Гуцанов: Регистрацията на БСП няма да бъде спъната

Явно е имало едно чуждо тяло вътре в БСП
3 сеп 2024 10:27, Гергана Попова
16
Гуцанов: Регистрацията на БСП няма да бъде спъната
Снимка: БГНЕС

Регистрацията на БСП няма да бъде спъната. Това заяви пред БНР Борислав Гуцанов - председател на ПГ на "БСП за България" и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията.

Още по темата

"Не се е случвало за 133 години председател на партията да направи такова нещо. Такъв егоцентризъм и такова виждане единствено и само за себе си не се е случвало. В историята на партията не се е случвало бивш председател да поставя личните си интереси над партийните - това, което в момента се случи. Нинова нямаше как да не си подаде оставката, защото избирателите на БСП от близо 1 млн. паднаха на 150 хил. - нямало е друг такъв срив в БСП в цялата ѝ история. С подаването ѝ тя вече няма правомощия. Националният съвет е взел решение кой да изпълнява функцията. Това, което прави Нинова, е абсурдно", коментира той.

"Явно е имало едно чуждо тяло вътре в БСП и неразбиране как функционира БСП. Така или иначе това е затворена страница. Нинова не остави друга възможност на членовете на Националния съвет от това, което направихме - да бъде изключена от партията. Не може с едната ръка да си даваш оставката, а с другата ръка в съда да се пускат жалби срещу тази оставка".

По думите на Гуцанов ситуацията в БСП и ДПС е много различна. Той допълни още, че се надява съдебната система да се произнесе по най-бързия начин, за да не може да бъде осуетено участие на БСП.
Според него Нинова прави всички усилия да срине лявото обединение.

"Започвам да си мисля, че това е била една от нейните цели през всичките тези години, за да пада резултатът на БСП. След повече от 10-годишно разделение на лявото пространство има реален шанс това да се случи - да се явим на изборите заедно. Това отдавна трябваше да стане. Не беше необходимо всички да изпием горчивата чаша, за да разберем, че трябва да сме обединени. По-добре е да го направим, отколкото отново да се тюхкаме какво се случва. БСП - обединена левица - това е смисълът, каза още Борислав Гуцанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Политика
Проф. Константинов: ЦИК ще регистрира и двете крила в ДПС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 седмица
До БСП са гадове: Г'ад си ти, жалък т'рол. А БСП я е имало и ще я има.
14
0
 
0
 
! Отговори
Превратаджии преди 1 седмица
Гуцанов, пробемът го създадохте вие, превратаджиите. Добре, Корнелия Нинова подаде оставка и не е против лявото обединение. Въпросът е защо не се споразумяхте с нея, тя щеше да даде пълномощно на Зафиров. Нормално ли е бивш председател на партията дори да не е във (вашите) депутатски листи?
13
0
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 седмица
До Русофоб: Освободили Курск? Курск си е свободен. Дотам укронацистите нямат шанс да стигнат. И вече ги чистят от Курска област .......................................................................................................... Не че има връзка с темата.
12
2
 
2
 
! Отговори
Русофоб преди 1 седмица
До пак по опорката. Ей, не ти ли омръзна бе, съветски шушляк, 10 000 пъти го написа това. Ами то си върви украинското настъпление. Освободиха Курск.
11
2
 
6
 
! Отговори
БСП са гадове преди 1 седмица
Тя регистрацията на БСП може и да не бъде спъната, но избирателите ще ви спънат.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
всички го знаехме, но на вас ви беше удобно да стоите зад нея и да я подкрепяте, едва като видяхте че няма право на трети мандат, сегашният скоро изтича, един през друг започнахте да получавате озарение, всички богаташи "защитници" на бедните и онеправданите, една ваша месечна депутатска заплата се равнява на годишна пенсия на тези, които гласуват за вас и с чийто членски внос експериментирате с разни ванчета, божанковци, витановци, от всичките ви евродепутати само Цветелина остана лоялна на БСП
9
5
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 седмица
До Алекс: Пак ли даваш мнения за БСП? По-добре напиши какво става с украинското контранастъпление. Стигнаха ли вече до Крим?
8
3
 
8
 
! Отговори
haha преди 1 седмица
Гуци Медузата пак се изплющя. Руската жилка си казва думата. Да беше аслан, а той е медуза/тъй си кръстил фирмата, толкова му е и акъла/.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
успокои ме гуцанов, сън не спя да се притеснявам дали бсп и дпс ще успеят да се регистрират
6
0
 
12
 
! Отговори
опетков преди 1 седмица
Гуцанов олицетворява всичко отвратително в БСП. Не, че има нещо свястно там. А той трябва да и целува оная работа на Нинова, че не го изхвърли преди няколко години. Все още е загадка на каква основа се спогодиха двамата. Този е по-гнусен от гол ***.
5
7
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Гуцанов,къде ви бяха главите като избрахте седесарка за лидер.Сега ще си носите последствията.Реално оставка няма.Др.Нинова ви излъга отново и документално е лидер на партията.Регистрацията на БСП зависи от нея.
4
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Чуждото тяло в БСП/БКП се казва Рундю - руснака. Разчиства си терена за нова руска партия, основана на червените руски олигарси.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
чуждото тяло на Шиши сте вие, няма да минете 4%
2
0
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Ооооооо Гуцане, ще минете ли 4% бре? :))))))))))))))))))))) Май не, а? :))))))))))))
1
4
 
11
 
! Отговори
Корнелий преди 1 седмица
В БСП всичко е спънато, а чуждото тяло вътре е дебелият шишиев инструмент!