Божанов: Събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас"

Важно е да се носи политическа отговорност, казва той
5 сеп 2024 22:10, Нели Христова
50
Божанов: Събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас"
Снимка: БГНЕС

От "Да, България" поискаха имунитета на Делян Пеевски, той каза, че е готов сама да го даде, ако някой извади доказателства срещу него.

"В комисията за Нотариуса беше изслушан Цветан Василев, после изпрати допълнителни неща, въз основа на които считаме, че има данни за извършено престъпление. Ще очакваме информация от ДАНС по темата, може да бъдат изслушани, за да оформим сигнал до главния прокурор или прокуратурата да се самосезира", каза депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че вече е внесен сигнал по твърдения на Ахмед Доган, че прокуратурата се използва от Пеевски за натиск, но от държавното обвинение са отговорили, че не виждат проблем. ПП-ДБ обжалва този отказ за образуване на проверка.

"Никой политик не може да твърди, че някой е престъпник и трябва да влезе в затвора. Но липсата на обективни разследвания е проблем, с който ние се борим. Очакваме от прокуратурата да изпълнява закона", каза Божанов пред Bulgaria ON AIR.

Време е за нов Висш съдебен съвет

Депутатът от ПП-ДБ е категоричен, че трябва нов състав на ВСС да избере нов главен прокурор.

"Прокурорският съвет може да избере по всяко време временно изпълняващ функциите главен прокурор. Инсталирането на нов главен прокурор е за 7 г., а временно изпълняващият е временно изпълняващ. Трябва нов Висш съдебен съвет с прозрачни процедури, не да се оставя впечатлението, че са нечия спусната квота да има за всеки по нещо", каза народният представител.

Възможно ли е редовно правителство в 51-ото НС?

Божанов подчерта, че ПП-ДБ са направили няколко опита за редовно правителство. А само с такова могат да постигнат приоритетите си. Един от най-важните за тях е съдебната реформа. Само с борбата с корупцията по високите етажи очакват да върнат доверието на гражданите.

"Фигурата на премиера трябва да бъде по-отдалечена от политическите парии - общественик. Това е единственото работещо, всичко останало ще бъде посрещнато с недоверие. Двупартийно, трипартийно управление е малко вероятно. Събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас". Това ще е пред хората дялкате, ако цитирам Пеевски. Важно е да се носи политическа отговорност за правителството", добави Божидар Божанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Политика
Калин Вельов стана зам.-министър на културата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Ко стаа преди 1 седмица
Взеха ли имунитета,помогнаха ли на Диганя или е шмекерия?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз така и не разбрах, какво точно им е направил Пеевски, че толкова го мразят? Той ли им е виновен за пудела с пачките, кажете поне веднъж защо точно го мразите защото цяла година бяхте заедно с него.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дерибеите правят мазно кафе.
37
0
 
1
 
! Отговори
Леле преди 1 седмица
Доган какво каже е като Божия заповед за тези.С гърди на амбразурата като Матросов са готови да доказват всяко негово слово.Толкова реформи направиха и пак не са им обърнали внимание.Как може?Явно трябват още много реформи,а реформата ще завърши,когато назначат в цялото обвинение техни сподвижници,които като тях не са влизали в съдебна зала.Едва тогава според тези ще цъфнем и плод ще вържем.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Божанов ти лично и тези покрай теб какво работят какво полезно за държавата за българите има налице покажи го Божанов ШЕПА нищоправещи събрали се на всяка цена в парламента да са и да прибират големи пари това сте Божанов Безсрамници сте Просто незнам КОЙ пак ще гласува за вас незнам и съм възмутен
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е,няма да имат възможност да пият кафе с Пеевски пак,само могат да ходят при Доган да си пишат заедно мемоарите - А,когато бяхме политици.Йа,йа,йа!
34
0
 
3
 
! Отговори
АЙДЯ ДИЙ преди 1 седмица
Прокуратурата не била обърнала внимание на общтите прИказки на Доган,че Пеевски я използвал за натиск.Бря,каква ценна информация само,без да е посочен и един конкретен слячай.АЙДЯ ДИЙ,НИЕ ЗНАЕМ,ОБВИНЕНИЕТО НЕ!БРЯ,БРЯ,БРЯ!
33
0
 
3
 
! Отговори
АЙДЯ ДИЙ преди 1 седмица
Ама конят с каруцата вече са в ряката.
32
0
 
3
 
! Отговори
Бренда преди 1 седмица
А бе чрез Пеевски кампания ще правят.Пратил бил Цветан Василев нещо си.Ми Пеевски беше първата "защитна теза" на Цветан Василев и е проверявана,ама не съдят Пеевски,а Василев за източването.Сума ти предприятия бе купил с пари на банката на свои фирми,необезпечени кредити на подставени лица от десетки милиони.После Борисов нападна Орешарски премиер тогава,че не му били помогнали за ликвидността,което ВАСИЛЕВ го изпозва оттогава за защитна теза да не го екстрадират,а БНБ решава за заеми на банки.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПСП да се чете БСП
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, Божанов, събрахте се 4 партии в 47 мото НС, - а именно ПП, ПСП, ИТН и ДБ и си разделихте министерствата в отношение 9:4:4:2. И започнахте да дерибействате в тях. Спомняме си "Аз съм Наско". Тройната коалиция беше в отношение 8:5:3, и също дерибействаше, а вие дори увеличихте министерствата за да си нагодите пропорциите...
29
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 1 седмица
Когато му се търкаляхте в скута и го гледахте с влажни очи, не му искахте имунитета. Шмекери смешни и некадърни. Пеевски казвахте се е променил за добро - защото повтаря *** ви глупости.
28
0
 
3
 
! Отговори
Нафърфорий преди 1 седмица
Молебен требен Молебен,да ни пази Господ от всякакви чуми
27
1
 
1
 
! Отговори
СЛЕДВАЩОТО преди 1 седмица
,,РАЗЦЕПЛЕНИЕ,, ЩЕ БЪДЕ В ЛЯВОТО-ЩЕ СЕ ВАДЯТ КИРЛИВИ РИЗИ-ГОЛЯМ СМЯХ ЩЕ ПАДА,ЗАПОЧВАЙТЕ ОТ КОРНЕЛКА
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП,ДБ са проклятието на България. ИТН,ПП,ДБ,БСП, решиха да изчегъртат ГЕРБ и Борисов, но не предложиха държавническо управление, а само 4 години омраза, компромати и неспособност да управляват.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя да не роднина на божанков от г.оряховица който кара влака всеки ден ))и двамата с един акъл ,големи мечтатели или големи лъжи хвърлят )
24
0
 
10
 
! Отговори
Скакалец преди 1 седмица
И след мароканските скакалци остава нещо за ядене,а не само пудел гладен.И за Нестимир нищо не оставиха.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя крадец че прави редовно правителство ,а бря гад,нали за изборите че имате 5..6%и народа ви разбра що за стока сте бегом на фронта при Зеленски
22
0
 
9
 
! Отговори
Пълни глупости преди 1 седмица
Фигурата на Премиера ,нямало да бъде политическа??? Тоя сам вярва ли си в празнословията ! Или по-ясно казано, отговорност...никаква ! И обществена тайна е , че на Пеевски е лепнат "Магнитски", точно по доносите на Тия ! Само че , Магнитски е политическо решение, а съдът с политически решения не се занимава !
21
0
 
12
 
! Отговори
Калина преди 1 седмица
На тия неадекватници главите им раждат само налудничави неща.Баба Вуна от Горнонанадолнище не може да е равно отдалечена от партиите тия искат някакъв общественик. Още от сега се вижда,че ще направите поредната бъркотия и след 6 месеца пак избори.