Петков: Какво искаме - европейски академик за премиер или тях двамата?

Българите си промениха очакванията и мисленето, смята той
30 мар 2024 15:56, Александър Попов
428
Петков: Какво искаме - европейски академик за премиер или тях двамата?
Снимка: БГНЕС

"Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, но не и с цената на нашите принципи. Моля ви, колеги от другите партии, ако трети път ви кажем: "Няма да си предадем принципите", повярвайте ни, повярвайте в това. Ако пак не ни повярвате, пак ще отидем на избори", каза Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и  един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" по време на Отчетно-изборното събрание на партията.

На следващите избори трябва да се избере дали искате премиер, който изглежда европейски академик със знания, некорумпиран, или искате тях двамата, попита Петков, сочейки снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Той отправи призив към тях: "Не се срамувайте хора, кажете си го, няма проблем: "Решаваме всичко заедно, ние сме едно". Ще бъде по-лесно и честно", добави той.

Докато вие си мислехте, че ни надигравате тактически, една голяма промяна стана стратегически и тази промяна не може да се върне, заяви Петков. Българите си промениха очакванията и мисленето. Само преди две години и половина България беше малка и бедна страна. Сега се разбра, че не е бедна страна, тя просто беше много крадена страна, добави Петков.  Това се промени в съзнанието на хората, заяви той и отбеляза още една  промяна - че България може да бъде една нормална европейска държава, а не зависима от Русия периферия.

Относно отношенията с "Демократична България" Петков констатира, че с тях са като един юмрук, защото имат едни и същи приоритети и една визия - България като нормална европейска държава. Ние сме различни брандове на една общност, каза още той.

Стоя пред вас и ми се пълнят очите, над 600 човека от всеки кът на България сте застанали рамо до рамо, браво, поздрави той участващите делегати в отчетно-изборното събрание.

Петков коментира, че демографската криза не е толкова страшна, ако имаме нормална икономическа политика. Той посочи, че това, за което съжалява, е, че не сме постигнали членството в еврозоната. Европа точно преди няколко дни каза, че ни очаква в еврозоната, каза Петков и заяви, че след изборите ще довършат и тази задача. Когато сме първа политическа сила на следващите избори, ще продължим и ще си го довършим, обеща Петков, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
0
 
9
 
! Отговори
Найшмъркания преди 1 месец
Спрете му бе ло то на този. Баранд бил той. Пълна излагация. Дано остане извън парламента
360
0
 
6
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
Последно какво каза Кики ще арестува ли Буда след изборите? Да знам за кого да хвърля
359
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 356 Съвпадение? Не мисля... Съселчето стана академик, докато беше министър на образованието. Това му е наградата, че съсипа образователната ни система.
358
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато търчи-лъжи каже нещо трябва да се разбира обратното.
357
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денката е по-красив от тоя, особенно когато професорски намръщи лицето си и академичните му бръчки определят от къде до къде е височината на главният му мозък, На кой? как на кой?
356
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
евала за майсторската фотография. тясни рамене. Болнаво къси ръчета. Уголемана тива. Разстоматологизирана джука. Зазъбензъбоид. Изобщо прелест. Евала на Фотографа. Дерзай.
355
0
 
17
 
! Отговори
Психиатър преди 1 месец
Този ще става все по-зле!
354
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точните думи на Кирил Петков бяха: "Ако трябва, още 10 пъти ще отидем на избори, НО НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ!"Велик човек, БРАВО!!
353
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харесва ми идеята на Киро - да настъпват същата мотика и тя да ги праска по главата, докато всички се убедят, че е куха. И аз така предлагам - ПП да не се " огъват" и да продължат да искат цялата власт....а ние да не им я даваме и да ходим на избори, докато накрая ПП не влезнат в парламента. Ако не на тези избори, то на следващите това ще се случи! С манталитета на Киро и Асен, ПП може да върви само надолу!
352
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жълто паветниците какви кре тени трябва да са, за да продължават да поддържат тези шмекери?
351
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лудия Макс в акция. Жестове, мимика, височина на гласа, поза, ръкомахане, към края, направо реване. А изразите, кой от кой по-ниадекватни. И този е бил премиер?!
350
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е пълно Куку.
349
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След изборите ще си духнал, заедно с фауната и флората от ПП,ДБ. Да напомня, медицинският хеликоптер е заслуга на ГЕРБ и служебното правителство на Радев. На Киро просто му трябва спешно психиатър, "хора"!
348
0
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Искаме да се качиш на самолета за Канада с еднопосочен билет.
347
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХараКиро , някак си е обидно , след като вие се оказахте толкова тъпu , сега да зовете ощи по тъпu да ви подкрепят .
346
0
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Този е най-големият олигоффрен в промяната. Докато е там няма да прокопсат.
345
0
 
14
 
! Отговори
Ала-бала преди 1 месец
Уф, превъзбуден инфантилен брандьор. Ами то всеки може да си събере 600 човека бе, глу.пак. Даже и Йоло Денев.
344
1
 
6
 
! Отговори
Боко преди 1 месец
Наистина ли са имали снимки на Баце и Шиши? Ха-ха-ха. За да мастурбират възбудени върху тях преди отново да им сядат в скута.
343
0
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
Пак ли Борисов и Пеевски извадиха като основни врагове? Тези нищо ново не са научили и май никога няма да излязат от стартъпите и да влязат в политиката.
342
0
 
8
 
! Отговори
Про100 ХараКиро: преди 1 месец
"Звездите ми говорят..."