Борисов: Ако Кирил Петков и Пеевски направят правителство, ГЕРБ ще е нелоша опозиция

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира думите на Денков
141
Борисов: Ако Кирил Петков и Пеевски направят правителство, ГЕРБ ще е нелоша опозиция
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако след изборите ПП-ДБ и ДПС съставят правителство, неговата партия ще е една нелоша опозиция.

Относно отчета на премиера в оставка Николай Денков, Борисов обясни, че няма да дава оценка на казаното от министър-председателя. "Помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши в Пеевски", коментира лидерът на ГЕРБ.

Още по темата
Борисов отново припомни случилото се преди провала на съставяне на правителство при ротацията на премиерите.

По думите му след като е отишъл с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ, е показала подписаното от тях споразумение.

"След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев, Тагарев и Радев. Вчера показах на Даниел Лорер СМС от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е „Да“", как ще се разправям с ГЕРБ е моя работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори. Какво ДПС, като те изобщо не са участвали в тези разговори", каза той.

"Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика", посочи Борисов.

Относно оставката на главния секретар на МВР той обяви, че Живко Коцев винги е имал неговата подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гутан Оран.
110
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарение на такива "политици" като Боко Тиквата и магнитното му братче Прасилян Беевски, живеем в дупка, от която няма излизане.
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицето на ДС-КГБ мафията агент Буда, Бойко Борисов, вече 23 години тормози България. То беше наложено от КГБ агент Румянцев, Бриго Аспарухов по времето на агент цар Симеон през 2001 г като гл.секретар на МВР с образование пазач и кафеджия на Живков и Симеон. Досега е бил кмет на София от 2005 до 2009 г, награден с орден на КГБ за заслуги от руския посланик Примаков и от 2009 г. досега вечен главнокомандуващ на българската държава. Най-големият му подарък за Путин беше руския поток за 3 млд.лв.от българския беден народ, за да започне войната с Украйна и света и да обяви България за враждебна дъ
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжливото крадливо селянче от Банкя.Тия глупости и твоя електорат дори няма да го клъвне.Когато изчезнеш от политиката и държавата (дай Боже скоро), ще се оттървем от бреме което ни влачи надолу.
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС са в състояние да доведат всичко до абсурд. Разликата с другата комисия, която уж изяснява случая "Нотариуса", а покрай него и джуджета и Барселона, за хората с малко здрав разум, не за гербопитеците, е очевидна. ДПС и ГЕРБ са овладели службите, в т.ч. ДАНС и цялата съдебна система, поради което там всички знаем, че има престъпления, които се прикриват. Ако някой вярва, че ПП-ДБ-тата владеят същите служби и съдебната система, трябва да отиде на лекар. Разликата е съществена, но както Редбул, така и мало умието на избирателя дава крилааааа.
106
3
 
2
 
! Отговори
До 105 преди 1 месец
Бочко никого не е захвърлил. От няколко дни хвърлят координирани послания с Шишко целящи да посъберат гласове за герб на които иначе им е противно да гласуват за коалиция с дпс. Сега го играят скарани ама са си първи дружки плутократи от герб и дпс.
105
2
 
9
 
! Отговори
МУТРОС преди 1 месец
Мутрите трудно ще се откажат от властта.Тяхната цел е да се отдалечаваме от ЕС,да ни нямат доверие и да гледат на нас като втора ръка граждани.Единственият начин да престанат да пречат е мощно гласуване,за да намалят до минимум присътствието си в НС.Медии,всякакви "ози" обаче работят за тях.Мутрата е готова да пожертва всеки,както се виода,за да запази себе си.
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не им пречи на Пеевски и Киро да съставят правителство, но не забравяй, Боце, че Киро може пак да реши да те окошари, и то не за 24, а за 72 часа. Дано тогава разбереш, че Шиши е необходим по-дълго време, а не ден до пладне, след което го захвърляш като непотребна дреха. Ти си свикнал така да захвърляш непотребните си съюзници, но Пеевски е юриЗД и знае две и двеста. Така ще те жегне, че сетне доста време ще ти държи горещо като опарено.
103
0
 
5
 
! Отговори
фффф преди 1 месец
Ти5 задължително трябва да гниеш в затвора!
102
1
 
4
 
! Отговори
Ракета Циркон преди 1 месец
Ракетата Циркон се движи с над 11000 км/ч.. Докато мигнеш и си чао
101
3
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Позволиха му да им се подиграва, но сами си го направиха
100
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господин Борисов, вчера Христо Христов от СДС каза, че ще управлявате с Шарлатаните. Разберете се с Христо Христов, с Вас ли е или с Петимата от РЕМС (Кирчо, Кокорчо, Гномчо, Пинокио и Молeца)!
99
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато Борисов е жив, България няма бъдеще.
98
4
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Ех Боце Боце, кого си мислиш, че лъжеш с изтърканите си фрази Боце?
97
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как че стане )ПП при нови избори че имат 10 ,15 депутати кво правителство ,че го пратим при извънземните на изборите
96
2
 
11
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Ти ли бе, пеефски слуга?! Да се чуди човек колко заблудени са герберастките гласоподаватели, че не виждат от години как опоскват държавата.
95
1
 
3
 
! Отговори
Минотаври преди 1 месец
Видяхме какво се роди за 9 месеца. Какво ще се роди след още толкова не ща да знам.
94
2
 
2
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Като се събирате пак що се стигна до избори? Или на народа да му е зле така ли? Тези похвати вече сме ги гледали като някой турски сериал
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако Герб се слее с ДПС може, иначе пп-тата намаляват а Доган е с твърд електорат
92
1
 
4
 
! Отговори
Делян Дебелян преди 1 месец
Предложих на Кики и Ники...и те да седнат в скута ми...но се изслушват още...Само Мравояда поприседнал...доволен остана..ха ха ха