Петков: Дойде Видовден – няма средно положение

Декларацията им щяла да покаже кой е "за" корупцията
16 юли 2024 19:00, Александър Попов
267
Петков: Дойде Видовден – няма средно положение
Снимка: БГНЕС

Проектът на декларацията е изпратена до всеки един народен представител и когато дойде времето за гласуване, всеки може да се определи, дали е корупционер или не. Дойде Видовден – няма средно положение. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ППДБ) преди заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Проектът на декларация за излизане от политическата криза бе представен вчера след среща при президента Румен Радев преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Миналият път ни бутнаха правителството, без да знаят какво правят, сега искат да ни бутнат антикорупционния план, пак без да знаят какво правят. Ние се въртим в един омагьосан кръг. Или един път завинаги решаваме най-големия проблем на България – това са корупцията, задкулисието, малките тайни, зависимостите, или всички българи сме като едни заложници на едни хора, които ги е страх да решат проблемите на България", коментира Петков.

Относно заявеното от ГЕРБ-СДС днес намерение да участва в разговорите по предложения проект на декларация, но без да подкрепя правителство с втория или третия мандат, Петков коментира, че реално това са оправдания.

Още по темата
ГЕРБ измислиха – можем да говорим, но реално няма да подкрепим. От "Възраждане" чухме - можем да подкрепим, но слагаме всякакви условия - излизане от НАТО, референдум и предоговаряне на договора с ЕС. От ИТН чухме, че е противоконституционно, каза Кирил Петков.

По-рано днес от "Възраждане" предложиха своя декларация в замяна на подкрепа за тази предложена от ПП-ДБ.

Кирил Петков призова колегите си от различните парламентарни групи да излязат и да подкрепят декларацията, с което, по думите му, ще стане ясно дали наистина са против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Излезте, гласувайте декларацията, и вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави, да изковем тези закони и един път завинаги да се справим с този проблем, призова Петков.

По-рано днес във Фейсбук Кирил Петков коментира с думите: „общи приказки – да, борба с корупцията – не“. Последва размяна на реплики в социалната мрежа. Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Деница Сачева определи казаното от Петков като: „традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес“.

Стоян Михалев, народен представител от ПП-ДБ, заяви, че всички групи ще могат да се запознаят с декларацията, след което започват разговори и който иска я подкрепя. Който смята, че тези приоритети са изключително важни за държавата, търси мнозинство, след което, ако има такова мнозинство, гласуваме тези закони, добави той.

На въпрос, че не се очертава такова мнозинство, Михалев апелира да не се избързва, а да се даде шанс народните представители да премислят, да контактуват със своите избиратели и да разберат искат ли тези промени да се случат в България или ще продължаваме да си ходим от избори на избори и да не реформираме държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: кирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видовден - ДНК тест на Просто Киро баджанака за Лена мустака :)))
30
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единствените читави в тая кална игра са ППДБ. Който не го разбира, е за негова сметка. Тези хора не са божества, а хора като нас. Именно такива избираме - хора като нас, с кусури и несъвършенства. Но добрите се отличават от злите и който не може да го проумее, слага клеймо върху себе си и поколението си.
29
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бас държа, че Киро просто не знае какво е Видовден. Може би си мисли, че това е денят, в който се видяха с Лена от парапета, сами в тайния апартамент на Айрбиб, до парапета. Или сами в правителствения самолет за бара в Гърция.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ахаха. Голям е лицемер. Тези глупости Петков, които сте ги надрънкали в декларацията ви с която бих отишъл в тоалетната въобще не определят кой е корумпиран и кой не! ПП нито закони може да прави, нито реформи и сте го доказвали с провалите ви безброй вече пъти. Най-доброто за страната, което може да направите е да изчезнете от политическата сцена и да си ходите в чужбина. Отиваме на избори това е ясно. Късмет ще е за теб ако имаш и 10 депутата след тях. Маси останаха ли...?
27
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най глупавия политик в историята на България
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро, този Видов ден дето го споменаваш да не значи, че приехте Жан Виденов в своите редици. Няма лошо, имайки предвид, че ефектът от вашите управления е сходен.
25
2
 
10
 
! Отговори
morgan преди 2 месеца
важно е да се знае че този ден е за теб корумирана и крадлива гад
24
4
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 месеца
Жена му на този продава козунаци по 60 лв.Отидете да си купите!
23
3
 
9
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 месеца
ЩЕ ДОИДЕ ВИДОВ ДЕН И НАГЪЛ МАЗЕН ПРЕСТЪПНИКО ЩЕ ПЛАТИШ С ЖИВОТА СИ ИЛИ СВОБОДАТА.
22
0
 
14
 
! Отговори
НИТО ЕДИН преди 2 месеца
ОТ ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗАКОНИ НА ПЕТКОВ ( който е ром ) НЕ ЗАСЯГА НАЙ-ВАЖНОТО > ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА И СПРЕНИТЕ ДЕТСКИ ЗА БЕЛИТЕ ДЕЦА
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Миналото правителство не се ли казваше Денков-Габриел????? То не беше на Кирил Петков
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой беше Кирил Петков? А, онези дето уби човек на пътя и асфалтира мястото, за да скрие доказателствата за вината му.
19
5
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 месеца
Хем просттттто,хем ухилено,хем нагло,хем лъжливо.Що е то?
18
2
 
18
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
А,когато бяхте на власт,нямаше ли борба с корупцията,защо чак сега?Май ви подкрепиха Корупционните тогава.Жалки хора,дребни душици,и то мръсни.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правоъгълна глава, крива уста, оскъден речник, дори и на английски, не само на български език. Похотлив сексист, неграмотен политик, лъжец от класа, това е Киро просто. Неможач.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ти, когато беше министър, защо праща писма в американското посолство в защита на Пеевски? Обърка ли се? Сигурно те подведоха така да направиш?
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А корупционерите ще се пишат за декларацията, а като дойде време да се гласуват законите, ще гласуват против! По никой начин не.можеш ги хвана, докато палката и чадъра са в тях!
14
10
 
5
 
! Отговори
екс ченге от дс преди 2 месеца
ако искате диктатура и нов 9-ти септември,гласувайте за гербави и депесари!!!
13
6
 
5
 
! Отговори
Преди кИкИ преди 2 месеца
България е Богата Държава - Бъргарите Ядат Месо! След кИкИ - цените на Раните са 3ни, Българите Гладуват и не виждат никаква Светлина в Тунела!!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видолов ден не знам дали е дошъл ,но пицата май му е дошла затова се е ухилил кат на село магарето след малко зоб!