Петков: Какво искаме - европейски академик за премиер или тях двамата?

Българите си промениха очакванията и мисленето, смята той
30 мар 2024 15:56, Александър Попов
428
Петков: Какво искаме - европейски академик за премиер или тях двамата?
Снимка: БГНЕС

"Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, но не и с цената на нашите принципи. Моля ви, колеги от другите партии, ако трети път ви кажем: "Няма да си предадем принципите", повярвайте ни, повярвайте в това. Ако пак не ни повярвате, пак ще отидем на избори", каза Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и  един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" по време на Отчетно-изборното събрание на партията.

На следващите избори трябва да се избере дали искате премиер, който изглежда европейски академик със знания, некорумпиран, или искате тях двамата, попита Петков, сочейки снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Той отправи призив към тях: "Не се срамувайте хора, кажете си го, няма проблем: "Решаваме всичко заедно, ние сме едно". Ще бъде по-лесно и честно", добави той.

Докато вие си мислехте, че ни надигравате тактически, една голяма промяна стана стратегически и тази промяна не може да се върне, заяви Петков. Българите си промениха очакванията и мисленето. Само преди две години и половина България беше малка и бедна страна. Сега се разбра, че не е бедна страна, тя просто беше много крадена страна, добави Петков.  Това се промени в съзнанието на хората, заяви той и отбеляза още една  промяна - че България може да бъде една нормална европейска държава, а не зависима от Русия периферия.

Относно отношенията с "Демократична България" Петков констатира, че с тях са като един юмрук, защото имат едни и същи приоритети и една визия - България като нормална европейска държава. Ние сме различни брандове на една общност, каза още той.

Стоя пред вас и ми се пълнят очите, над 600 човека от всеки кът на България сте застанали рамо до рамо, браво, поздрави той участващите делегати в отчетно-изборното събрание.

Петков коментира, че демографската криза не е толкова страшна, ако имаме нормална икономическа политика. Той посочи, че това, за което съжалява, е, че не сме постигнали членството в еврозоната. Европа точно преди няколко дни каза, че ни очаква в еврозоната, каза Петков и заяви, че след изборите ще довършат и тази задача. Когато сме първа политическа сила на следващите избори, ще продължим и ще си го довършим, обеща Петков, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Този напълно е изперкал. Така и не си взеха поука, че те, променкаджиите, не са върхът на сладоледа и вселената не се върти около тях.
341
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире , с Ристьо му подредихте картите на Буци , сега се чудете що сте капо , ами щото той на селски белот , на власт и на пари не прощава .
340
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да видя този нелицеприятен "академик" в затвора. Елементарно предателско същество, което ни натресе измисления въздушно капков шенген като гаранция, че ще приемаме бежанци. Искам го в затвора тоя и то в някой гаден затвор !
339
3
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Прекрасно е, че питате гражданите дали искат вас или интимните ви партньори, но за нас гражданите няма значение коя част от семейството ПП- ДБ, Герб или ДПС сте, всичките сте ни еднакво отвратителни! Интимната ви сглобка доказа, че ако гласуваш за ПП-ДБ получаваш Бойко и Пеевски, затова е крайно време да се явите на изборите като една широка коалиция за да не се лъжат и малко останали заблудени! Ако нещо не ви харесва, то тогава ходете се оплачете на ортаците ви и тъпкачите ви от ДПС и ГЕРБ!
338
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европейски академик ? Стига бе умно кире, от по зле ставаш по - зле. Денков съсела нямаше тази титла преди да влезе в политиката. Аз питам, защо я нямаше преди на тези години и как тъй стана, че я придоби след като влезе ? Или казваш, кире, той денкоф цял живот за това работи и малко му оставаше та е просто съвпадение
337
0
 
17
 
! Отговори
Обективност преди 1 месец
Ако седиш достатъчно дълго на брега на реката, рано или късно труповете на твоите врагове ще минат покрай теб. Тези думи на великия стратег Сун Дзъ, написани 5 века преди Христа, илюстрират напълно политическата ситуация в момента. Борисов търпеливо дочака падението на ПП-ДБ, които само преди година се снимаха пред затвора с обещанието пак да го вкарат зад решетките
336
2
 
26
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
Баце бил еднокнижник, бил с образование от академията, бил проcт. Да ама Баце вече няколко пъти прецаква секви академици, Харвардци и много умния и образован А отбор. Даже им го набиBа все по дълбoко. Та нещо не се връзва, май по добре Баце да си ходи по европа вместо тия псевдо академици и харвардци. Не знаел език, по добре от това да ходиш назобен....
335
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямало да си предядят принципите...ми вие вече го направихте бе.До вчера бяхте зглобка с Герб.
334
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире , какви са тия буйства в нервните ти кризи напоследък , наркотичен глад ли нещо те мъчи ?
333
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжеца ни лъже, че имали принципи? Ами още преди сглобката излезе записа от подготовката им да заграбят властта и там се видя, че нямат никакви принципи. Сега за какви принципи ни будалка шмекерчето от Канада??? Много ясно се видя, че лъже, както диша.
332
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали искаме премиер, КОЙТО ИЗГЛЕЖДА само или такъв, който знае и може???
331
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На следващите избори трябва да се избере дали искате премиер, който изглежда европейски академик със знания? Какви знания има сламения човек - нещо за сапуни може би? Тоя е виновен за въвеждането на така наречената "образователна реформа", което съсипа нашето образование. И какво му е европейското? Да не са го донесли от Европа или може би е точно толкова некомпетентен и двуличен като европейските бюрократи? Не мерси, не ми трябват шмекери от чужбина като Парапетов нито марионетки уж академици!
330
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ако трети път ви кажем: "Няма да си предадем принципите", повярвайте ни, повярвайте в това" . Е как е хора, ще им повярвате ли на тези трети път? Такива мазохисти ли изглеждаме?
329
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИСКАМЕ ДА ПЛУВАШ ДО КАНАДА!
328
15
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 месец
Тиквата ке падне
327
0
 
36
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
Киро, когато погази Конституцията и излъга за Канадското си гражданство, пак ли беше толкова почтен и морален както сега? Много ни лъжат тия двамата Киро и Асен.
326
1
 
21
 
! Отговори
ай па розови кристал преди 1 месец
бако ,па си пил наркоман ! Ти си правен с обратното на у я , ве. Кви академици , кви пет лев ... *** за зеле не става от тебе , Денков и въобще целата ви върволица абняци .
325
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ония е академик колкото тоя е завършил в Харварт
324
14
 
4
 
! Отговори
Главчев преди 1 месец
Главчев: Отдавна не съм се виждал с Тиквата. Отпреди час, когато ми даде списъка с министрите. Аз съм европейски академик
323
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Европейски премиер"????? Моля?? Хахахахахахаха Минал покрай европейски премиер и заминал. Денков се самопровъзгласил за академик с чужди колективни трудове. Срам!