Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни

Докъде ще стигнат руските сили?
22 юли 2024 14:05, Александър Попов
730
Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са успели да овладеят почти напълно град Красногоровка в Донецк. За украинците е все по-трудно да удържат фронтовата линия, дълга над 1100 километра.

Битката в Източна Украйна се ожесточава все повече, а руските сили успяват да пробият фронтовата линия на няколко места, съобщава "Дойче Веле".

Руското министерство на отбраната обяви, че е завладявало почти напълно малкия град Красногоровка в Донецка област. Според данни на държавната агенция при нападението срещу града са задържани украински войници, а цивилните "са изведени на безопасно място". Американският Институт за изследване на войната потвърди с помощта на кадри с геолокация, че руската армия е напреднала в Красногоровка.

Русия иска да постигне пълен контрол над Донецк

Пълният контрол над Донецк е една от най-сериозните стратегически цели на руската война в Украйна. Областта бе незаконно анексирана от Русия, но в същото време Кремъл не успява да завладее цялата територия там. Колкото по на запад от град Донецк се мести фронтовата линия, толкова по-удобно е за Русия да използва центъра на областта като военна база, която да служи за снабдяване и обучение.

Руското министерство на отбраната обяви "освобождаването" на още села в областите Луганск и Харков. Институтът за изследване на войната посочва, че на много места се водят тежки битки без териториален напредък на нито една от двете страни. Фронтът е общо над 1100 километра, а украинските части нямат достатъчно муниции и противовъздушни системи, за да го отбраняват ефективно. Освен това на много места украинците са превъзхождани числено от руските войници.

Загубите са огромни

Украйна е загубила много от добре обучените си бойци, коментира пред АРД Густав Гресел от Европейския съвет за външна политика. Украйна все още разполага с опитни бригади, но и с такива, които са зле обучени. Нивото на подготовка на командирите също варира значително. "Това е проблемът на всяка мобилизационна армия", казва Гресел.

Според украински данни руските въоръжени сили търпят огромни човешки загуби - твърди се, че стотици войници са убивани или ранявани всеки ден. Западните разузнавателни служби смятат, че Русия набира около 30 000 войници месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


730
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
533
26
 
10
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Пак ли напредва,та тя от 2 години все напредва.
532
5
 
39
 
! Отговори
ПАНЧО преди 1 месец
До АЛЕКСАНДЪР ТАРАШОВКога Русия е бомбандирала София като американците и англичаните?
531
4
 
45
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Вие как си я представяте Президента на най голямата държава в Света да бъде съден в някакъв си там Холандски град.Това са мокри сънища на хомосексуалисти.Фактите са,че Русия вероятно ще спечели войната и Европа ще плати сметката.В сметката ще влезе източна Европа,Все ми е на акъла,че има държава в Европа дето няма да пострада финансово,като Руските активи в банките трябва да се връщат.Тогава политиците ще изтрезнеят.
530
74
 
9
 
! Отговори
българите сме с Укра преди 1 месец
Единствения начин за мир е военнопрестъпника Путин е осъден вече от Хага и да се прати в затвора с цялата терористична банда от Кремъл, репарации за Украйна, връщане на заграбените територии . Крим никога не е бил руски!!!
529
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При тези загуби на жива сила(убити и ранени), хайде да предположим, коя арммия ще свърши първо! Ама то не че не беше ясно предварително на всички, освен на de били те. Хайде сега тези, които ръкопляскаха на Зеления, да ходят доброволци в месокомбината му, че месото му свърши! Няма да отидете нали? Ами тогава защо му ръкопляскате, че си избива народа - съучастници сте в милион убийства? Ааа,.? вече не ръкопляскате!
528
19
 
14
 
! Отговори
Хммм преди 1 месец
По 30хил войници набирали руснаците всеки месец заради загубите, 30 милиона не хиляди днесбг :)))
527
4
 
27
 
! Отговори
До 546 преди 1 месец
И Америка за България така , казва като се опитва да си пробута простотиите,амa ние тия филми се ги гледали момченце с малка пушка :)
526
38
 
10
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ТАРАШНИКО преди 1 месец
ПО СТЕ МЛАДИ ОТ ЧОРАПИТЕ МИ НО СТЕ ОТВОРИЛИ УСТА...НЕ СЕ ВИЖДАЪЕ ОТ ГЛЕЗЕНИТЕ НАГОРЕ...БЛАГОЕВ Е ПИСАЛ "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪШГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ КОЛКОТО РУСИЯ".АПОСТОЛА Е ПИСАЛ"БАЙО ЛИБЕНЕ ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА. КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ЗАРОБИ".
525
2
 
10
 
! Отговори
До 543 преди 1 месец
И порасна ли ти пушката:):)
524
8
 
34
 
! Отговори
До 523 преди 1 месец
Ами в България освен украинските нагли копейки други копейки българина не е виждал и украинска копейка за нас е символ на просия и простотия
523
16
 
2
 
! Отговори
Умната преди 1 месец
КГБ ви записва!
522
4
 
22
 
! Отговори
До538 преди 1 месец
Други просешки лозунги имаш ли украинецо с големите букви и малката пушка
521
3
 
6
 
! Отговори
До 563 преди 1 месец
Русия на Александър II няма нищо общо с Русия на сина му
520
19
 
4
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ТАРАШНИКО преди 1 месец
ПО СКОРО РОССИте ДА СМАЖАТ УКРАЙНА,ЧЕ ПОСЛЕ НАБЪРЗО ЕВРОПА ТА ДА ЗАГРАБЯТ ЗЕМНОТО КЪЛБО И ПОСЛЕ ОСТАНАЛИТЕ ЗЕМНИ КЪЛБЕТА...
519
3
 
13
 
! Отговори
До 532 преди 1 месец
Много избирателно цитираш, или само тва си чувал от Вазов? Виж кво пише като става ясно кво е Русия
518
9
 
2
 
! Отговори
Къде преди 1 месец
Е Путин, да сре убийствата?
517
4
 
25
 
! Отговори
Къде е НАТО преди 1 месец
НАТО разпали войната, а САЩ дава кървави кредити. Защо не изпратят и жива сила, а?
516
5
 
28
 
! Отговори
Иван Вазов преди 1 месец
Руска сила, руска воляРуска кръв и руска потЩе избавят от неволяБратски български народСамо цитат
515
2
 
30
 
! Отговори
Дора преди 1 месец
Учудвам се не на това, че руснаците напредват, а на това, че медиите го признават - днес и по Евронюз България споменаха, че руснаците свалили всички украински дронове, насочени към някаква нефтобаза, което ме накара да се замисля - какви нови ветрове подухват и кой ги усеща.
514
1
 
4
 
! Отговори
До 524 преди 1 месец
Какво и да правиш си остава при теб и при твоя рус перчем и е рус като на всеки просяк или гей