Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията

Ако преговорите бяха лесни, да ги бе завършил служебният кабинет, заяви той
Обновена: 22 дек 2023 13:17 | 22 дек 2023 12:50, Александър Попов
150
Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията
Снимка: БГНЕС

“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия. Всякакви призив от общ характер не помагат с нищо. Ако беше толкова лесно, то служебният кабинет да го беше направил”, заяви премиерът Николай Денков в отговор на президента Радев, че правителството не прави достатъчно за присъединяването ни.

“Трябва спокойствие, за да приключим преговорите”, обясни още премиерът.

Относно думите на държавния глава, че мнозинството в парламента “изнасилва Конституцията”, акад. Денков заяви, че се отразяват определени пристрастия на президента.

Още по темата
“Ясно е че президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията касаещи служебното правителство. Служебният кабинет пое дългосрочни договори, което не е негова задача”, категоричен е премиерът.

Той припомни, че приетите промени са съгласувани както с Венецианската, така и с ЕК. “Ако някой смята, че ЕК изнасилва Конституцията, то нека да го каже ясно”, допълни Денков.

Демографската криза

Целеви подход, позитивен образ и от стратегии да преминем към планове със срокове и бюджет, каза премиерът Денков след среща за демографската политика на страната. В срещата участваха представители на министерства, на Българската академия на науките, на Икономическия и социален съвет, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на Националния статистически институт, Националното сдружение на общините в Република България, неправителствени организации и експерти в областта.

Има няколко акцента, по които да работим за в бъдеще – първият е целеви подход според социалната групи и според доходите на хората, към които се опитваме да ги адресираме, както и според региони, вторият акцент е, че това, което много ни пречи, е негативният образ, който ние самите създаваме, акцентирайки върху отрицателните събития в страната, третият акцент е да работим заедно, така че хубавите идеи да се реализират в определени срокове с определен бюджет и от стратегии да преминем към конкретни планове в тази област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МЪРМОРЕШЕ НЕЩО АКАДЕМИЧЕТО ПО БНТ АМА НЕ МУ СЕ РАЗБИРАШЕ НИЩО ОТ РАХИТИЧНАТА МИСЪЛ...
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Джинг Гьобелс, Джинг Гьобелс, Джинга Гаргамел! Весел Хорст! Весела Райхспропаганда!
63
0
 
4
 
! Отговори
Имаше многохубав преди 5 месеца
Бърдак точно до парламента там където сега е фитнес в хотела
62
5
 
15
 
! Отговори
а бе преди 5 месеца
плъх , ако не беше радев щеше да станеш министър (академик) на кукуво лято
61
10
 
2
 
! Отговори
Разбирасе преди 5 месеца
Че ще променят гнусната комунистическа конституция която 1991 я писаха в местния бардак на неколко шишета уиски и бело
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На Радев това му е най-голямата грешка, не можа да ги прецени тия, дето сега рипат срещу него, а преди време той ги вкара във властта. Тръгна да се поправя, ама малко след дъжд качулка, белите са натворени. Трябваше да ги поопознае, преди да им се доверява.
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 56 - защото Пасолственныи Тролый хич не си личите, а? Та за коя Конституция говориш? Тая дето я писаха на коляно през 1991 комунистическите лимонки за да опазят властта си? Не става пич! Тук Европа и Цивилизования свят надделя. Както казах, сбогувайте се със Задунайския блян!
58
10
 
6
 
! Отговори
? преди 5 месеца
този верно е най-читавия премиер до момента. Направо съм изумен как спокойно е отговорил на Радев, че служебното правителство на Гълъб е продало България с дългосрочни договори за милярди с Боташ, без да казва какво е станало. Браво, Радев трябваше само да организира Избори но вместо това срещу рушвет задължаваше България за какво ли не. И на Радев това е последен мандат, той за това така се впусна към парата от Русия и Турция. Срам/
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Радев ви вкара във Властта, бе Денков. Тебе, Кирчо и Кокорчо. "Пази Боже сляпо да прогледа". След "Б.ай Г.ан.ьо" и "Криворазбраната цивилизация", доживях и тази пиеса да гледа в живия живот :) :) :)
56
2
 
3
 
! Отговори
Кой поръча преди 5 месеца
Торта М О Ч А?Хайде да ядем!
55
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 55 преди 5 месеца
Че той ревът е на вас, тRоловете, заработващи за чуждото посолство. Ей-го на главния ви мишок е тоя, дето реве и се оплаква постоянно, че някой му казал истината в очите. А той няма аргументи, с които да отговори, понеже и пипето не му стига, и няма такива реално.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Чоко - Президентът стои най-стабилно и няма опасност някой да му измъкне килимчето или да го разклати. Но, опитите продължават. Затова пък сглобката скърца, като стара, разпадаща се ръждясала каруца и всеки момент може да се превърне в разглобка. Държи ги само алчността. Да видим докога.
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Предполагам, че до дни тук ще бъдат блокирани думи като плъх, заради зачестялото им използване по адрес на съществото на снимката.
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Чоко - за човек с неговото свръх развито его това е равнозначно на тежък удър в лицето. По това си качество двамата с Борисов си приличат като дне капки вода.
51
3
 
6
 
! Отговори
до Антикомунистка преди 5 месеца
Не знам за депутатите от БСП и техните здравословни проблеми. Може и да ги имат, макар да мисля, че просто играят театро. Но относно демократите, ядящи торти с глави, ръце и крака нямам никакво съмнение. Тези хора се нуждаят от незабавна терапия. най-добре чрез физически труд на чист въздух.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Посолствените тRоляци веднага личат и тук - нищо по същество, само 5-6 обидни квалификации /колкото са могли да си наврат в едногънковите мозъци/ и нищо по същество. Да, КРБ бе не само изнасилена, ами и поругана от едни некадърни продажници, които промениха без да имат такова право държавното устройство, изменяйки правомощията и начина на конституиране на държавни органи, което се прави само от ВНС. Това е поредно престъпление.
49
11
 
6
 
! Отговори
ДОСТОЕН Г-Н ДЕНКОВ преди 5 месеца
ЗА ПРЪВ ПЪТ В ЖИВОТА СИ СЕ ГОРДЕЯ С ИЗБОРА, КОЙТО НАПРАВИХ (ВОТ ЗА ПП). НЕ СМЕ ИМАЛИ ПО-ДОБЪР МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ХХХ - мощния рев на болшевишките мишоци е ясен знак, че Денков върви по прав път! Хладнокръвието и обраността с която Премиера отговаря на настървените си опоненти - до един Путинофилски Лимонки определено ги вади от обувките. А за вас - направо е вбесяващо. Точно това е Премиера от който се нуждаем - по малко локуми и повече дела за превръщането на България в Европейска държава! Кажете сбогом на Задунайския си блян, мишо!
47
10
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 5 месеца
пРезидента ще откачи от мъка. Измъкнаха му килимчето из под краката. Сега и да има служебен кабинет, министър-председател ще е някой от сглобката. Парламента ще си стои и ще контролира всичко. На това народа е казал - да бе мирно стояло не би чудо видяло. Сам се простреля вкрака.
46
5
 
4
 
! Отговори
Антикомунистка София преди 5 месеца
Депутатите на БСП имат тежки ментални проблеми породени от семейните им инцесни содовитски обвързаности на секс между братя и сестри и хора от един и същи пол в БКП