Пет години без Джако

И днес кариерата му е във възход, милиони фенове отбелязват годишнината
25 юни 2014 15:15, Александър Попов
21

Снимка: Reuters

Фенове на Майкъл Джексън от цял свят ще участват във възпоменателни инициативи за петгодишнината от смъртта му, съобщи Асошиейтед прес.

Днес феновете на Краля на попа са поканени да се облекат като него, за да танцуват и да пеят песните му в библиотека във Вашингтон, както и на панаир в Дел Мар, Калифорния. Почитателите на Майкъл Джексън в Лос Анджелис ще се съберат при звездата му на холивудската Алея на славата. В града на 23 юни започна семинар за неговата музика, който ще продължи до 26 юни. Калифорнийска компания за полети с хеликоптери предложи турове над ранчото "Невърленд".

В курорта Схевенинген в Холандия феновете на Майкъл Джексън ще запалят фенери довечера. За испанските последователи на Краля също са обявени две бдения в Барселона и Кадис.

От смъртта на Майкъл Джексън изминаха пет години, но кариерата му е във възход, за какъвто той жадуваше десетилетия. Миналия месец Кралят на попа демонстрира лунната си стъпка на сцената в Лас Вегас на церемония за наградите на сп. "Билборд". Холограмното изпълнение беше излъчено по телевизията, припомня БТА.

Новият му албум Xscape дебютира на второ място в американската поп класация. "Сирк дю солей" вече има над 500 представления по света на шоуто по песни на Майкъл Джексън.

Резултатът е приходи от над 600 милиона долара след преждевременната смърт на певеца.

Част от тях са предназначени за издръжката на трите му деца и майка му - почти 20 милиона долара до края на 2012 г. Много повече обаче отиват за данъци, за изплащане на дългове и за заплащане на хората, които управляват наследството. За такси и разрешителни са платени над 91 милиона долара, за данъци - 45 милиона долара. Съхраняването и архивирането на личните вещи и неиздадена музика на Майкъл Джексън е струвало почти 4 милиона долара.

Макар и да жадува за слава, големият приоритет в живота на Майкъл Джексън са трите му деца. Приживе той ги учи на филантропия и старателно ги крие от папараците. Всяко от тях ще получи значителна сума, когато навърши пълнолетие. Двете момчета Принс и Бланкет са на 17 и 12 години. Сестра им Парис е на 16.

Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 г. от свръхдоза пропофол в комбинация със седативи. Личният му лекар д-р Конрад Мъри бе признат за виновен в непредумишлено убийство и осъден на четири години затвор.

В галерията можете да видите само малка част от неговите почитатели по целия свят, които ще бъдат вдъхновявани от Джако цял живот...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пет години без Джако и няколко месеца без Джаро :(
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** той умрял маааа
10
0
 
0
 
! Отговори
сн.1 преди 10 години
Дете ,защо туй си се угрозило!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фак оф Майкъл Джаксън,Металика фореваа !!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази бяла маска отдавна се е разпаднала
7
8
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Като бях дете ми беше интересен. Но като пораснах спрях да го гледам тотално. Само *** може да харесва певец подобен на травестит. Да ви *** американският поп. Най-великият изпълнител е Oskar Joost с неговото парче Warum hat die adelheit
6
13
 
20
 
! Отговори
Цуфи преди 10 години
Майкъл беше гений - това нещо не можете да го разберете. Както и че той е бил и все още е вдъхновение за голяма част от сегашните изпълнители. Той е техен идол. Той е идол на няколко поколения - от баби до малки деца. Освен с неповторимите си изпълнения, той ще бъде запомнен и с хуманитарната си дейност. Ние, феновете му, знаем колко голяма част от живота си той е посветил да помага на хората в неравностойно положение. Знаем, че той беше Човек с главно Ч, каквито са много малко.
5
4
 
3
 
! Отговори
Джони Занзибар преди 10 години
До рокфенИ к'вооо?
4
12
 
12
 
! Отговори
рокфен преди 10 години
Eто затова не трая попмузиката. Създава се истерия, умира някой и после виж ти оказва се, че тая попикона има поне 10 неиздавани албума, които се пускат и истерясали тийнове ги разграбват, пълнейки гушите на алчните звукозаписни компании! Това никога няма да стане с истински рокаджия затова я уважават тази музика!
3
11
 
16
 
! Отговори
Гробаря до №1 преди 10 години
"Милиярди го плюят и псуват но това е без значение ..."Така е. А много други го величаят. Това също е без значение, защото е е умрял и сега всичко правено по медиите е само действия на сценаристите му с цел реклама, за да си правят пари. Изкарват го велик. Велик, велик. Колко да си велик? Все отиваш в гроба. Това е простата истина.Пък и педофили не слушам.
2
2
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 10 години
Актуален е само един канибал и това е Суарез!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Милиярди го плюят и псуват но това е без значение ...