Денков: Шенген не е ограда, Шенген е голяма победа за България

“Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството”
Обновена: 31 мар 2024 14:25 | 31 мар 2024 12:12, Красимир Ангелов
225
Денков: Шенген не е ограда, Шенген е голяма победа за България
Снимка: БГНЕС

"Шенген е голяма победа за България. Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството", заяви премиерът в оставка Николай Денков пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода.

Има ключови министри, но не искам да отделям никого, защото екипната работа е много важна, добави той. Денков посочи, че парламентът също е имал много важна роля.

Още по темата
"Търси се подходящ политически момент, може би, след изборите в Австрия или за Европейски парламент, когато да бъде взето решение”, отговори Денков на въпрос кога ще отпаднат проверките и по сухопътните граници.

Премиерът в оставка посочи още, че Шенген е най-големият успех след приемането ни в ЕС, “защото успяхме да се обединим и да върнем доверието на ЕС”.

"Шенген е доверие, че България е тръгнала уверено по европейския път", посочи още Денков.

"Шенген не е ограда, добави Денков. Ролята на правителството е ключова, защото без промените в законите и Конституцията това нямаше да се случи", подчерта още той и добави, че има конкретни планове, така че България да бъде приета и в сухопътния Шенген от 1 януари 2025.

"Можем да влезем, ако сме обединени, иначе можем да пропуснем историческия прозорец, който може да не се отвори скоро", каза още Денков.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това изобщо не е Шенген !
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука е пълно с копейки и жилят яко. Денков им разрита кошера.
84
4
 
13
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
Шенген е една голяма пропагандна измама. И сега си пътуваме в ЕС без проблеми. Опашки по летищата има дори в Еквадор, а там Шенген няма. Целта е да няма контроли за олигарсите и да носят куфарчета с пари навън!
83
5
 
5
 
! Отговори
Скоро преди 1 месец
Всички краваросифилистици ще бъдат пратени на украинския фронт да паднат в неравният бой за вечна слава на Зелю и Укропистан!
82
7
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ! преди 1 месец
ВЪЗРАЖДАНЕ ИСКА ДА НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА С НАТО!
81
3
 
8
 
! Отговори
до Нека го избегнем! преди 1 месец
От 1990-та до 2004-та бяхме извън НАТО и никой не ни е обявявал война. Спри наркотиците. Изчисти се.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ах, колко жалко е да си кравар!
79
5
 
1
 
! Отговори
Психично Болен преди 1 месец
Възраждане ще вземе 99% на изборите. Масово всички българи са путинофили и подкрепят Възраждане на 99.99%. НАЛИ КОПЕЙКИ? ТУКА САМО ЕДНА ШЕПА ХОРА НЕ ПОДКРЕПЯМЕ ПРЕКРАСНИЯ БЕЛОКОС СЕКТАНТ?
78
14
 
2
 
! Отговори
Нека го избегнем! преди 1 месец
Ако излезем от НАТО, Турция, Гърция, Албания, Македония, Босна и Румъния ще ни обявят война и България ще влезе в Поредна Национална Катастрофа.
77
3
 
10
 
! Отговори
бала долари преди 1 месец
Какви ги дрънка тоя гол ***, дето се самовъзпроизведе академик, само му вижте фейса и осанката на гном! Лицето на човека говори всичко за него и сами си направете заключение що за човек е това!
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 87 Така е, кравар! Прав си. Възраждане няма да имат 6% на следващите избори, а към 20% , а такива като теб маааалоумници пак ще гласуват за мутренската тиква от Банкя за да стане пак първи ГРОБ.
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези продажни твари за каква победа говорят, че не мога да се сетя ? След толкова навеждания и дудуци Шенген е мираж а ние все още не сме пълноправни членове в ЕС. Румъния отказва да приеме еврото много мъдър ход. Ние сме най бедните в този съюз и тези твари ни тласкат към това е евро да обеднеем още повече. България била независима чакайте 1 април още не е дошъл да се шегувате. България отдавна идгуци своя суверинитет постоянни окупационни военни части на сащ и решения от посолството.
74
6
 
3
 
! Отговори
ЕВРОПА Е ТОП преди 1 месец
България партньор с Германия. Искаме да сме като нашите немски приятели - Шенген и Евро и да караме немски коли с 300-350 по АМ Струма и тунела Железница. Всичко европейско е хубаво.
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трудно е за проумяване колко елементарен индивид трябва да си, да се радваш че България ще се превърне в резерват на престъпния свят на Близкия изток срещу не пълен, а частичен достъп, при положение, че връщането на мигранти изобщо не бе сред условията за ПЪЛЕН достъп до Шенген.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Химика да влезе по суша в Шенген и тогава да ръси мозък.
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! РУСИЯ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!
70
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаете ли историческият ФАКТ - от къде произлиза името "ЕВРОПА"? Ми откъде да го знаеме, след толкова години промени на Българската история от комуниститете и промиване на мозъците на Българите! "Орфей" - прочетете го от дясно на ляво - "Йефро" "Евро", "Европа". Първата територия с име "Европа" е била между Родопите и село Византия. Орфей е тук - като сълза и нота. Орфей е тук - въздишка и роса. Мелодия и песен за живота. Стозвучие в родопски небеса.
69
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане приключи. Няма да хванат и 6% на следващите избори.
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ми трий коментара, жалка под лога на Посолството! ПП ДБ са аут на следващите избори! АУТ!
67
7
 
0
 
! Отговори
ЕЙ ПУТИНОФИЛИ преди 1 месец
"До ЕЙ ПУТИНОФИЛИТи заминавай за Еврогейстан!" - къде да заминавам. Той ЕС е тука в България. Вече сме и в Шенген. Къде да заминавам, глyпaк такъв?!