Нинова: Не аз, а Първанов разцепи БСП

В какъвто и целофан да се завиват, старите лидери не са новото начало
17 сеп 2024 10:20, Петър Бойчев
39
Нинова: Не аз, а Първанов разцепи БСП
Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова остро разкритикува президента Георги Първанов (2002-2012 г.) заради негово изказване, в което той я призовава да се оттегли от редиците на Столетницата, без да създава повече напрежение във формацията.

"Президентът Първанов ме призовал да се оттегля без да създавам напрежение в БСП. Кой го казва? Първанов, който не само, че не се оттегли кротко, не само, че създаде напрежение, а си направи собствена партия и предизвика най- сериозното разцепление на БСП в последните години.

Как да му повярвам, че няма да се съберат с ГЕРБ, след като неговата партия АБВ и ГЕРБ вече бяха в коалиция и имаха общо правителство. Как да му повярвам, че са социални, след като негов министър в правителство на Борисов въведе пенсионната реформа, заради която хиляди млади няма да могат никога да се пенсионират. Е няма как да му повярвам", коментира Нинова на страницата си във Фейсбук.

По думите ѝ, Георги Първанов и някои стари политически лидери от лявото пространство, няма да успеят да заблудят убедените социалисти, представяйки се за нови, модерни и прогресивни.

"И накрая - г- н Първанов признава, че участва в новото обединено ляво от самото начало на създаването му. Това признание веднага изтрива прилагателното НОВО от словосъчетанието. В какъвто и целофан да се завива, връщането на старите лидери, както и на ключови фигури на прехода няма как да се представи за ново, модерно и прогресивно", изтъква Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Политика
Законът за чуждестранните агенти няма да вкарва в затвора
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
БСП стана кошче за стари отпадъци.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
По-добре да гласувам директно за ГЕРБ и ДПС, отколкото за ментетата социалисти ии оригиналните мафиоти-олигарси от събралите се стари отпадъци, които се представят за Ново.
32
2
 
6
 
! Отговори
ПУТИН РАЗЦЕПИ БСП преди 1 ден
ДЕЦАТА- В ЕВРОПА И САЩ..... ДЪРТИТЕ - ПО ЦЯЛ ДЕН ВЪЗХВАЛЯВАТ ПУТИН И РАМЗАН КАДИРОВ
31
6
 
8
 
! Отговори
г-жа Лъжа: преди 1 ден
На крива ракета и Космоса и пречи ! Не можеш да стъпиш и на малкото пръстче на Първанов !
30
1
 
4
 
! Отговори
THE BEST преди 1 ден
До vale_karoВаня Григорова не е била от БСП. Не сте разбрали смисъла на думите ми - искам да кажа, че БСП застана зад нея по време на изборите за кмет на София. И сега щеше да спечели от нейното присъствие, ако беше в БСП. А те само се карат с нея....
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ти не го разцепи, а го унищожи !!! Свършила си работата за която ти платиха добре, отива в Гърция и отмаря в хотела дето купи, а недей се показва по медийте.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Първанов провали своя проект,сега дойде да провали и БСП!
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма по-голям позор от този бивш президент да се кадидатира за депутат!! Много вожд, а индианците измряха, кой ,КОЙ ще ги вкара в Парламента!
26
2
 
9
 
! Отговори
Техноимпекс преди 2 дни
Нине....надиплени те МИЛИОНИ...къде ги криеш Спецове се интересува...
25
5
 
5
 
! Отговори
Ина преди 2 дни
Да, бе да! Все някой друг е виновен! Лая през цялото време и на практика - абсолютно нищо! Манталитет на самовлюбен ръководител с гръмки обещания, но с нулева компетентност, а такива има много назначени , дори да им искат оставка или сами да си ги подадат, после рият да останат на поста. Някои успяха, но на тази женица не ѝ проявява.
24
2
 
5
 
! Отговори
vale_karo преди 2 дни
До THE BEST Та от кога Ваня Григорова е член на БСП? Те за това сме на този хал ,от много знаене.
23
0
 
12
 
! Отговори
червени борби преди 2 дни
БСП побърка червените баби :)))))
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Арменския поп беше, а хисарския поп му помогна
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
НИНОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С БСП. ТЯ Е ЧЛЕН НА НОВО НАЧАЛО КЪДЕТО ПЕЕВСКИ Е АСХОЛ.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ей ,един свестен човек не се появи ,че да поведе хората както си му трябва и хорат да му вярват,все едни и същи до кога.За закон за лустрация.
19
2
 
5
 
! Отговори
БОГ преди 2 дни
АЗ СЪМ ДЪРЖАВАТА!БЪЛГАРСКАТА ДС ФАШИСТКА ВЛАСТ Е НЕЛЕГИТИМНА!СЪПРОТИВА НАРОДЕ!!!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На кой му пука кой? Браво от мене! Хубаво са направили.
17
5
 
7
 
! Отговори
Ако всички са на преди 2 дни
мнение, че Нинова е разсипала БСП, а Нинова твърди друго, о има два варианта. Или лъже или не лъже. Клоня към първия вариант.
16
2
 
11
 
! Отговори
THE BEST преди 2 дни
Не е сигурно кой разцепи БСП - Нинова ли, Първанов ли... Но е права, че ново начало със стари лидери и фигури не става. Обаче Нинова е виновна да няма нови лица в БСП. А по мое мнение и поне наполовина за разделението в БСП. Понеже тя поведе "война" с Президента Румен Радев и Ваня Григорова. А те двата са положителното в БСП за последните 15 години. Плюса на БСП е, че издигна техните кандидатури и застана зад тях на изборите. Но Нинова "скара" БСП и с Президента и с Ваня Григорова.....
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Първанов работи в тясно сътрудничество с изнудвача на цял един народ- Ахмет Доган.Той лансира и Станишев, човека предал държавата на един турски главатар.Като цяло БКП, а после и БСП са опозорени партии заради топлите им отношения изобщо с исляма.