Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка

ГЕРБ няма да участва повече в преговори, отсече лидерът на партията
4 юли 2024 10:05, Нели Христова
132
Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка
Снимка: БГНЕС

"Комбинацията Борисов и Пеевски след вчера рухна. След мощните ви репортажи за "Величие", дни наред как някой ги плаши, ще ги напазарува, как с трикове щели да направят правителство на Борисов, всичко ви рухна вчера. Показаха си всички новите лица - показаха лидера на новата сглобка Костадин Костадинов, Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как той се разпорежда. Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов"

Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата
"Много по-рано, преди да тръгнат процесите в ДПС, аз казах, че няма да подкрепя втория мандат. Казах, че ще има само правителство на ГЕРБ-СДС, защото това го дължим на нашите избиратели. Нямаше от другата страна един Борисов сега, какъвто бях аз. Нямаше го, за съжаление, и човекът, който направи сглобката - Алексей. Той направи сглобката в манастира. Кога съм го крил това аз", запита той.

"Петков и Пеевски бяха ежедневно заедно. Те бяха в моя кабинет, а следобед в кабинета на Пеевски. Пеевски и Христо Иванов бяха всеки ден заедно. Атанасов и Пеевски също. Няма да ви позволя да връзвате две имена, само за да ви оживеят плакатите или билбордовете, защото не е истина и не е честно. Когато говорите за яловост, което ме жегна, искам да знаете, че този кабинет се наричаше Габриел-Денков. Помните ли водещата роля на депутатите от ГЕРБ-СДС? Защо се правим, че не помним това и едва ли не майсторлъкът на колегата Денков е направил правителство? Не, майсторлъкът на друг човек направи правителство", подчерта той.

Запитан това означава ли, че ще остави другите формации да преговарят и той ще гледа отстрани, каза: "Да, разбира се. Няма да участваме повече в преговорите и това го казахме ясно на всички. Когато вчера излязох на трибуната на парламента да ги призова, да се вразумят, да знаят какво правят, те тогава нищо не направиха. Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, просто ние бяхме отговорни. Дори големия компромис да направя сглобката, го направих в името на държавата. Големият компромис да не се предлагам аз за премиер, и да им отговоря - правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер. На шега го казвам".

Лидерът на ГЕРБ каза още, че няма да предлага промяна в избирателната система, защото според него "за малките партии тя е идеална".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дано скоро бай Ставри ви направи сглобката на всичките. Само това е начинът, друга алтернатива няма.
19
1
 
21
 
! Отговори
Сълза от Сърна преди 3 месеца
За около 2 десетилетия от както е в политиката, Борисов не е виновен за абсолютно нищо. Никой нормален мафиот никога няма да си признае, че е мафиот, но повечето имат някакъв морал и от време на време си признават, че не са ангели. Този по негови думи е жив ангел на земята.
18
5
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 месеца
АЙДЕ , БЕ ПЛЮВАЧИТЕ ....НАПРАВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВО ....ХА,ХА,ХАААААААА...ИЛИ САМО ТОВА СИ МОЖЕТЕ --ДА ПЛЮЕТЕ И ДА ПСУВАТЕ...??!!
17
2
 
12
 
! Отговори
АКО СЕ И МАХНИТЕ преди 3 месеца
ПТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ ОЩЕ ПО ДОБРЕ
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крадлив страхливец от ромски произход!
15
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко може да говориш каквото си поискаш, ние сме демокрация! Въпроса е, кой ти вярва! Според мен даже и Ромите които гласуват за теб и тези страхливи поданици също които гласуват за теб, вече не ти вярват! Много е странно, тези за които говориш че са най-лоши искаш да получиш подкрепа от тях! Не знам какво ти има , но това прилича на тежка форма на психиатрично заболяване! Аз не съм психиатър, но така изглежда от страни!
14
1
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 месеца
Борисов какво точно прави -хвали един човек който -сьдиха за наркотрафик , изнудване , рекетАми ако такива правят правителството по добре изобщо да няма такова
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този пич обаче хич не се свени да бута кокалите на умрелите. И вие очаквате от него да има някакъв морал. Вече се чудя неговите поддръжници не се ли усещат колко много прекрачва границите и те все намират всичко за уж нормално. Новото нормално - политик, към който има ОГРОМНИ подозрения че е корумпиран, просто ей така да не го разследват, този после сваля правителства, бута кокалите на умрелите. Нищо нередно. Ами за пепи еврото и нотариуса нещо? Не. Всичко е само пудели, които носели пачки.
12
2
 
15
 
! Отговори
Айляк преди 3 месеца
Буцито още малко и всичко ще си каже. Не му издържат вече чивиите на уж набожното, но много лукаво селско тарикатче...
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво стана със заплахите към Борисович? Изведнъж се появиха и изведнъж самоизчезнаха. Време е тиквата да стане почетен председател на ГЕРБ. Вчера окончателно го приключиха публично насред пленарната зала.
10
2
 
28
 
! Отговори
Капитанът преди 3 месеца
Пак говори за другите тоя. Вината никога не е негова.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
това не е ли самопризнание че не хората които сме "избрали" управляват държавата в наш интерес. нали сглобката не беше ти бе и не беше управлявал. даже собствените му избиратели калинки и милиционерчета забравиха че е управлявал тиквуняка от непрестанните му лъжи. от 20 години управлява и все жертва, все опозиция, все той нищо не е решил. сега като затворим Козлодуй и останем на тъмно кой ще ти опере пешкира ве плондир? със соларки ли ще се топлим зимата?
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой му е показал тоя средняк на снимката ?
7
0
 
24
 
! Отговори
Възмездие преди 3 месеца
Боко, Алексей ви чака на едно място, за да ви сглоби с Шиши за последно.
6
2
 
30
 
! Отговори
Дедо преди 3 месеца
Ей продължава да дудне това надебеляло същество от Банкя. Изпрано изпрано ,чисто ново и пак дудне и мирише лошо.
5
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Споко, Путин и Решетников ще ви сглоби с Делянчо. Нали вече си платихте тръбите му с парите на данъкоплатците?
4
0
 
8
 
! Отговори
Сега преди 3 месеца
Алексеев и много не се тревожете един ке падне друг ке дойде
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Снимката е красноречива - конфигурация от пръсти с преобладаващ среден завряна в тиквената му муцуна. Няма какво повече да се добави. Пожарникаря приключи в политиката
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама Доган го има и Пеевски ще бъде поставен на място.
1
6
 
7
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 месеца
НО , КОМЕНТ!!!!!