Румен Йончев: Не мога да кажа каква е ролята на Ахмед Доган за Пеевски

ДПС е първата политическа партия, която търси решение на кризата
3 сеп 2024 11:20, Гергана Попова
14
Румен Йончев: Не мога да кажа каква е ролята на Ахмед Доган за Пеевски
Снимка: БГНЕС

Парламентът е пълен с коалиции и досега такива не липсваха там. Чест прави на ДПС, че отваря и своите редици за по-широко явяване на тези избори. Това заяви за bTV Румен Йончев, председател на Земеделски народен съюз и коалиционен партньор на ДПС към крилото на Ахмед Доган.

Още по темата

В коалицията "Демокрация, права и свободи - ДПС" влизат три партии - ДПС, "Справедлива България обединени родолюбци" (СБОР) и "Земеделски народен съюз" (ЗНС). По думите на Румен Йончев СБОР е сравнително нова формация, която все още доказва себе си на политическия терен, за разлика от ЗНС, които имат 125-годишна история.

„ДПС е системна партия, която трайно присъства в българския политически живот. Тя е ясно проатлантически и проевропейски ориентирана. За нас, земеделците, е много важен акцентът, че партията има изключителен интерес към селата и селските райони на България, с изключително активна политика там“, коментира Румен Йончев.

„ДПС е единствената партия, която ясно и последователно работи в тези райони“, посочи той. Той поясни, че тези думи са от едни много по-ранни години, когато е приключило управлението на ОДС и ДПС се заело с министерството на земеделието с Мехмет Дикме, който отдавна не е в движението.

„Нанесе не малко поражения тогава, забави доста развитието на българското земеделие в онзи период“, посочи председателят на Земеделския народен съюз.

„ДПС присъства в управлението и има своите грехове, за които да отговаря пред своите избиратели. България е изправена пред една безпрецедентна близо 5-годишна политическа криза. Все по-трудно става формирането на правителство и излъчването на служебно дори. Да е жив и здрав г-н Главчев, може да му се наложи да управлява още доста дълго“, коментира още Румен Йончев.

По думите му, ДПС е първата политическа партия, която търси развързване на този възел, решения и разбиване на кризата.

Според него това се случва чрез промяната на ДПС, защото България е заложник на Делян Пеевски.

„Не мога да кажа каква е ролята на Ахмед Доган за Пеевски, със сигурност му е дал доста възможности за израстване. В никой период аз не съм спомагал за неговото развитие“, заяви Румен Йончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Политика
Татяна Дончева: БСП не може да представлява левите хора
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Смех... преди 1 седмица
АБЕ , НА ДОГАН МАГНИТСКИ, НЕМА ДА МУ ПОМОГНЕ---- НАЙ- ДОБРЕ Е ДА СЕ ВЕЙНЕ У ТУРЦИЯ....ЧЕ, ТУКА ИМА МНОГО СМЕТКИ ДА ПЛАЩА...ХАХАХА.....АНАДЪМ...???!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
АМИ АЗ ДА ТИ КАЖА: преди 1 седмица
ЕРАТА НА ПОСТ- СОЦА И ЧЕНГЕСАРИ И ДОНОСНИЦИ , КАТО ДОГАН....ПРИКЛЮЧИ!РАЗПАДА Е ТОТАЛЕН И ПОВСЕМЕСТЕН---- ЩО СЕ ПРАВИТЕ НА КЬОРАВИ И НАИВНИ....ХАХАХАААА....??!!!!
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя Пеевски че прави партия с 7...8 депутати и то българи ,и още ,10 гласоподаватели също българи и че си правят на мюсюлмани ))голем цирк голем смех
6
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Грешен избор,Йончев.Соколът е стар и уморен.Стана на врабче.Крие се,вместо да излезе и да демонстрира лидерски качества.Така избори не се печелят.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Питай майка му, то той да не се е създал сам? Може и Цецо Србския, години наред бяха първи дружки и бизнес партньори докато не се скараха преди едни избори.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Български земеделски съюз,за който нито един български земеделец не е чувал и не е членуват! Там са трима избиратели - този плешивец и семейството му!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
изобщо каква е нуждата в България да има турска партия, не сме ли всички български граждани, независимо каква религия изповядваме?...
2
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
ти си политически номад не ставаш за нищо колко партии смени сега с магнитскиси се захванал заради регистрацията все далавери и все до кокала отвратително
1
0
 
4
 
! Отговори
Смех... преди 1 седмица
ПОСТ--- СОЦА ПРИКЛЮЧВА ЗРЕЛИЩНО И БЪРЗО....ХАХАХА....