Денков: Шенген не е ограда, Шенген е голяма победа за България

“Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството”
Обновена: 31 мар 2024 14:25 | 31 мар 2024 12:12, Красимир Ангелов
225
Денков: Шенген не е ограда, Шенген е голяма победа за България
Снимка: БГНЕС

"Шенген е голяма победа за България. Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството", заяви премиерът в оставка Николай Денков пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода.

Има ключови министри, но не искам да отделям никого, защото екипната работа е много важна, добави той. Денков посочи, че парламентът също е имал много важна роля.

Още по темата
"Търси се подходящ политически момент, може би, след изборите в Австрия или за Европейски парламент, когато да бъде взето решение”, отговори Денков на въпрос кога ще отпаднат проверките и по сухопътните граници.

Премиерът в оставка посочи още, че Шенген е най-големият успех след приемането ни в ЕС, “защото успяхме да се обединим и да върнем доверието на ЕС”.

"Шенген е доверие, че България е тръгнала уверено по европейския път", посочи още Денков.

"Шенген не е ограда, добави Денков. Ролята на правителството е ключова, защото без промените в законите и Конституцията това нямаше да се случи", подчерта още той и добави, че има конкретни планове, така че България да бъде приета и в сухопътния Шенген от 1 януари 2025.

"Можем да влезем, ако сме обединени, иначе можем да пропуснем историческия прозорец, който може да не се отвори скоро", каза още Денков.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
6
 
! Отговори
Както е възкликнал преди 1 месец
Епирският цар Пир след победата над римляните: -Още една такава победа- и ние сме загубени............. Аз ще перефразирам: - Още един мандат на ПП-ДБ и не дай си боже с ДенкоФФ премиер - и ние сме загубени............
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 76 Направо ще си начупя краката да бягам в скaпания Краваристан даже и да няма визи да знаеш. Особено ми се ходи по улиците на Филделфия да гледам през 5 метра дригирани и пияни зомбита където не знаят къде се намират. Напиши примерно в тубата "KENSINGTON AVE PHILADELPHIA AT NIGHT" . Ето това е прекрасния Краваристан. Разкош!
64
2
 
8
 
! Отговори
Бежанци преди 1 месец
До БравоЗа кое браво, че се напълнихме с бежанци заради тъпия ти Шенген ли?
63
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане иска да ни вкара във война с НАТО.
62
9
 
1
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Русия не е доволна. България става все по-независима и светска държава. Путин сигурно е бесен!
61
2
 
6
 
! Отговори
майтап преди 1 месец
ХА ХА ХА ХА ХА ХА! ТОЗИ МАЙ НИ ИМА ЗА ПЪЛНИ БАЛЪЦИ!!!
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че ние сме още на оградата бе Мишок. Идеята на Шенген е да минават тировете ни без проверки,за да улеснява бизнеса. А това,че някоя силиконка ще лети да прави дудуци с някоя мутра в Париж и няма да ги проверяват на летището с нищо не помага на икономиката ни. Още повече след споразумението да ни връщат "инжинерите"
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гъзоBе, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
58
2
 
4
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! преди 1 месец
ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМА ОТ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ!
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тия още ли се моткат във властта....?????
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първите тестове на американската междуконтинентална балистична ракета (ICBM) Sentinel се отлагат с 2 години! до февруари 2026 г. поради забавяне на доставката на компоненти, както и заради увеличени разходи по проекта.
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да на Шенген, но Не на Еврото! Приемането на Еврото е Заробване и няма отърване от него! Българският Лев е Български и е един от Символите за да просъществува една Държава - Име на държавата, Знаме, Герб, Валута. Попитайте защо Швайцария, която е в Центъра на Шенген, не е в Шенген и не е приела Еврото? Отговор: - Понеже Швайцария е Държава в която всеки закон се променя и съхрянява единствено чрез НАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ!
54
3
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Денков, свали си очилата или *** на очен лекар. Свободно преминаваме, но проверка на паспортите има и каква е разликата? - никаква. По вода да но само по море и като гледам наредили са се керван от кораби на пристанище Варна да пътуват до ЕС... С една дума горещ вятър с привкус на сибиряк. Поне да си беше мълчал.
53
6
 
1
 
! Отговори
ЕЙ ПУТИНОФИЛИ преди 1 месец
ЗАМИНАВАЙТЕ В РФ - ТАМ НЯМА ШЕНГЕН.
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС трябва да премине в режим на военна икономика, заяви президентът на ЕС Шарл Мишел.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Великобритания е сключила споразумение с TotalEnergies, която открито транспортира LNG от Русия. Освен това споразумението е на стойност цели 8 милиарда лири стерлинги и то до 2027 г. Британски болници, кметства и държавни агенции ще се отопляват с газ от Руската федерация
50
7
 
2
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! преди 1 месец
БЪЛГАРИЯ ПРОСПЕРИРА, а Путин и копейките му се пукат от яд.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За ЕС няма никакво спасение. В момента ЕС носи само негативи на България, а излизане от ЕС може да продължи с години, защото България не е Великобритания, нас ще ни мотаят до последно - ЕС не може да си позволи източноевропейска страна вместо да мечтае за ЕС, да напусне. Единствената възможност за нас е разпада на ЕС, но това не означава, че трябва да седим да чакаме и да гледаме, сега всеки българин трябва да се стреми при всеки възможен случай да компрометира, дискредитира и саботира ЕС за да се ускори унищожението му.
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Великобритания не може без руски газ. Изданието "Политико" с неизбежна изненада съобщава, че Великобритания, която официално се придържа към ултрарусофобски политически курс, е сключила договор с посредническа компания за доставка на руски газ в размер на осем милиарда британски лири стерлинги (повече от десет милиарда долара).
47
2
 
4
 
! Отговори
ВЪН Джендъри преди 1 месец
Тоя измисления, заедно с Просто Киро, Кокорчо, генералчето и мазното кафе Ристьо да го изметем от Паралемента завинаги! ВЪН!