Николай Николов ли ще замени Калин Стоянов като вътрешен министър?

Той е едно от най-вероятните имена
24 авг 2024 07:13, Нели Христова
111
Николай Николов ли ще замени Калин Стоянов като вътрешен министър?
Снимка: БГНЕС

Главен комисар Николай Николов е сред най-вероятните имена за бъдещ министър на вътрешните работи, който да смени Калин Стоянов, съобщават от в. "Труд".

Николов бе дългогодишен директор на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от 2006 до 2022 година, а след пенсионирането си от системата на МВР първоначално стана съветник по въпросите за намаляването на риска от бедствия на вицепремиера и МВР министър, а в последствие бе назначен от Гълъб Донев и за заместник-министър на вътрешните работи. Последната му професионална позиция му пък бе съветник на досегашния МВР шеф Калин Стоянов.

За разговори с него потвърдиха неофициално пред "Труд" източници от Министерски съвет. Самият Николов също, потърсен от нас за коментар, не отрече да е воден подобен диалог с него. Той бе лаконичен в изказването си, като нарочно отказа да коментира настоящите драми около МВР, и също така не отрече да е сериозна опция за бъдещ министър. "Ще говорим по-късно", очерта отворен хоризонт на нашия въпрос той.

Спекулациите относно министерското кресло в силовото ведомство в последните дни са немалко. Така например се спрягаше и фигурата на бившия вътрешен служебен министър по време на кабинетите на Радев и Гълъб Донев Иван Демерджиев, но вчера пред „Труд" той категорично отрече да е бил търсен по този повод и съзря в тези спекулации страх от "определени кръгове" МВР да бъде оглавено от човек, който наистина да се бори с купения вот.

Сред възможните опции за МВР министър са също и Стоян Темелакиев, настоящ заместник на Калин Стоянов. Той бе уволнен по време на „некоалицята" след протестите срещу БФС и последвалите екцесии, но през април отново бе върнат на поста. Останалите замове - Христо Стефанов и Тони Тодоров също са били обсъждани, както и Атанас Илков, шеф на Националната полиция.

Що се касае до останалите министри в проектокабинета, които премиерът Димитър Главчев следва да представи на президента в понеделник, то съществени промени не се очакват, особено в най-важните ведомства. С изключение на това, че най-вероятно Главчев ще се откаже да съвместява и длъжността на външен министър, като най-вероятно такъв ще стане досегашният заместник-външен министър Иван Кондов, дългогодишен дипломат от кариерата. Самият настоящ премиер пък заяви в началото на седмицата пред колегите си в МС, че ако зависи от него, не би сменил нито един от тях, но след срещата си с президента Радев ясно намекна, че ще махне Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Политика
Димитър Ганев: Не виждам дори малки сигнали на разрешаване на кризата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо лично, ама този на снимката е жива реклама за алкохолизирането на човек.
85
6
 
9
 
! Отговори
Тома неверни преди 3 седмици
Тоя поне,кризата за вода не го касае....не употребява вода де...
84
5
 
12
 
! Отговори
до 83 преди 3 седмици
Официално се водите полицаи, но по манталитет си оставате милиционери. Питай баща си, той ще ти го обясни.
83
3
 
10
 
! Отговори
МВР е пълно с преди 3 седмици
Милицюнери Коп еле нца на дърти ДСари хомосексуалисти корумпирани и наркомани
82
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
80- Драги елементарен и глуповато манипулиращ всички знаем, че милиционери няма от 34г- има служители на МВР, които се наричат полицаи ти дори това елементарно нещо не знаеш, а си заспал в опорките....
81
12
 
10
 
! Отговори
Системата преди 3 седмици
Изкуфелият Борисов каза, че ако не сменят Калин Стоянов, няма да има правителство. Ако всички от домовата книга предложат Калин Стоянов, тогава Радев трябва да подаде оставка.
80
8
 
7
 
! Отговори
The Greatest преди 3 седмици
78 Точно така сега се сетих Колю пияницата.Така го знам още от времето в което работех в МВР при у *** От службите и различни началници и хора на Наркотрафиканта от Банкя.
79
2
 
12
 
! Отговори
до 79 преди 3 седмици
Разбрахме, че си милиционер. Не се напъвай.
78
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
76- кажи колко добавки- защото тезата ти беше, че парите им стигат до 3600лв- ами не стигат- давай бр на ДВ от дата и година да прочетем за добавките- пиши с факти- не с лъжи!
77
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Николай Николов - комисарят пияница. Доста неподходящ избор. Пияниците по принцип са зависими и поради това лесно манипулируеми.
76
5
 
7
 
! Отговори
Ток преди 3 седмици
Всички помним, как Герб сготвиха Рашидов. А Борисов не му вдигаше телефона.Това е некоалицията ПП-ДБ-Герб-Радев.
75
3
 
10
 
! Отговори
до 68 преди 3 седмици
Като добавки обаче взимат поне още толкова, колкото ин е щата. Нека това да не се пропуска удобно. Така, че сумата нараства до около 3800 лв. За тези с повече стаж стига до 5400 лв И ранни пенсиониране + 20 брутни заплати и максимална пенсия от 3400. Нека и това, не се забравя. У че ние работещите им я плащаме, защото те цял живот не са свършили нищо, освен да люпят семки в патрулката.
74
7
 
6
 
! Отговори
Думи преди 3 седмици
Голям квич беше от Борисов, когато се събираха за Рая Назарян, а за Калин Стоянов ще се помирява. Всъщност и нея я махна като премиер, за да угоди на Радев и ПП-ДБ. Няма вече Герб, те вече са едно винтче от сглобката.
73
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да бе, помните ли го тоя циркаджия, беше в щаба на майтапчийски и кунчев.
72
5
 
10
 
! Отговори
до 69 преди 3 седмици
Още преди 20 години имаме една Калина, дъщеря на някакъв приятел на Боко, която той назначи без конкурс за някакъв министър, а после се оказа, че е с фалшива диплома. Така че Калин Стоянов не е първия с фалшива диплома
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 65, президентът им показа при почти липса на власт може да ги спре, ако пеевски не бързаше за избори стоянов с неговата въоръжена полиция дали не се е канил да влезе в президентството
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
63- разбирам желянието ти да манипулираш, но за съжаление не ти се получава- гугълчо помни, а ние много обичаме неговата памет- защото такива "информирани" като теб лица не могат да лъжат на едро- ДВ бр 76 от дата- 5.9.2023г- там ще намериш таблица с началните заплати на длъжностни лица работещи по трудово правоотношение в МВР- дано да прочетеш и разбереш колко си жалък!
69
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ха ха ха, пожарникарят от щаба за борба с фалшивия вирус. Ами щом един кух пожарникар може да е компетентен вирусолог, няма да има никакъв проблем да спретне едни "честни" избори. Хи хи хи
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сега калинка стана нарицателно за необразованост, защото се оказа че тя е с фалшива диплома
67
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Максимални заплати в МВР според Държавен вестник в сила от 1 август 2023 година. За СДВР - разследващ полицай - 1925 лева, полицейски инспектор шеста степен - 1885 лева. И това е максимума, т.е. започват с по-ниски заплати