Мъже от Шри Ланка примамени да се бият на страната на Русия в Украйна

Обещали им високо заплащане за безопасна неквалифицирана работа
12 юни 2024 11:16, Елка Василева
69
Мъже от Шри Ланка примамени да се бият на страната на Русия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко 800 мъже от Шри Ланка са били примамени да се бият на страната на Русия във войната в Украйна, предаде ДПА.

Според информация на полицията в Шри Ланка на повечето от засегнатите е било обещано месечно възнаграждение от 1 млн. до 1,5 млн. рупии (3292 - 4938 долара) или дори повече за относително безопасна неквалифицирана работа. В действителност обаче мъжете са били изпратени на фронта да се бият и не са получили обещаните пари, които са в пъти повече от обичайните доходи в Шри Ланка.

По данни на полицията в Шри Ланка повечето от примамените са бивши войници. Досега са задържани 20 души, за които се твърди, че са участвали в организацията на схемата.

Според информацията на полицията мъжете не знаят къде точно се намират или командирите им не ги пускат да си тръгнат. Поради тази причина заместник-министърът на външните работи на Шри Ланка Тарака Баласурия ще се срещне със заместник на министъра на отбраната на Русия Андрей Белоусов в Москва следващата седмица, съобщи вчера посолството на Шри Ланка в руската столица. Представителят на Шри Ланка се надява на руска помощ за репатрирането на мъжете. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
2026 няма руснаци, преди 3 месеца
НЯМА ПРОБЛЕМ, КАКТО КАЗА МУСТАКАТИЯТ ГРУЗИНЕЦ, И ПРАТИ 20 000 000 НА ПЛАЖ В СИБИР
55
2
 
1
 
! Отговори
Украйна до Урал, преди 3 месеца
СКРОМНО ! ТА НАЛИ НАТО СА ВЕЧЕ НА МАРС !
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако се бият за Русия са примамени но ако са на страната на Украйна/Сащ са патриоти и герои ? Смешни писания . Копи-пейст журналисти
53
2
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 месеца
От тук насетне освен нормален секс за Нацистите ще има и тактичен,извратеняци от екзотични държави срещу високо заплащане извършват квалифициран труд.Ах ах.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
браво на путин. време беше някой да избие руснаците. добре се справя, но може и по-добре.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
путин си разтяга пръстенчето отзад, ама не усеща че вратовръзката му започва да се затяга. скоро ще посинее ама не от ла-ната които е ял, ами от бесилото.
50
3
 
0
 
! Отговори
0008 преди 3 месеца
ДОСАДА ОТ ИНФОРМАЦИОННО ОШЕТЕНИ МЕФИИ С УКРАИНСКА ПАРАЗИТНА ПРОПАГАНДА......ДА ВИ Е ЯСНО : 520 000 -НА РУСКА АРМИЯ СЕ НАМИРА В УКРАЙНА,КАТО АКТИВНИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ ВОДЯТ САМО 42 000. ОСВЕН ТОВА ПО ДОБРОВОЛНИ КОНТРАКТИ КЪМ МО НА РФ ВЕЧЕ ИМА СЪЩО НАД 0,5 МЛН...
49
2
 
4
 
! Отговори
емо преди 3 месеца
статията е пълна дезинформация за промиване на елементарни немислещи мозъци като на 53. не е лошо да напишете нещо за наемниците, които се сражават на страната на украйна - откъде са, колко са на брой, какво им се заплаща и колко от тях са ликвидирани.
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия, нация от бедни пuянuци. Когато и да им пуснеш бомбите, все ще е късно.
47
5
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Много са напреднали технологично прус-таците,само да се молят,да не ги заплющи"Томахолк",че свет ще им се извие! Слава на Юнайтед Стейд!
46
1
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До Боби"Искандер-м" и "Искандер-к" не са,и никога няма да бъдат крилати ракети,те са балистични такива!
45
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До 82-ОМБР 1. Искандер М е крилата ркета...(само за твое сведение) 2. За да свалиш Искандер трябва да си АМА МНОГО ГОЛЯМ КЪСМЕТЛИЯ или просто не си свалил ракетта а Тоталната забрана в Украйна да се пуликуват всякакви сведения за резултатите от военните действия са дали резултати. Само че Гръмнатата цел не можеш да я скриеш от средствата за обективен контрол включително сателитните.
44
4
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
ОтКрим е долетяла ракета Искандер-М,всъщност единствената която не е свалена след руската ракетна атака тази нощ,но "Кинжала"нямаше този шанс да порази целта си,стана на парчета във въздуха. Що се отнася за руските загуби в Крим прес тази нощт 1 комплекс С-300 и 2 комплекса С-400 с радиолокационите им станции на скрап. Слава на Украйна!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ох, аман от вашите чули-недоразбрани новини. Къде си превели погрешно от западните СМИ, къде съчинили, къде не разбрали и ни го поднасят тържествено. А много учили-недоучили, чели-недочели българи точно от такива сайтове формират мирогледа си.
42
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До 82-ОМБР СЕРИОЗНО ПАК ЛИ? От Крим има две новини и то в Украинските канали. 5.13 ПВО стреля по украински цели с видео Труха и 7.30 В Одеса са долетели балистични боеприпаси от Крим...
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 35 - г-н Чърчил е именно "геният" на битката при Галиполи, но имаш грешка в цифрите - само австралийските загуби са 40 000
40
4
 
5
 
! Отговори
45 преди 3 месеца
Тия ще са летни бойци , само за лятото ! Зимата , който е останал , ще си го връщат в Шри Ланка !
39
6
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Очистването с огън на руски ракетни системи в Крим продължава! Украйнската метла мете!
38
4
 
3
 
! Отговори
ЧЕСТИТО! преди 3 месеца
Хитрый план Киева с размещением F-16 на зарубежных аэродромах оказался убийственным для Польши, Румынии и Болгарии. Теперь под прицел России попадают сразу три страны НАТО
37
4
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 месеца
това е масова практика...великите сили в стремежа си да опазят коренното си население, пускат други етноси да воюват вместо тях...за САЩ в Ирак и Афганистан воюваха порториканци, мексиканци, та даже и кубинци...