Рая Назарян готова да свика извънредно заседание на НС

Това ще стане, ако една пета от депутаттие поискат
28 сеп 2024 14:35, Елка Василева
34
Рая Назарян готова да свика извънредно заседание на НС
Снимка: архив, БГНЕС

Има възможност, ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то да бъде свикано. Това каза днес в Кюстендил председателят на Народното събрание Рая Назарян.

Още по темата
На въпрос на БТА дали тя би свикала извънредно заседание на парламента по свое желание, Назарян отговори: "Аз мога да го направя отново, но не мога да гарантирам, че сградата на Народното събрание няма да бъде разрушена".

На 26 септември депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" блокираха трибуната на Народното събрание и поискаха от дневния ред да отпадне обсъждането на актуализираната пътна карта за климатична неутралност и промените в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) в Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“ и договаряне по глава RЕPowerEU. Председателят на енергийната комисия Делян Добрев прочете в зала доклада, докато депутати се опитаха да изтръгнат кабелите на озвучителната система. В крайна сметка заседанието беше прекъснато заради липса на кворум.

Тези, които саботираха по най-грозния начин работата на последното заседание на 50-ото Народно събрание, трябва да понесат своята отговорност, каза Назарян. Тя посочи, че тези, които са възпрепятствали опитите да се дадат отговори на заетите в комплекса "Мини Марица-изток", трябва да отговорят на миньорите откъде и как ще гарантират техните заплати в следващите месеци, както и какво ще бъде бъдещето им.

"Пленарната зала в Народното събрание е място за дебати. Място за изразяване на воля чрез аргументи и гласуване. В четвъртък вечерта залата беше поругана и омерзена. Реално българският народ беше лишен от възможността да чуе аргументите, рисковете и ползите. Там бяха вицепремиерът и министърът на енергетиката, за да отговарят на въпроси", каза Назарян.

Тя допълни, че когато липсват аргументи, идва място за неправомерни действия. "Бяха нанесени имуществени вреди на Народното събрание – нещо абсолютно недопустимо за народни представители, които трябва да изразяват и защитават интересите на народа", каза още Рая Назарян.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от Избори 2024
МС не е получил от ЦИК проектодоговор за наемане помещения за машините за вота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Тази тьота може ли да смята - не достигат хора да гласуват за мафията
28
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 26 минути
Председателят на народното събрание си позволява силно да манипулира и изкривява фактите. А по презумпция трябва да бъде равно отдалечена от всички партии.
27
3
 
9
 
! Отговори
Бедния ще плаща! преди 43 минути
Докато народа спи и търпи, политиците ще си правят каквото искат и Бедния народ ще плаща за техни действия. Народе спиш! Про ст народ, слаба държава!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 43 минути
Да има как в 2 през нощта по пижами ще гласуват само и само да ни съсипят енергетиката.Яко са ги натиснали от посолството.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
А сметките за хората.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 27 Октомври останаха 29 дена!!! 6 почивни дни от Октомври плюс Седмицата преди Изборите и остават 15 работни дни през месец Октомври, плюс 30 Септември, общо 16 работни дни на този Парламент, затова бившата Сглобка бърза да приеме "едни закони" за едни пари"... Ще успеят ли??? Ще видим!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Най - бедната държава ще купува ток от Франция и Турция, при наличен капацитет, от износител ни превърнаха в роб.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Втори опит за преразпределение на 500 млн в ход.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Този път мафията ще успее. Късно е за България. Хубавите сметки - за народа. Още вярват, че някой ще им гласува
20
0
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 час
С глоба рията си търси да си разпредели 500 млн. Пред инфаркт но то лице на де белян Добрев и другия 360 кг с енергийните проекти ще намери начин да си ги разпредели плюс еднорозите. Никой не вярва, че е за миньорите.
19
0
 
6
 
! Отговори
С две думи преди 1 час
Рая НаДелян
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
сглобката да прилапа парите, че в новото НС ще са по-малко, а пеевското ДПС е под въпрос
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Абе има ли пву за усвояване денонощни събрания ако трябва ще свикаш, необходима е вече президенска република, явно с тези няма да стане работата, а и поне айдуците на заплата ще намалеят в пъти
16
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 час
ех,мечти,мечти !.."18" ,просълзих се ..
15
6
 
7
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙЕЦ преди 1 час
Аз искам да се наложи висока санкция на тези ВАНДАЛИ, и да платят всички нанесени щети в парламента. Ние данъкоплатците не сме длъжни хем заплатите които не заслужават, хем възстановителните щети да им плащаме.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
На 10ти октомври България ще бъде представена като пълноправен член на Шенгенското пространство и българските институции ще бъдат поздравени за арестите и предаването в Румъния контрабандиста Борисов и престъпника Пеевски . Налага се да стоят в затвора в Румъния докато им изтече имунитета в България. Гответе се за голямо шоу в близките дни. Ще гледате как Пеевски и Борисов реват
13
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 час
кой ли я яха тая кобилка,та е така "промотирана" ?..Викате :-"Ами Тиквата"...Мммм,много се съмнявам !..Този нерез ще да е некой,който държи Банкянеца за пресъхналата му торбичка..А може и Тиквун просто да му прави услуга../какво ли не става в КОЧИНАТАНАРЕЧЕНА "Бг полически живот" ../
12
1
 
10
 
! Отговори
предатели преди 1 час
Тецовете и мините могат да работят до края на века. Те осигуряват 30-40% от енергията в страната. всякакви пътни карти и зелени сделки са предателство. Спиране на ПВУ и Зелената сделка, неподчинение на ЕС. Търсене на държави съюзнички в борбата. Това е пътят!
11
0
 
4
 
! Отговори
Дино преди 2 часа
до 7; Ми хайде, колко партии има в листите, гласувайте за други тези като не ви харесват, нека да видим и другите.
10
4
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 часа
Тая герверастка пеперудка, кои точно интереси на Народа защитава.... ===)))