Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да видим от трите глигана кой ще победи, поне последния твърди че е от добрите....дано да е така че ако е фалшив България няма вече никакъв шанс....
221
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Боко ангажимент на първият е да състави правителство, защо пращаш лелките? Ходи ти се разбери със Шиши и Кирчо и правете нова интимна сглобка, че на есен при БСП то.
220
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Плакатът добре беше илюстриран с тиква и прасе, ама народът това си обича в менюто. Вие ще го учите умния български, народ, разни парапетаджии и тротинеткаджии.
219
1
 
9
 
! Отговори
Докато има Борисов преди 4 месеца
Когато е във ,,цайтнот,, винаги праща омайната Цачева и още две три да ни мотат по телевизиите ,а те баш акънлиите отзад мислят как да изкарат другите виновни ,че нещо което няма как да стане-- е по вина не на тях , а на някой друг ! И се имат за големи играчи ,ако са картаджии и белот няма да могат да играят толкова им са плоски комбинациите и прозрачни ,че са чак обидни,и за това се чудя кактакива хора се озоваха горе ,явно има други кукловоди и режисъори,не може тези да са най ХАЙ !
218
0
 
2
 
! Отговори
РЕКВИЕМ преди 4 месеца
ТОМСЪН КАЛАШНИКА ПАК ЗАХАПА КАЛАЙКАТА...
217
1
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Отхвърлена ЛУСТРАЦИЯ и резултатът БУСТАН от тикви ! Не знаете или не искате да се научите как да си отвювате свободен и демократичен успешен живот, а може би сте тотални стархливци останалите в България да имитирате ГЕРОЙСТВО и РОДОЛЮБИЕ на база МИЗЕРИЯ !
216
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-добре един откачен "подполковник", отколкото двама закачени "магнитски". Дотам я докарахме.
215
9
 
2
 
! Отговори
Мъдър народ преди 4 месеца
Оказва се, че ГЕРБ е най-малкото зло! Няма да ни стигнат 10 години да доближим нивото преди,, юмрук двайсе двайсе!
214
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Представяте ли си , една партия на 2 месеца , вече е реална заплаха за статуквото и може без проблем да вземе власта. Излагате се !
213
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И защо беше цялата галимация, кученца, пачки, злоба, когато излизаш от цялата операция още по-прецакан, като същевременно съвокупния "умен" народ се е насадил на пачи яйца.
212
0
 
9
 
! Отговори
александр морозов преди 4 месеца
При такива резултати депутати в парламента трябва да саГЕРБ - 19ДПС и ППДД - 12ВЪЗ. - 11БСП и ИТН - 5ВЕЛ - 4Общо: 68.Най-голямата пария трябва да е "Не подкрепям никого." с 172 депута
211
3
 
14
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Този народ не можа да разбере,че ГЕРБ е еднолична престъпна шайка и на Тиквуний не му трябва нищо друго освен ИМУНИТЕТ,той пак ще си управлява държавата чрез поставено лице така и няма да се "набива" на очи,пак ще захранва ЕНП с пачки чрез външно за да си гарантира подкрепа ! При тази ниска избирателна активност с 80% сгрешени бюлетини, с онези от Турция които не разбират български пък гласуват за ДПС,да се чуди човек как разпознаха тази партия в листите,България вече изпадна в тотална смърт !
210
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Намаляване на броя на депутатите , намаляване на субсидията на 1 лев , нещо да ви е познато ? Слави е един лъжец , нищо повече !
209
0
 
10
 
! Отговори
ВИНЕТУ ВИДИМО преди 4 месеца
Е ОСТАРЯЛ > НО РАЙСКИ ЖИВОТ ДО ХУБАВАТА РАЯ
208
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БОРИСОВ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И СИЛА
207
11
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 месеца
ЧРД Бойко!Жив и здрав да си и да продължаваш да мачкаш ***,парапети,тротинети и разни други подобни!Обади се на Оташлийски и елате на кортовете на Славия да ви изнесеме пак една лекция с онзи къде бие бетхен с лявата ръка:):):)
206
0
 
1
 
! Отговори
ТИП ТОП ИНДИЯ преди 4 месеца
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ИНДИЯ е столицата на НАЦИОНАЛИЗМА и РЕЛИГИОЗНИЯТ ИНДУИЗКИ ФАНАТИЗЪМ..................................КЪДЕ СА АНТИФА и Джордж Сорос да унищожават хитлеристите и религиозните фашизоиди РУШИ СУНАК и КАМИЛА ХАРИС?.................НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА РЕЛИГИОЗНА ИНДИЯ наскоро разгроми Русия на Путин в КОСМОСА................ИМА ЛИ МЕСТА В ЧЕРВЕНОТО ГРОБИЩЕ НА БКП да се погребе цялата бяла раса в Европа да кажат от БРЮКСЕЛ че натам ни карат ЕВРОШОФЬОРИТЕ?
205
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
,, Евроатлантици"-Митрофанова 0:2!
204
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЧРД , нека е жив и здрав ! Защото каква файда да имаш токова много пък да не може да ги изхарчиш .
203
0
 
12
 
! Отговори
морски преди 4 месеца
Още тази Зима ще усетят синдрома на празния джоб.