Петков: Какво искаме - европейски академик за премиер или тях двамата?

Българите си промениха очакванията и мисленето, смята той
30 мар 2024 15:56, Александър Попов
428
Петков: Какво искаме - европейски академик за премиер или тях двамата?
Снимка: БГНЕС

"Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, но не и с цената на нашите принципи. Моля ви, колеги от другите партии, ако трети път ви кажем: "Няма да си предадем принципите", повярвайте ни, повярвайте в това. Ако пак не ни повярвате, пак ще отидем на избори", каза Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и  един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" по време на Отчетно-изборното събрание на партията.

На следващите избори трябва да се избере дали искате премиер, който изглежда европейски академик със знания, некорумпиран, или искате тях двамата, попита Петков, сочейки снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Той отправи призив към тях: "Не се срамувайте хора, кажете си го, няма проблем: "Решаваме всичко заедно, ние сме едно". Ще бъде по-лесно и честно", добави той.

Докато вие си мислехте, че ни надигравате тактически, една голяма промяна стана стратегически и тази промяна не може да се върне, заяви Петков. Българите си промениха очакванията и мисленето. Само преди две години и половина България беше малка и бедна страна. Сега се разбра, че не е бедна страна, тя просто беше много крадена страна, добави Петков.  Това се промени в съзнанието на хората, заяви той и отбеляза още една  промяна - че България може да бъде една нормална европейска държава, а не зависима от Русия периферия.

Относно отношенията с "Демократична България" Петков констатира, че с тях са като един юмрук, защото имат едни и същи приоритети и една визия - България като нормална европейска държава. Ние сме различни брандове на една общност, каза още той.

Стоя пред вас и ми се пълнят очите, над 600 човека от всеки кът на България сте застанали рамо до рамо, браво, поздрави той участващите делегати в отчетно-изборното събрание.

Петков коментира, че демографската криза не е толкова страшна, ако имаме нормална икономическа политика. Той посочи, че това, за което съжалява, е, че не сме постигнали членството в еврозоната. Европа точно преди няколко дни каза, че ни очаква в еврозоната, каза Петков и заяви, че след изборите ще довършат и тази задача. Когато сме първа политическа сила на следващите избори, ще продължим и ще си го довършим, обеща Петков, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още по темата: Кирил Петков
Още от Политика
Кой е Димитър Главчев и какво обеща кандидатът за служебен премиер?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
0
 
4
 
! Отговори
Монолози на Простото преди 4 седмици
И Митрофанова каза - "Ще се обадя на Путин за тези 70 агента които изгонихте" - И аз казах - "Оууу ами обади се!".
385
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЕРБ ги създаде немска фондация, а тези кирчовците американска. Какво да говорим повече? Слуги на глобалистите.
384
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Още след записа, че ще окрадете орталъка и ще бягате на остров в Тихия океан ,трябваше да сте по затворите.
383
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако не сте виждали патологичен лъжец, то ето го - Кирил Петков.Бойко Борисов е другият, но Петков само за няколко години направи и изрече такива неща, че няма аналог.Сега ще го слушаме два месеца, как ще бори ГЕРБ и ДПС,а след изборите ще направи салто мортале и ще се приземи в скута им.Можете да заложите спокойно всичко, което притежавате, че ще стане точно така.
382
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кирил Петков и Асен Василев имат психически отклонения и това може да ви го каже всеки един психиатър.Въпросният академик, който сам се направи такъв със сигурност е Дънинг-Крюгер. Толкова безгръбначно,безлично същество е истинска мъка дори да го гледаш. Жалко че българския народ се оставя да бъде язден от такива човешки ***.
381
2
 
9
 
! Отговори
Ще има ден преди 4 седмици
Искам ПП-ДБ окончателно да изчезнете от политиката. Аругантно нагли сте.
380
2
 
6
 
! Отговори
от село преди 4 седмици
А да питам този канадски к он ,в Европа знаят ли ,че академика е сапунджия ,защото аз го запомник с екскурзийте и едни същи изтъркани фрази ,колкото до 10 хиляди избори кико си мисли за заплатата,само ,че този път пеша ще бяга до Канада заедно с кокорчо.
379
1
 
12
 
! Отговори
Какво преди 4 седмици
Получавате, безочливи объркани лъжи от група хора с склонност към шизофрения. Комплексари повтарящи едно и също. ПП е партия на провала от нагли измамници със "титли и дипломи", хайде стига вече!
378
0
 
2
 
! Отговори
Кирчо каза преди 4 седмици
От нашите партньори ФАЩ ще купим 30,000 свръхмодерни чувала за скромната сума от 100,000 долара на чувал! Това прави 3 милиарда долара! Евтиния! Така ще има как да върнем нашите войски, от където са ни наредили да ги пратим. Разбира се за транспорта ще ни таксуват отделно нашите пратньори от ФАЩ. Но няма страшно, Кокор потвърди че ще е на народни цени, като за партньори!
377
0
 
4
 
! Отговори
Денков гледаше встра преди 4 седмици
В Газа от Ноември насам се изчислява че има 35,000 убити цивилни, мнозинството от които са жени и деца. Това прави по около 230 души на ден средно. Новини за това няма. Като му казаха това на този плазмодий, извъртя глава. ГЛЕДАШЕ ВСТРАНИ.
376
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Платих на магьосница да направи черна магия на Кирчо и да спре да пътува и да нагъва салами по шведски маси на държавни разноски. Женицата, след като се напъна и почервеня цялата, поклати глава с думите: МИКИ МАУС МАГИЯ НЕ ГО ЛОВИ.
375
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-ефективни се оказаха служебните правителства на Радев. Май президентска република ще върши по-добра работа от айдуците в парламента.
374
0
 
5
 
! Отговори
Какво още за БАН? преди 4 седмици
Много от тези 2 600 хрантутника по ведомост се водят служители на БАН, там им тече заплата, осигуровки, трудов стаж, но си запълват времето, като обикалят страната, за да четат на хонорар в разични провинциални ВУЗ-ове едни и същи, отдавна остарели лекции. Във всеки институт има потомствени "велможи" - деца, внуци и други близки на професори от същия институт или от съседни институти. Е, как да гласуваш за академик Денков? С негова помощ сега чувствително ще увеличат заплатите на тези нищоправци
373
0
 
5
 
! Отговори
Какво още се сещаме, преди 4 седмици
щом чуем думата "академик"? Ежегодно държавата налива осоло 100 милиона лева за издръжка на БАН, впоследствие увеличава тази сума. Почти още толкова пари получават чрез Фонд "Научни изследвания".В част от институтите "учЕните" са длъжни да бъдат в сградата на института си само във вторник следобяд. В останалите институти сутрин започват да се точат между 10.00 и 10.30 ч. и си тръгват почти веднага след 15.00 ч. И все им е малко, искат още бонуси. А резултатът от "дейността" им? Мижи,да те лажем!
372
0
 
5
 
! Отговори
Хората се сещат преди 4 седмици
за БАН, щом чуят думата "академик". Какво представлява БАН днес? Малък рай за около 2 600 връзкари-хрантутници, които са вечно недоволни и искат още и още благини. Имат на разположение имоти, оценени на 5 милиарда. Назначени са им 4 000 човека научно-помощен персонал, като част от тези помощници са висшисти и някои от тях имат повече на брой и по-качествени публикации, в сравнение с по-голямата част от онези 2 600 миропомазани. Но нямат връзки и затова са само помощници. Какво още се сещаме?
371
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А аз искам теб и шайката около теб да я няма Вън от управлението на държавата лъжци
370
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Явно ще има пак ала-бала на изборите щом толкова смело го дава Киро с ония прякори ..
369
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Неграмотното Кире не го искаме, че ни е срам като го слушаме как срича български и не може да завърши коректно поне едно изречение!
368
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За тях двамата не знам, но определено не искам европейски академик за премиер! Както и не искам украински агент за министър на отбраната!
367
6
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 седмици
Този път вече ще гласувам за Възраждане! Не са ми приятни! Определено не са! Но ще гласувам наказателно! И много хора ще направят като мене! Наказателен вот! Нека да станат първа политическа сила, да ги видим тогава Герб и ППДБ!