Борисов: Ако Кирил Петков и Пеевски направят правителство, ГЕРБ ще е нелоша опозиция

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира думите на Денков
141
Борисов: Ако Кирил Петков и Пеевски направят правителство, ГЕРБ ще е нелоша опозиция
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако след изборите ПП-ДБ и ДПС съставят правителство, неговата партия ще е една нелоша опозиция.

Относно отчета на премиера в оставка Николай Денков, Борисов обясни, че няма да дава оценка на казаното от министър-председателя. "Помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши в Пеевски", коментира лидерът на ГЕРБ.

Още по темата
Борисов отново припомни случилото се преди провала на съставяне на правителство при ротацията на премиерите.

По думите му след като е отишъл с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ, е показала подписаното от тях споразумение.

"След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев, Тагарев и Радев. Вчера показах на Даниел Лорер СМС от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е „Да“", как ще се разправям с ГЕРБ е моя работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори. Какво ДПС, като те изобщо не са участвали в тези разговори", каза той.

"Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика", посочи Борисов.

Относно оставката на главния секретар на МВР той обяви, че Живко Коцев винги е имал неговата подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
7
 
! Отговори
бай Бай преди 1 месец
До Бойко пенсионер 87 никой от тия *** няма да влезнат в затвора!!По вероятно както Иван Костов живее спокойно така и Бойчагата и Доган и т.н. ще продължат да си харчат парите и НСО ще ги пази!
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 83 е нали живеем в Европа, какви да сме?А може би имаш предвид ония другите многополовите??
89
0
 
8
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Ами ако ти и Пеевски направите правителството, тогава какво? Кой ще е тогава нелошата опозиция?
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен И ко е то " европееца " , клише , празна фраза , мантра. Ние сме такива каквито сме и сме европейци по място което населяваме , другото са празни приказки , останалите с кво са по-добри , по са крадливи , по са грабители , по са лицемерни , Не изхождай от лустрото на упраляващите клики , възможно е и тук да са по-*** qно ни е наседен именно от тях .
87
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Вече дори най заблудените герберокадъни не вярват на Бойка калдаръм кадъна като каже, че щяла да бъде извън интимната сглобка с ПП-ДБ и ДПС! Какво се правят още на нещо което не са? Да се явяват като широка коалиция и да се приключва с този цирк! Бойка калдаръм кадъна личната слугиня на Ердоган щяла да бъде опозиция на Шиши бей и Доган ага, хаха! Та та до тоалетната не ходи без тяхно позволение!
86
3
 
8
 
! Отговори
Бойко пенсионер преди 1 месец
Бате Бойко скоро ще го пенсионираме. Най-вероятно до 1-2години ще има смяна на цялата политическа хайка и не малка част от тях ще отидат по затворите. След всяка голяма война се сменя из дъно политическата система. ДПС го знаят много добре и за това си подмениха войниците на предна линия. Народа е стигнал дъното, няма образование, няма медицина, няма промишленост. Вече много хора говорят за народен съд. Питайте търговците на военно оборудване какви обороти правят :)
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правителството между ПП и ДПС означава гражданска война!
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия трите формации бяха конституционно мнозинство съвсем до скоро. Пък сега какви непримирими противници са само. Едните били мафия, другите шарлатани, третите са злото. Чак да се умили човек. Само че публиката вече се отегчи от това театро.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП беха с БСП до войната после минаха към Украйна и НАТО. Те са боячии.
82
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ да си ходят и да оставят България в руско -турската клоака. Видя се че европейци няма да станем..
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи. Пълнят пак чекмеджета със кюлчета
80
0
 
3
 
! Отговори
петър клисаров преди 1 месец
Те са такива каквито ги прави средата им , т.е. политическата среда и понеже на се отличават с особено нива на разум , са си сто процентов продукт , водени единствено от интереси , но на ниско ниво , грабене . Трябва да се промени средата , тази политическа среда , в тази и форма е пагубна , особено заселена с примитивни индивиди .
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори...за да се качат на въртележката едни и същи мутри
78
2
 
8
 
! Отговори
До 77 преди 1 месец
Ми те БСП и ПП управляваха в коалиция..
77
2
 
8
 
! Отговори
Кви вицове преди 1 месец
Разказваш бе Баце? ПП с 30 депутати ще направи правителство?!! Айде бре!
76
4
 
5
 
! Отговори
ТРЕВОГА...!!! преди 1 месец
ПП ДБ БИЛИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ..????..... НИЩО ПОДОБНО - НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ДА СА КАЗАЛИ ЕДНА КРИТИЧНА ДУМА СРЕЩУ РУСКАТА ПАРТИЯ БСП, КОЯТО ОТКРИТО ПОДДЪРЖА ПОЛИТИКАТА НА ПУТИН И РУСИЯ...... ПП + БСП =РОДНИНИ......
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП го прецакаха жестоко с ротация. Първо ще са те а после ще му бият дуспата както сега при ротация.
74
1
 
4
 
! Отговори
До 74 преди 1 месец
Копейкин ще откаже на ПП тата! Нещо не разбра ;)
73
6
 
5
 
! Отговори
До Следващи избори преди 1 месец
Копейкин няма да откаже власт, ако ще да е с дъпъсъ
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този на снимката сумист ли е, или депутат в нс!?