Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни

Докъде ще стигнат руските сили?
22 юли 2024 14:05, Александър Попов
730
Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са успели да овладеят почти напълно град Красногоровка в Донецк. За украинците е все по-трудно да удържат фронтовата линия, дълга над 1100 километра.

Битката в Източна Украйна се ожесточава все повече, а руските сили успяват да пробият фронтовата линия на няколко места, съобщава "Дойче Веле".

Руското министерство на отбраната обяви, че е завладявало почти напълно малкия град Красногоровка в Донецка област. Според данни на държавната агенция при нападението срещу града са задържани украински войници, а цивилните "са изведени на безопасно място". Американският Институт за изследване на войната потвърди с помощта на кадри с геолокация, че руската армия е напреднала в Красногоровка.

Русия иска да постигне пълен контрол над Донецк

Пълният контрол над Донецк е една от най-сериозните стратегически цели на руската война в Украйна. Областта бе незаконно анексирана от Русия, но в същото време Кремъл не успява да завладее цялата територия там. Колкото по на запад от град Донецк се мести фронтовата линия, толкова по-удобно е за Русия да използва центъра на областта като военна база, която да служи за снабдяване и обучение.

Руското министерство на отбраната обяви "освобождаването" на още села в областите Луганск и Харков. Институтът за изследване на войната посочва, че на много места се водят тежки битки без териториален напредък на нито една от двете страни. Фронтът е общо над 1100 километра, а украинските части нямат достатъчно муниции и противовъздушни системи, за да го отбраняват ефективно. Освен това на много места украинците са превъзхождани числено от руските войници.

Загубите са огромни

Украйна е загубила много от добре обучените си бойци, коментира пред АРД Густав Гресел от Европейския съвет за външна политика. Украйна все още разполага с опитни бригади, но и с такива, които са зле обучени. Нивото на подготовка на командирите също варира значително. "Това е проблемът на всяка мобилизационна армия", казва Гресел.

Според украински данни руските въоръжени сили търпят огромни човешки загуби - твърди се, че стотици войници са убивани или ранявани всеки ден. Западните разузнавателни служби смятат, че Русия набира около 30 000 войници месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


730
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
493
1
 
4
 
! Отговори
До 496 преди 1 месец
Само дето в България валутата никога не е била рубла украинска просеща копейко
492
2
 
10
 
! Отговори
До 494 преди 1 месец
Моите интереси са мои интереси като на всеки българин да има евтино гориво и евтина енергия,защото тя движи икономиката,а Украйна,какво може да ми предложи,а от тия неща или друга държава в ЕС
491
7
 
2
 
! Отговори
491 преди 1 месец
До 492 Ти си просто страхлив и готов да хвърлиш православни славяни да бъдат разкъсани от ислямистките орди на един, който се вживява, че е новия Чингиз хан. Ти не си надежден. Ако някой ден България е в опасност ти ще си само във вреда. Ти си от кириак стефчовците и тия, които разлепят плакати с надпис "наклонена глава сабя не я сече". Никой няма и никога няма да има доверие на тези, които проявиха готовност да си захвърлят жените и дъщерите в краката на кремълския монголоид в името на "мир".
490
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка копейка мечтае да стане рубла с равностойност две стинки!
489
0
 
2
 
! Отговори
До 493 преди 1 месец
Какво ме интересува рублата бе украинска копейко в България валутата е била винаги български лев,а монетите са стотинки.В Украйна как наричат монетите,а?
488
8
 
2
 
! Отговори
491 преди 1 месец
До 492 Ти нямаш интереси. Твоите интереси са на Путин интересите. На разведения защитник на семейни ценности. Защитникът на християнството, който предаде Армения (единствения си християнски съюзник). Който е в съюз само с азиатци и мюсюлмани. Който се държи на власт от орда НЕруски олигарси. На европееца с чеченска частна армия. Ти си горда пионка, която още утре може да отиде да види Русия за месец-два, защото наистина е евтино. Но няма да го направиш, защото тайно знаеш, че са пародия.
487
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Украйна няма копейки. Украинската пара е 3 пъти по скъпа от упадъчната руска рубла! Така че като наричате някого украинска копейка, показвате колко е обидно да си копейка! Няма как, ще си носите кръста, независимо дали ва яд! (и ще продължаваме да ви напомняме, че сте копейки!)
486
1
 
2
 
! Отговори
До 491 преди 1 месец
Ами на страната на Путин са хора на ,които са по-важни техните интереси и това,че Украйна и Русия си имат търкания от години не означава,че това е техен проблем или грижа.При капитализма е така ,соца умря преди много години
485
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На страната на Путин са страхливци и чуждопоклонници. На страната на САЩ са глобалисти и нео-комунисти. На всеки такъв му изтича срока. Не защото "някой идва за него", а защото природата се пречиства от слабите.
484
2
 
5
 
! Отговори
До 488 преди 1 месец
Ами аз в България виждам само такива или искаш да ми кажеш ,че в Украйна монетите не са копейки,а в България монетите винаги са били стотинки,а не копейки като в Украйна
483
2
 
6
 
! Отговори
До 486 преди 1 месец
Ами като идваш в страната ми да наглееш ,аз мога да преценя кой , какъв е защото жертвата не се държи нагло и не си мисли,че някой му е длъжен,ей там е ключа от палатката, както ние българите обичаме да казваме
482
4
 
5
 
! Отговори
Кибик преди 1 месец
До 487 Не знам за какво спорите, но "Украинска копейка" е най-зле измислената и отчаяна обида, която съм виждал.
481
2
 
7
 
! Отговори
До 485 преди 1 месец
Ами отивай бе украинска копейко,а ние българите сме си в страна и товa ,че сме навън не ни пречи, защото в България мобилния интернет не е скъп и всеки си има ,украинска нагла копейко
480
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стигнахме до времена, в които да си миролюбив означава да защитаваш агресори и да мразиш защитаващия се заради това, че не се предават.
479
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде ***, излизам да вечерям някъде навън, че в тая жега няма кой да се занимава. Вие *** продължавайте да премляскавате сандвичите на мутрофеева и си мислете за путинарко. Той ше дойде да ви оправи, друг няма кой. Аз ше си мисля за голташка пРосия през това време хахахх
478
2
 
12
 
! Отговори
До 482 преди 1 месец
Има само украински колхозници без мозък и украински копейки в България и са и нагли после що българите не ги харесваме.Е това ,че сме в ЕС и НАТО не означава,че сме длъжни да харесваме украинската наглост и простотия,ама ти си пиши де щом мислиш,че някой ще те хареса:)
477
1
 
7
 
! Отговори
До 480 преди 1 месец
Ама ти разбираш ли ,че това не ни интересува бе украинска копейко, защото не сме руснаци нагъл просяко от Уколандия
476
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Де да нямаше колхозници у България...ама и те като на абните *** не им се прибира в голташка пРосия...
475
1
 
7
 
! Отговори
До 478 преди 1 месец
Даже им е малко на украинските нагляри
474
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А с долара шо стана ве ***? Колко стигна у голташка пРосия ве? Или и това мутрофеевна не ви казва?