложни къщи и офиси на фирми за бързи кредити." - Така е, но никой не те кара да разчиташ на тях. Можеш просто да си намериш работа или пък да си създадеш такава чрез собствен бизнес. Един приятел (заварчик) по време на Ковид дори започна да работи за себе си и сега прави по няколко хилядарки месечно. Да, не е милионер, но печели достатъчно. Положи труд и сега му се отплаща. С мрънкане няма как...
67
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 50- Кой знай какви мръсотии преди това е сътворил прадядо ти, но лека му пръст на човека.
66
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вовата и Ким реализираха Двойно проникване в краваро-copocките 3адници ! И сега copocите ревят - хем ги боли, хем ги е срам !
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"До Анонимен 46 Какво е ПРЕДВТАВЛЯВАЛ КОМУНИЗМА,тоест не си видял от първо лице а пишеш свободни съчинения." - Роден съм 86-а година. Да, нямам спомени от онова време, но всичко написано от мен не може да се отрече дори и от най-големия фен на комунизма т.е. не пиша свободни съчинения. Кое не е вярно от написаното?
64
4
 
5
 
! Отговори
Реалност преди 2 седмици
Като пълноправен и богат член на ЕС масово Bulgar нЕма кинти за почивка като бял човек а тича по гръцките села около границата добре запасен с буркани с лютеница,кренвирши..... В повечето случаи с кинти на кредит. Муахахахахаааааа
63
5
 
0
 
! Отговори
Величие преди 2 седмици
Костадинов е много под нивото на Ким! Виж, полковника е друга работа!