Денков: Шенген не е ограда, Шенген е голяма победа за България

“Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството”
Обновена: 31 мар 2024 14:25 | 31 мар 2024 12:12, Красимир Ангелов
225
Денков: Шенген не е ограда, Шенген е голяма победа за България
Снимка: БГНЕС

"Шенген е голяма победа за България. Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството", заяви премиерът в оставка Николай Денков пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода.

Има ключови министри, но не искам да отделям никого, защото екипната работа е много важна, добави той. Денков посочи, че парламентът също е имал много важна роля.

Още по темата
"Търси се подходящ политически момент, може би, след изборите в Австрия или за Европейски парламент, когато да бъде взето решение”, отговори Денков на въпрос кога ще отпаднат проверките и по сухопътните граници.

Премиерът в оставка посочи още, че Шенген е най-големият успех след приемането ни в ЕС, “защото успяхме да се обединим и да върнем доверието на ЕС”.

"Шенген е доверие, че България е тръгнала уверено по европейския път", посочи още Денков.

"Шенген не е ограда, добави Денков. Ролята на правителството е ключова, защото без промените в законите и Конституцията това нямаше да се случи", подчерта още той и добави, че има конкретни планове, така че България да бъде приета и в сухопътния Шенген от 1 януари 2025.

"Можем да влезем, ако сме обединени, иначе можем да пропуснем историческия прозорец, който може да не се отвори скоро", каза още Денков.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОМУНИСТИ, слушайте сега и запомнете: Вземи едно Зрънце - Семенце от каквото и да е растение, дърво ли ще бъде, няма значение. Сложи го в стъкълце от чашка и налей водица. Остави го да е на проветриво. Не му слагай капачка и остави го на Слънце. Ще поникне. Ще расте и без Земляна Пръст! Комунисти извинявайте.... забравих, че опраскахте земята на Българските Ковбой - Селяните и сега няма кой да я ОРЕ!
125
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОМУНИСТИ, знам, че сте КОМУНИСТИ, но аз това само ЗНАМ. Но дали дядо Господ знае това?
124
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 120 Защото не работиш и не учиш, а караш на социални помощи и родителските пенсии, от които спестяваш, за да си купиш стара западна кола, вместо да попътуваш по света.
123
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 115 Анонимен . . . . Колкото до Австрия, там е пълно с расисти. . . . . Не позна! Пълно е с национални патриоти на локална основа, които си гледат интереса! Не напразно цялото ЕС завижда на австрийците за пенсиите! Къде си чувал или чел за пенсии от 90% и повече в ЕС? Даже швейцарците им завиждат и знам много добре, защото пиша от Ааргау!
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунисти "Не ни променяйте ИСТОРИЯТА", оставете нас Българите (АТЛАНТИТЕ) нашите библейски символи: Соломон - Канас (Княз) Аспарух Исус Навин - Канас (Княз) Тервел създател на 12 апостола с дванадесетте Области по обширната Земя на Българите с градове за раздаване на справедливост. Първата Библия е писана в България още преди новата ера. Втората Библия е пиеса за живота на Римските Императори и създаването на Българската държава и Англия и не се правете на Щури, да ни крадете ИСТОРИЯТА!
121
4
 
18
 
! Отговори
Чико преди 1 месец
Поздравления! Но много врява за нищо 15+ години чакене и превръщане на България от производител в консуматор и накрая един измислен шенген от който почти няма полза. За мен това НЕ Е успех.
120
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРАВИЛНО ДЕНКОВ ШЕНГЕН НЕ Е ОГРАДА - ШЕНГЕН Е ДВЕ ОГРАДИ!!!...
119
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунисти "Не ни променяйте ИСТОРИЯТА", оставете нас Българите (АТЛАНТИТЕ) нашите библейски символи: Адам - Св. Константин I Велики (Flavius Valerius Constantinus Magnus) 306-335г. роден 285г. в Ниш, Дардания, наложил християнството като държавана религия по българските земи, пренесъл Рим в гр. Бизантин вместо в Сердика, както го съветвала майка му - българската Елена Eвaa - Елена, съпруга на Констанций Хлор и майка на Константин Велики, родена и погребана в гр. Сердика!
118
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунисти "Не ни променяйте ИСТОРИЯТА", оставете нас Българите (АТЛАНТИТЕ) нашите библейски символи: Адам - Св. Константин I Велики (Flavius Valerius Constantinus Magnus) 306-335г. роден 285г. в Ниш, Дардания, наложил християнството като държавана религия по българските земи, пренесъл Рим в гр. Бизантин вместо в Сердика, както го съветвала майка му - българската Елена *** - Елена, съпруга на Констанций Хлор и майка на Константин Велики, родена и погребана в гр. Сердика!
117
2
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Шенген е автогол. България ще е задния двор на Европа, в който ще бъдат складирани ислямистите на Евро-Халифата.
116
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ес и бг няма работни места и добри заплати. Отворете САЩ и Канда без визи за да се изнесем че няма живот в бг и ЕС са турци.
115
11
 
5
 
! Отговори
БСП са ТЕРОРИСТИ преди 1 месец
ВЪЗРАЖДАНЕ е СЕКТА
114
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - "Защо не усещам да живея по-добре вече?" - защото си безработен нeкъдъpник, който подкрепя Костадин Костадинов.
113
2
 
5
 
! Отговори
Всички са маскари преди 1 месец
И едните, и другите са маскари! хора слушайте ме! Маскари са до един! Ама какво да правим? Срещу статуквото не се застава! Търговийка, предприятия, съдебни дела от тях зависят.. Не си ли с тях спукана ти е работата! Иначе и на мене нали ми се иска - депутат да ме изберат, може и кмет. Келепир има в тая работи. Хората пари направиха! Хубаво, ама много пари искат за да те вкарат в избирателните списъци. Така е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не усещам да живея по-добре вече?
111
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До, до до, лявото мърдо, го намери баба Пена, под едно дърво! Тя го носи при златаря! Той го злати! То се клати! Джаста праста, джаста праста! Лево, десно, лево десно! До, до до, комунистиеско мърдо! Тогава "Боздугана" станал, изправил се между мърдолята и ревнал: Тук аз съм Капитан! Къде е на баба Пена пещерата? Да запалим в нея огън и да направим БАРБЕКЮ от левият и десния мърдояк!
110
8
 
4
 
! Отговори
Да пази България! преди 1 месец
Бог да пази България от напастта на путинофилите! Тези хора са убийци и престъпници! Да пази Бог! Анатема! Бог е любов! Бог е светлина! Амин!
109
8
 
4
 
! Отговори
Господи! преди 1 месец
Да не дава Господ да доживеем излизане от ЕС и НАТО. Това ще е тотална катастрофа за България.
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН влязоха в НС с ала-бала през президента.
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такъв Шенген не е победа. Паспортната проверка по въздух и вода и без него става бързо. Истинското унижение са опашките на суша. Шенгенците ни дадоха близалка да ни запушат временно устите. Колкото до Австрия, там е пълно с расисти. Истинската причина е, че ги е страх от нашенските роми. Емигрантите са просто претекст.