Борисов: Ако Кирил Петков и Пеевски направят правителство, ГЕРБ ще е нелоша опозиция

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира думите на Денков
141
Борисов: Ако Кирил Петков и Пеевски направят правителство, ГЕРБ ще е нелоша опозиция
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако след изборите ПП-ДБ и ДПС съставят правителство, неговата партия ще е една нелоша опозиция.

Относно отчета на премиера в оставка Николай Денков, Борисов обясни, че няма да дава оценка на казаното от министър-председателя. "Помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши в Пеевски", коментира лидерът на ГЕРБ.

Още по темата
Борисов отново припомни случилото се преди провала на съставяне на правителство при ротацията на премиерите.

По думите му след като е отишъл с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ, е показала подписаното от тях споразумение.

"След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев, Тагарев и Радев. Вчера показах на Даниел Лорер СМС от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е „Да“", как ще се разправям с ГЕРБ е моя работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори. Какво ДПС, като те изобщо не са участвали в тези разговори", каза той.

"Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика", посочи Борисов.

Относно оставката на главния секретар на МВР той обяви, че Живко Коцев винги е имал неговата подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
народа ако е глупав, ще избере пак герп и дпс и евентуално въZраждане, определено ще станем по-бедни и от най-бедните, а те, най-богатите, на това му се казва стокхолмски синдром или глупoст
70
3
 
4
 
! Отговори
Следващи избори преди 1 месец
ПП с ДПС, не издържат пълен мандат, предсрочни избори! На предсрочните ПП искат да се коалират с Възраждане ( втора сила) но Възраждане им отказват, на следващите избори ПП са извън Парламента ;))
69
2
 
5
 
! Отговори
ПП вече преди 1 месец
Никога няма да направят правителство! Последно управляваха с твоя помощ Бат Бойко!!
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българин:"По времето на Тодор Живков при комунизма се чакаше 10 години за лада"-а сега се чака 50г да събереш пари за Шкодичка.
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за затвора сте, не ставате и за опозиция, мястото ви е до бсп
66
1
 
4
 
! Отговори
ПП преди 1 месец
С техните 7% и ДПС с 14% няма да имат мнозинство да да еправляват..кви ги говори тоя?
65
5
 
5
 
! Отговори
до Хаха преди 1 месец
не вярвам ППДБ направят коалиция с Възраждане. Не че те няма да искат, Коста ще ги отсвири.
64
0
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 1 месец
Ти пък, те ще забранят колите след 10 години като част от Зелената сделка!
63
1
 
6
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 1 месец
Пепетата няма да влезнат в следващия парламент. Разпадат се!! Бая слухове дочувам за интриги и вътрешни борби. Ристю сега се кани да се въргаля по земята пред сарая на Доган но Пиарката казаал че това би донесло само отрицателен ефект !
62
0
 
2
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Тия всичките са опозиция на народонаселението из територията. Евроатлантици, натовци, шенгенци и прочие. Сто години една магистрала е една АЕЦ не могат да направят, нито да докарат в БГ 8 отдавна платени самолета. Кво има да ги говорим?
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промяната вместо на острови май ше идат при бай Ставри хахахха
60
3
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
ПП досега само с ДПС не са се коалирали! Ще избутат 5 месеца после пак избори!И после кво ще се коалират с Възраждане ли ;))
59
0
 
6
 
! Отговори
51 преди 1 месец
Сега се чака 50 г,да събереш пари за хубава кола.И тамън гги събереш-и вече си дрът и нема нужда
58
3
 
3
 
! Отговори
Ако ПП и ДПС преди 1 месец
Направят правителство то ще изкара 6 месеца!Пп не могат да изкарат пълен мандат и са некадърни това показаха миналите 3 години!
57
2
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Пак алабалистики-съвсем очевидно ППДБ с очакваните под 50 депутати и ДПС с под 40 НЯМА НАЧИН да направят нещо без ГЕРБ с очакваните им около 80 депутати.Обаче ГЕРБ+ДПС могат.Това ако няма нов значим проект,за който няма време.
56
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Аз много обичам да управлявам, ние българите много обичаме да управляваме, затова ние българите много обичаме демокрацията, защото демокрация произлиза от демос, народ, управление на народа. Ние българите сами си избираме кой да управлява и по този начин участваме в управлениет, защото това право ни го дава демокрацията, ние българите много обичаме демокрацията и искаме да живеем в демокрация.
55
1
 
5
 
! Отговори
ПП преди 1 месец
С техните 7% и ДПС с 14% няма да имат мнозинство да да еправляват..кви ги говори тоя?!
54
8
 
5
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХХА преди 1 месец
Давай Бате Бойко. Много те мразих 20-21г но сега отново ми стана симпатичен. Не само че оцеля но и си закопя враговете.Дали си мафия или не ,НЕЗНАМ. Но си достоен за уважение!!! РЕСПЕКТ!!!
53
4
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 1 месец
бре... за 9 месеца разсипаха държавата, която просперираше по времето на герп и дъпъсъ... не можеш да ме убедиш че мафиоти, управлявали 12г са по-чисти от управлявалите 9месеца
52
5
 
9
 
! Отговори
47, преди 1 месец
Какъв софиянец е тоя,бе?Минал е покрай София на път за родното си село.Софиянци не гласуват за тикви!