Петков: Дойде Видовден – няма средно положение

Декларацията им щяла да покаже кой е "за" корупцията
16 юли 2024 19:00, Александър Попов
267
Петков: Дойде Видовден – няма средно положение
Снимка: БГНЕС

Проектът на декларацията е изпратена до всеки един народен представител и когато дойде времето за гласуване, всеки може да се определи, дали е корупционер или не. Дойде Видовден – няма средно положение. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ППДБ) преди заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Проектът на декларация за излизане от политическата криза бе представен вчера след среща при президента Румен Радев преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Миналият път ни бутнаха правителството, без да знаят какво правят, сега искат да ни бутнат антикорупционния план, пак без да знаят какво правят. Ние се въртим в един омагьосан кръг. Или един път завинаги решаваме най-големия проблем на България – това са корупцията, задкулисието, малките тайни, зависимостите, или всички българи сме като едни заложници на едни хора, които ги е страх да решат проблемите на България", коментира Петков.

Относно заявеното от ГЕРБ-СДС днес намерение да участва в разговорите по предложения проект на декларация, но без да подкрепя правителство с втория или третия мандат, Петков коментира, че реално това са оправдания.

Още по темата
ГЕРБ измислиха – можем да говорим, но реално няма да подкрепим. От "Възраждане" чухме - можем да подкрепим, но слагаме всякакви условия - излизане от НАТО, референдум и предоговаряне на договора с ЕС. От ИТН чухме, че е противоконституционно, каза Кирил Петков.

По-рано днес от "Възраждане" предложиха своя декларация в замяна на подкрепа за тази предложена от ПП-ДБ.

Кирил Петков призова колегите си от различните парламентарни групи да излязат и да подкрепят декларацията, с което, по думите му, ще стане ясно дали наистина са против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Излезте, гласувайте декларацията, и вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави, да изковем тези закони и един път завинаги да се справим с този проблем, призова Петков.

По-рано днес във Фейсбук Кирил Петков коментира с думите: „общи приказки – да, борба с корупцията – не“. Последва размяна на реплики в социалната мрежа. Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Деница Сачева определи казаното от Петков като: „традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес“.

Стоян Михалев, народен представител от ПП-ДБ, заяви, че всички групи ще могат да се запознаят с декларацията, след което започват разговори и който иска я подкрепя. Който смята, че тези приоритети са изключително важни за държавата, търси мнозинство, след което, ако има такова мнозинство, гласуваме тези закони, добави той.

На въпрос, че не се очертава такова мнозинство, Михалев апелира да не се избързва, а да се даде шанс народните представители да премислят, да контактуват със своите избиратели и да разберат искат ли тези промени да се случат в България или ще продължаваме да си ходим от избори на избори и да не реформираме държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: кирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирил Петков завършва финанси в Университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в челните 10% между завършилите неговия випуск.[4] Един от неговите преподаватели е професор Майкъл Портър.
50
3
 
10
 
! Отговори
МУмуРАндУМ-ха-ха-хи преди 2 месеца
Петков: Дойде Видовден няма средно положение,има само среденПръст в задникаНАпарапета...
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ти пък кой си, че да казваш кой какъв е, самозванец и шарлатанин!
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дойде, кире. Затова чакаме да чуем от теб тия, с които правихте сглобка мафия ли са, или не са?
47
1
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
На следващите избори Бойко ше ги свали тези парапети с още 150К гласа:):):)А ако има по следващи хич няма да влезнат в Парламента както,ако си спомняте това се случи с ДСБ къде много се правеха на големи:):):)
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Просто Кире пак се изкъка- хайде да си спомним отказваха се от всякаква форма на управление- те казаха, че са опозиция...а сега КАКВО - видовден му се превидя- Кире мятай парапета и отлитай- вятър те вее на бял кон- не струваш и една кола с г..на!
45
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп пие пробиотика на Киро!
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КИРОООО НОРМАЛЕН ЛИ СИ КОЙ СИ ОТКЪДЕ КИРО ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ КОЙ Е СЛНАГЛЕЦ ВИДОВДЕН ЗА КИРО УБИ ЧОВЕК И ХОДИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ЗА ПРИВИЛЕГИИИИ СЪД ЗАТВОР ЗА ТЕБ
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нема лабаво, шарлатаните ще излъжат всички.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българи са били на лекар във Виена и той им е предложил на черно, фейк пробиотика на Киро просто. В който "великият изобретател -биолог" Киро просто, най-безцеремонно е използвал български патенти, чиито автори не са питани, екстрат от кокиче и Бациликус Булгарикус. Мошеник от класа е Киро просто. Жена му е същата тарикатка, безглутенови козунак по 60 лв парчето. Тези са дошли в България, да ползват защитения плаж "Корал", като своя собственост, да печелят на наш гръб и Киро дачука тайно...
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
38 Киро просто е завършил биология в Канада. В Харвард е карал магистърски курс Бизнес администрация и мениджмънт. Което може всеки, който има пари да си плати таксата и поназнайва английски. Някоя и друга протекция, също. Харвард вече не е това което беше. Киро е срамът на магистърските курсове в Харвард.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смотани палячовци, евтините номерца няма да доведат до повишаване на броя на заблудените им гласоподаватели!! Нещастници
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щяха да се борят с корупцията, вместо това полегнаха на корупционерите като магистрални феи, днес викат гласувайте ни доверие ще борим корупцията (пак).Е няма такова дебелоочие.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
36 Да се чете "на лекар".
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора с техникуми и измислени вузове, говорят на "просто" за хора, завършили магистърска степен във водещите топ 5 вуза в света. Леле, докъде я доокарахме. Няма нищо случайно. Сътоянието, в което се намира страната, е функция на населението й.
36
4
 
0
 
! Отговори
Просто Киро преди 2 месеца
Хе-хе вяличие и атака, крякат отстрани. опаа атака ли казах, имах предвид възизраждане, ама се там
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българи са били на лесчкар във Виена и той им е предложил на черно, фейк пробиотика на Киро просто. В който "великият изобретател -биолог" Киро просто, най-безцеремонно е използвал български патенти, чиито автори не са питани, екстрат от кокиче и Бациликус Булгарикус. Мошеник от класа е Киро просто. Жена му е същата тарикатка, безглутенови козунак по 60 лв парчето. Тези са дошли в България, да ползват защитения плаж "Корал", като своя собственост, да печелят на наш гръб и Киро да ***...
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тридесет и косур години всички политици се борят с корупцията и не могат да я преборят. Корупцията е престъпление. Престъпник може да бъде само физическо лице /конкретно име с ЕГН/. Всеки казва "аз не съм" но не казва и кои са корумпирани но упорито се бори с корупцията, като един Дон Кихот с вятърни мелници. Но той макар и с психични проблеми се е борил честно за справедливос а те имитират борба. Голямата корупция е мафия. Мафията може да се бори само с други клонове на мафия.
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съжалявам коментаторчета кинтите свършиха, айде на работа с нас
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е нали бяха на власт ? Видяхме я борбата с ,,корупцията,, Ади сега някой който да направи нещо за народа а не за корупцията.