Рашидов: Защо не коалиция и с "Величие", ако партията е смислена

На сегашните избори първи са по-опитните, оцени той
15 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
86
Рашидов: Защо не коалиция и с "Величие", ако партията е смислена
Снимка: Bulgaria ON AIR

Гост в предаването "Опорни хора" е бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов, който коментира вота, ниската избирателна активност и политическата обстановка в България в момента.

“Една седмица българските медии се занимават с това дали ще има правителство, но това ли е най-важното? Сигурно ще има, и сега има. Ние не трябва да мислим дали ще има правителство, а дали ще имаме нормален и малко по-качествен живот. Три години бяха загуба на време за нашия живот, а той е много ценен и кратък. Всички политици носят голяма вина, а държавата ни изглежда все по-зле. На сегашните избори първи са по-опитните. ГЕРБ имат добри и подготвени кадри, каквото и да говорят за ГЕРБ, ГЕРБ създаваше, останалото е говорене”, каза Вежди Рашидов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той допълни, че идването на власт с 25-30% избирателна активност не е добре за никого.

“Не виждам нищо лошо ГЕРБ да направят коалиционен кабинет с ДПС и "Има такъв народ" - това са печелившите партии на тези избори, те увеличиха резултатите си. Всички останали губят: губи се електорат, губи се доверие. Ако в името на България трябва да се прави правителство и то стабилно, защо да не е с ДПС? Тя е законна, регламентирана, лицензирана българска партия, в нея членуват хора от друг етнос и вяра, но български граждани. Говорим за ДПС все едно са някаква прокажена партия и ще стане нещо страшно. Не, това е нормална българска партия. Ние трябва да намерим начин всички заедно да правим тази държава, тя е нашата държава. Нека в името на България се направи това експертно правителство”, заяви Рашидов.

Гостът каза също, че всеки политик и всяка партия има своя капацитет и когато той бъде изпълнен няма какво повече да се направи.

“Не разбирам защо не искат да направят коалиция и с “Величие”, ако тази партия е смислена. Ако коалицията би била положителна коалиция, която ще управлява и ще носи дивиденти на хората, не разбирам защо едни български партии не го направят, в името на общите цели. Да, всеки се притеснява за електората си, да, всеки се притеснява да не му паднат гласовете на следващи избори. Но те държава ли искат да правят, или да си пазят електората и да си играят на политици? Трябва да се реши този въпрос, защото политиците идват, за да правят държава, а не да се харесват”, коментира Вежди Рашидов.

Той допълни още, че който и да дойде да управлява, трябва да е с хубави намерение и със способности.

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от Общество
Проф. Близнашки: Около Радев се групират най-ретроградните сили на обществото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 6 дни
Дано има коалиция с Възраждане.
72
3
 
5
 
! Отговори
Турчоля преди 6 дни
Гледай си каменните глави и не се опитвай да мислиш! Я кажи, колко беше изкъркал , когато катастрофира и защо Рашков скри резултатите! Какво му подари, май нещо, което виси на стената!
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В документалния филм излъчен на 26.06 2012 по националната немска Телевизия "ARD", Die Spitzel von Scientology Der Sektengeheimdienst OSA, посветен на Тайнате Служби на Сциентолозите -The Office of Special Affairs (OSA), се доказва как Американските Консулства по целия свят "отварят "Врати" за Сциентологията във Обществото и Политиката" Има го в ютюб.
70
2
 
7
 
! Отговори
политик преди 6 дни
Тя тая партия е змислена, сега ще се пънат да я "смислят". Смислена колкото на Слави напъните. Няма танъв надот, има такув народ и прочие чалгарски изцетки. Тия с голямата си гирдост Дисниленд в Горно надолнище. Скопие в умален размер. Колкото-толкова. До там стигнали парите. Ако има повече - цяла България ще прилича на тоя кич.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тези от Величие са Секта, интересно е че много политици и журналисти го знаят, но всеки мълчи. Голям Страххх.Задай " Как сциентолозите Управляват парите си?-" и вижте как световно известния сциентолог СЦИЕНТОЛОГ Марк де Турк на 31:08 в клипа заснет в студиото на "together bulgaria" на ИВЕЛИН М. рекламира да се инвестират 30% от ПАРИТЕ в ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК.На страницата им се предлагар мн. книги на Л. Р. Хъбард създателя на СЦИЕНТИЛОГИЯТА.
68
2
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 дни
Тези Величие ми се виждат много съмнителни. Да не се радваме на нов началник и нова партия , че не се знае каква с---я ще излезат. И на ПП се радвахме , а то излязоха ?Далаверджии.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Клиентите са скъпи! Ами това им и трябва , да е кьорфишещ и заминават в небитието , надявам се след като са се заели с партийна работа да им е ясно , пък и примерите от миналото много , все завършващи с фиаско , когато не се прави това което се говори . В това само Буци е успешен и го може , защото той е *** и племето е просто та му принадлежи .
66
0
 
4
 
! Отговори
Клиентите са скъпи! преди 6 дни
До Анонимен 67 Възможно е Веждичката просто да е наясно, че това "изобличаване" ще си остане просто един кьорфишек! И си е излял душичката...НАЗДРАВЕ, Веждичка!
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Марков обявява , че основна мисия им е изобличаване на Буци и Гуци , Веждичката се заел да ги коалира , научният извод е , алкохолът уврежда мозъка при редовна и прекомерна употреба
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кви ли не глупости сме принудени да слушаме от пишман политици .
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
този, дето разрови центъра на София и стана милионер
62
2
 
8
 
! Отговори
MNENIE преди 6 дни
Рашид е част от Партийците които предизвикват отвращението на Избирателите .
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ИЗВИНИ СЕ БЕ!
60
4
 
4
 
! Отговори
Дрънканиците преди 6 дни
на ПиПките във форума само показват, че не са си научили урока.
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
изтрезней!
58
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Партия като Величие се появи заради свинщинитекоито сътвориха ПП ДБ и ГЕРБ, която се обвързал с тях, да ги подкрепи. Много хора видяха "спасение", в лозунгите които тиражират в нета "нови хора", неопетнени, вдигащи самочувствието на българите и обещаващи да работят само за тях, като лидерите на Величие.
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Някои хора, колкото по-остаряват стават сенилни, наивни и сантиментални. Точно такива им трябват на "Величие".
56
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
Ако тоя счита партия величие за смислена - значи самия той е безсмислен ! Пак се е напоил обилно от сутринта !
55
2
 
8
 
! Отговори
Поетът с китарата преди 6 дни
Веждичка, винаги съм искал да те попитам нещо на 4 уши, ама все не мога да намеря момента - или си пиян, или много пиян - та, твойте приятели чекистите ли гръмнаха Илийката Павлов?Ама честно! Закълни с в бутилка Джак Даниелс!
54
2
 
11
 
! Отговори
Клиентите са скъпи! преди 6 дни
С КТБ какво стана бе МУЛТАК?