Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бойко, пита ли Пеевски?
261
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв тъжен рожден ден!Хем ти се иска да си премиер,хем не ти стиска.Хем си победител,хем никой не те иска,сал едно ДПС се натиска.Ами сега накъде?
260
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бойко го харесват 550 хиляди! За другите и по толкова няма! Пък вие си го сравнявайте с Марков!
259
3
 
6
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
Абе кво му става пак на Медведев днес? Нещо е истерясал? Да е заради взривените Су-57, не е, това беше оня ден. Да е заради ударените С 300/400, не е, това беше вчера. Май е заради московската борса и банките, това е от днес. Май е това, да знаеш.
258
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами това значи, че единствения изход пред Герб-Дпс е евентуална коалиция със Слави или Величие ... други кандидати няма. Айде успех им желаем.
257
1
 
10
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 4 месеца
Гьотето от Габрово е много намръщен-нали сте първи?Изпращането на трите КАКИ за преговори е толкова смешно,че трябва да си безмозъчен,за да не разбереш че са за парлама.Спомняте си уж Габриел щеше да определя с кого да работи,а после ББ се изтъпани и каза как ТОЙ лично е дописвал и зачерквал имена.Тези,които гласуваха за него не им ли е гадно,че ги възприема като стадо овце,които са готови винаги да вървят с него и нямат грам памет?Мутрите победиха,а нормалните българи и негласуващи загубиха
256
2
 
2
 
! Отговори
6 милиона преди 4 месеца
Каквото за Бойко, това и за другите!
255
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво каза Пеевски?
254
2
 
10
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Най-доброто нещо за Тиквуний е тук из медиите да се трупа народа, а площадите да бъдат ПРАЗНИ ! Ето за нула време тук се е събрала тълпа от 247 недоволни, а колко още мрънкат из други сайтове е само в компетенцията на статистиката ! Само да ви кажа, ако това нещо се беше случило в друга държава от ЕС досега милиони щяха да напълнят площадите, обаче за жалост на вас и радост на политиците това е българинът - СМОТАН, СТРАХЛИВ и МНОГО ЗНАЕЩ !
253
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До местната копейка: Пич, първо, объркАл си статията и второ - бегай да успокояваш Дима Медведев, че нещо е изпаднал в истерия. Не знам защо.
252
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
242 ти си болен, повече от 6 милиона българи заплюха Боко, изхрачиха се мазно в лицето му и с шут го наритаха в зайчарника. 242 прегледай се, стига мрази българите и България, тази омраза ще те поболее
251
5
 
3
 
! Отговори
Борисов иска преди 4 месеца
Експертно правителство с премиер,външен и ВОЕНЕН министър от ГЕРБ.За да не спират помощите за Украйна и да ни вкара във война.
250
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На този етап, от демократичното ни развитие, в НС трябва да влизат само първите трима!
249
0
 
1
 
! Отговори
До 245 преди 4 месеца
До Анонимен Ако си вярваш на това, което си написал си прекалено глупав, ако пишеш по поръчка си продажен индивид без чест и достойнство!
248
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко, пита ли Пеевски?
247
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Емигрант Боце си е личност с милиционерска закваска и като ттакъв ой може да прави ,каквото си поиска: да изгони бивш еврокомисар като Мария Габриел, влизайки в съюз с ПП и сетне, след 9 месеци - с ДПС. Махна Цачева, Дариткова, разкара от поста председател на ПГр на ГЕРБ Д.Атанасова, намествайки я на поста КС.Като шеф на ПГ на ГЕРБ разкара от близкото обкръжение Т.Дончев, Д.Добрев, Биков, а след преговорите с ПП - Сачева, Назарян и остави до себе си преданата Петкова. Кадър на МВР
246
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Пеевски какво каза?
245
6
 
5
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 4 месеца
Белене ви чака евроатлантичета
244
1
 
7
 
! Отговори
Сдар преди 4 месеца
Алооо нещо май падхнате с гласовете. Квото беше, беше. Време за нещо друго.
243
2
 
5
 
! Отговори
Пояснения преди 4 месеца
Гледах го симпатичният Президент на Индия в интервю дето повтаряше само "ИНДИЯ И ИНДИЙЦИТЕ НАД АБСОЛЮТНО ВСИЧКО" както и "БОГОВЕТЕ ПОДКРЕПЯТ ИНДИЯ И ИНДИЙЦИТЕ" което НЕ Е престъпление но страхливите унищожители на целият свят Сорос,Антифа и прочие страхливо си МЪЛЧАТ..............НАЦИОНАЛИЗЪМ И РЕЛИГИЯ СА ПОЗВОЛЕН КУЛТ В ИНДИЯ И ЗАБРАНЕНО ЗА ЕВРОПЕЙЦИ И САЩ.......тип топ Индия и тик ток Китай НЕ СА БАЛАМИ