Ученици представят българските евъргрийни от 80-те

Концертът е на 21 юни в Борисовата градина в столицата
17 юни 2014 13:03, Александър Попов
1
Ученици представят българските евъргрийни от 80-те
На концерта ще звучат песни на Васил Найденов и Силвия Кацарова. Снимка: Булфото, архив

Тази събота, 21 юни, в летния театър в Борисовата градина в столицата ще се проведе третото издание на поредицата от концерти "Българските евъргрийни". Учениците по поп и джаз пеене от вокалното "Студио Артес" на певицата Румяна Коцева ще представят част от най-популярните български песни от 80-те години.

Публиката ще може да чуе изпълнения на песни на Васил Найденов („Сбогом, моя любов”), Силвия Кацарова („Обещай ми любов”), „ФСБ” („Високо”), Орлин Горанов („Светът е за двама”), Камелия Тодорова („Прошепнати мечти”), Георги Христов („Черно и бяло”), Росица Кирилова („Боса по асфалта”) и други.

Проектът "Българските евъргрийни" стартира с успех през 2012 година с песни от 50-те и 60-те години. Прозвучаха песни из репертоара на Ирина Чмихова, Георги Кордов, Маргрет Николова, Мими Николова, Лиана Антонова, Йорданка Христова, Лили Иванова, Паша Христова и др.

Миналата година пък бяха представени песни от 70-те, сред които "Двама" на Мария Нейкова, "Нашата мила родна страна" на Ани Павлова, "Устрем" на Маргарита Хранова, "Хей, живот, здравей, здравей!" на Христо Кидиков, а финалът беше за химна на Емил Димитров "Моя страна, моя България".

Проектът е съфинансиран от Столична община и е посветен на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
е как без преди 10 години
гошо христов на дует с азис да изпеят ритамът шакадъм шакадъм