Симпатизанти на ДПС тръгнаха от "Бояна" на поход за демокрация

Автобуси и специализирани полицейски сили има и в Росенец
31 авг 2024 12:00, Анисия Иванова
385
Симпатизанти на ДПС тръгнаха от "Бояна" на поход за демокрация
Снимка: БГНЕС

ДПС тръгва на поход за демокрация, обявиха привърженици на почетния председател на Движението, които изкараха нощта на палатки пред т.нар. сараи в столичния квартал "Бояна".

Групата, която от рано сутринта се беше събрала пред имота в Бояна, тръгна по ул."Стар Беловодски път". Нямаме идея докъде този поход би трябвало да стигне, но периодично се чуват викове "Демокрация без Пеевски", а също така и викове: "ДПС - Доган".

"Това, което го правите, е ограничаване на права и свободи. Ние ще си потърсим правата по законов ред. Щом обаче държавата е превзета, трябва да си потърсим правата на място извън институциите в страната. Явно те не функционират. Те обслужват интереси. Те са частни. Затова тръгваме на поход за демокрация", обясни Илхан Кючук за началото на похода.

Нормите на правовата държава са пред сериозен риск - каза пък по-рано председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

"Едва ли е допустимо, след като тук, в имота, в който е живял и живее д-р Ахмед Доган има договор за наемни отношения, се влиза със самоуправство и не знаем кои са тези хора точно вътре, където има много документация за партията. Много голяма част от архива е там", припомни Джевдет Чакъров.

"Хората са дошли тук по мирен начин да протестират", увери той.

Протестът на ДПС - Доган продължава.

Десетки привърженици на Ахмед Доган от Бургаска област се събират пред лятното имение, обитавано от него, в парк „Росенец“. Част от симпатизантите пристигнаха на място с автобус.

"Тук сме, за да защитим нашия лидер", казаха те пред БНР.

Засилено полицейско присъствие има в района, като на място пристигнаха и коли на жандармерията. Извън имението се намират  хората, които се събират тук , за да изразят подкрепата си към Ахмед Доган. Повечето отказват да коментират причините за присъствието си в Росенец.

Засега обстановката е спокойна. Привърженици на почетния председател продължават да идват и в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още по темата: ДПСпоходсараите
Още от Политика
Цонева: До 3 септември ДБ решава ще остане ли част от ПП-ДБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези правят панаири, а къде е самият "заплашван"? Защо не излезе да каже кой, кога и по какъв начин го заплашва. Или е глътнал езика от уплаха? Всичко е постановка за да се отстрани Пеевски.
230
1
 
21
 
! Отговори
Силно заинтригувАна преди 2 седмици
Тук България ли е, или Депесария?!
229
0
 
6
 
! Отговори
ебаси ДЕМОКРАЦИЯТА преди 2 седмици
Ъхъъъъ......
228
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Явно има мач. Някакви викат 'ДПС' по улиците. ДПС с кой играе, знаете ли?
227
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БРАВО ДПС! БОЙ ПО МУТРИТЕ КОМУНИСТИ!
226
0
 
22
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 седмици
Ха ха ха, поход за сараите! Давайте на Юг и не спирайте докато не стигнете до Турция и не се връщайте, там спокойно чакайте до следващите избори за да гласувате за бездомния авантаджия.
225
0
 
6
 
! Отговори
Порно на Държава преди 2 седмици
Абе нема дебда сирут и пикут между високио дуваре у Бояната. Па Дръндаре се е стиснал за химически тоалетни. Май ще серит у палатките.
224
2
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 седмици
Появи се информация, че в имението е открита стая, натъпкана с милиони евро, както и златни кюлчета. Незабавно да се сформира комисия, която да опише банкнотите - по серийни номера, по купюри. Златото също да бъде претеглено и щателно описано. След това вече може да се повдигнат конкретни обвинения. Да се обясни откъде са тези пари.
223
0
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
"Нормите на правовата държава са пред сериозен риск" според Джевдет Чакъров.Илхан Кючук "Държавата е превзета,трябва да си потърсим правата на място извън институциите на страната.Обаче Делян Пеевски е избран за председател на редовна конференция на ДПС и най-вероятно и двамата са гласували ЗА.Правовата държава функционира.Какви са претенциите на Кючук към институциите остава неясно.Иначе нека се разходят.Лошо няма.Чист въздух и прекрасни гледки към планината.
222
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ОЩЕ НЕ СТАВА ЯСНО КОЙ И КАК ДАДЕ КУРАЖ НА ПЕЕВСКИ СРЕЩУ ДЕРИБЕЙТЕ? ГОЛЯМ КУРАЖ ПОКАЗВА И ПАПАЗОВ? СЛЕД ДЕСИТИЛЕТИЯ СЕ СЕТИЛ ЗА СВОЙТЕ ИМОТИ?РАЗМЕСТВАНЕ НА ПЛАСТОВЕ СА СТАРАТЕЛНО ПОДГОТВЕНИ?КОЙ?КОЙ САДЕ СТАРТ НА ОФАНЗИВА СРЕЩУ ДОГАН? НЕ Е ПЕЕВСКИ, ТОЙ Е МАША В ЧУЖДА РЪКА. ДАНО НЕ ЗАПАЛЯТ ДЪРЖАВАТА, КАКТО НАВРЕМЕТО ЗАПАЛИХА ПАРТИИНИЯ ДОМ.
221
1
 
25
 
! Отговори
Горките ни сънародни преди 2 седмици
Горките ни сънародници с турски произход! Доган и приближените му издевателстват над тях, а те продължават да се подчиняват! Уважаеми сънародници мюсюлмани не разбрахте ли как тези непочтени хора - Доган и приближените му се подиграват с всички вас, с всички нас и живеят за наша сметка!
220
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоз дългия европутат Дето подстрекава ората да нарушат етническия мир,Е по добър от Ристо.Заслужава убав хонорар.БезплатнА охрана до Белене
219
0
 
21
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Поход за демокрация ли?! Прилича на поход да спасят скътания кеш на почетния дерибей.
218
2
 
25
 
! Отговори
Qweqwe преди 2 седмици
Къде бяхте 2013 година когато цяла България протестирахме срещу Пеевски и цялата пасмина, къде бяхте когато Доган изключи от ДПС Корман Исмаилов и Касим Дал истински демократи. Има и още много други примери.
217
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А те знаят ли какво е демокрация?
216
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
към Турция ли са тръгнали? Там имат нужда от демокрация. А Доган има нужда от нова квартира.
215
1
 
19
 
! Отговори
В ТУРЦИЯ ЛИ СМЕ?- преди 2 седмици
ЗАЩО ЖУРНАЛИСТИТЕ ПОВТАРЯТ - САРАИ ТА САРАИ? САРАИ Е НА ТУРСКИ, НА БЪЛГАРСКИ Е ДВОРЕЦ, ДВОРЦИ! И БЕЗ ТОВА ЦАРСКИЯ ДВОРЕЦ ВЪВ ВРАНЯ Е КАТО КОЛИБА ПРЕД ДВОРЕЦА НА ДОГАНЯ. АРЕ СТИГА ***!
214
1
 
27
 
! Отговори
тръгнаха преди 2 седмици
На поход за опазване парите на ДПС дерибеите.
213
1
 
14
 
! Отговори
Напред другари преди 2 седмици
Доган Плаща Сметката !
212
3
 
7
 
! Отговори
Абе преди 2 седмици
Освен "драмите" с ДПС , нищо друго ли не става в нужника?, че само за пишете