Денков: Шенген не е ограда, Шенген е голяма победа за България

“Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството”
Обновена: 31 мар 2024 14:25 | 31 мар 2024 12:12, Красимир Ангелов
225
Денков: Шенген не е ограда, Шенген е голяма победа за България
Снимка: БГНЕС

"Шенген е голяма победа за България. Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството", заяви премиерът в оставка Николай Денков пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода.

Има ключови министри, но не искам да отделям никого, защото екипната работа е много важна, добави той. Денков посочи, че парламентът също е имал много важна роля.

Още по темата
"Търси се подходящ политически момент, може би, след изборите в Австрия или за Европейски парламент, когато да бъде взето решение”, отговори Денков на въпрос кога ще отпаднат проверките и по сухопътните граници.

Премиерът в оставка посочи още, че Шенген е най-големият успех след приемането ни в ЕС, “защото успяхме да се обединим и да върнем доверието на ЕС”.

"Шенген е доверие, че България е тръгнала уверено по европейския път", посочи още Денков.

"Шенген не е ограда, добави Денков. Ролята на правителството е ключова, защото без промените в законите и Конституцията това нямаше да се случи", подчерта още той и добави, че има конкретни планове, така че България да бъде приета и в сухопътния Шенген от 1 януари 2025.

"Можем да влезем, ако сме обединени, иначе можем да пропуснем историческия прозорец, който може да не се отвори скоро", каза още Денков.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв Шенген,бе , патурко ? Въздушно - капковия не върщи работа.Я върви да видищ на унгарската граница какви опашки са.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков нали подаде оставка? Какво още се вживява като премиер?
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Победа, но за кого ? Мекотелото, без легитимност, подписа споразумението "въздушен шенген", което де факто и де юре улеснява транспортирането на най - престъпния контингент сред пришълците да бъдат транспортирани в България. Смисъл, аз имам повече от 20 полета в година България - Европа. Дали ме интересува че ще се забавя 2 минути на паспортния пропуск ? Мекотелото продаде България много евтино - неговата представа бе че западняшките лицемерни лидери ще му помогнат да се утвърди като МП.
143
0
 
0
 
! Отговори
Денков преди 1 месец
Айде да вие е честит Шемгеня и еврото и долара, и безвизовото пътуване до щатите и Канада. Без мен нямаше да стане.
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина българския Шенген не е ограда, а дупка или тунел в оградата, за да пропускат нелегални бежанци у нас
141
1
 
5
 
! Отговори
Шопендар преди 1 месец
Шенген не е ограда,а преграда за бизнеса от източна европа,и инструмент за манипулиране и изнудване
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Летете повече със самолет в шенгеня, че да спестите минути дето ще ви трябват за гръцката граница на път за морето!
139
7
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Като вземем власта ще затворим границите и навън, и навътре!
138
0
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 1 месец
Дунава вече не е водна граница,а е суша ,така че като минавате ще се правите че не виждате вода!
137
0
 
10
 
! Отговори
Не е така, а е иначе преди 1 месец
До 115 Анонимен . . . . Колкото до Австрия, там е пълно с расисти. . . . . Не позна! Пълно е с национални патриоти на локална основа, които си гледат интереса! Не напразно цялото ЕС завижда на австрийците за пенсиите! Къде си чувал или чел за пенсии от 90% и повече в ЕС? Даже швейцарците им завиждат и знам много добре, защото пиша от Ааргау!
136
0
 
9
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Защо всички на тази снимка приличат на ***.и? И поначало, защо всички евроатлантици изглеждат някак ненормално? Не знам дали ви е правило впечатление.
135
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Само клишета, европейски път, победа, таратанци. Дали си вЕрва? Да му имам самочувствието. На каква цена е тази чутовна победа? Нещо да спомене за връщане на мигранти? Пре-дадтели, ще направят от България втора Франция или Германия, но не по стандарт на живот, а по проблеми със скъпоценните гости.гн.ус.
134
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков, айде мини по вода през Шенген да видим къде сме влезнали
133
0
 
19
 
! Отговори
ГЕТОТО НА ЕврОПА? преди 1 месец
1. Това не е Шенген! Бизнеса и транспорта на България има нужда от сухопътен шенген! / / / 2. Да продадеш националната сигурност на България за един "въздушен шенген", което е допълнителна проверка на летищата, не е поБЕДА, а БЕДА, защото намаляващото ни население се компенсира с т.нар. МИГРАНТИ. Т.е. имаме СДЕЛКА, а не победа. / / / 3. ЕС е решил да направи България ГЕТОТО НА ЕВРОПА: намаляващо и население; свободен сграден фондм, пустееша земя и послушни политици - идеално място за мигрантите
132
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та един цингурел у село, открадна, одра, закла, опече на шиш и изяде един катър, като закопа кокалите с всички магарешки почести и ги затрупа с камъни. Цингурела забогатя от краби на катъри. Но времето лети, не прощава. Цингурела умрял и го затрупали с камъни до катъра. След 100 години, учени историци - наследници на комунисти, откриват човешки скелет прегърнал скелета на катър и червена петолъчка. Находката я кръщават "Катър Комунист от епохата на разврата след епохата на клатикуреца - Чалгата.
131
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С Шенген, без шенген, пак ще си висят хората по границите.:))
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ний крилати сме в душата! Светът ни пее в мърдолята. Защо светът не иска да ни слуша? Може би ни имат всите РОБИ до ГУША? Ний сме рицарите на катуна, покорители на ЕвроРОМА. Рим е наш престолен град. Париж е в нас, превзет. За Средец да не говорим. Името му ний СМЕНИХМЕ и сега СОФИЯ се той зове. София става София по външна ЗАПОВЕД. Юдите и Цингурелите тогава като са и сменяли името са биле понад 30% от населението на София придошла смрад по времето на Османлиите! Айде наще Чиста Жива КАНАЛИЗАЦИЯ
129
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На идните избори предлагам всеки гласоподавател добре да си помисли тез победи дето ни ги рекламират победи ли са за българските граждани или са разочерования. И дали това че взимат заеми за да раздават и прибират пари насам натам е реално подобрение или е поредното стъпало към дълбоката тиня. Замислете се за семейство което финансира разходите си всеки месец с нови кредити и в блока където живее на ул. Шенген го пускат само по стълбите вместо по асансьора това за хвалба ли е или за оплакване?
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От века Българи сме ние, потомци сме на род велик, надмогнали сме мъки, време запазили сме своя лик. И тук на Дунав и на Волга, край Вардара и при Кавказ, с кръвта си Българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас. Какво, че време раздели ни, погинахме в безброй борби духът нас крепи ни и Вселената от високо бди! На днес акултурните народи култура давахме преди, звездата Българска води ги по пътя им през много дни.! Ще бъдем! Пак ще оцелеем! Ще надживеем всеки миг! Ще даде Бог да оцелеем да
127
2
 
15
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Той няма капацитет за кондуктор на междуселски автобус, но си мечрае да е стюардеса : да пътува с богати бизнесмени - чужденци ;)