МС търси начин за опростяване на процедурите за внос на работници

Българският бизнес се нуждае и от висококвалифицирани кадри
59
МС търси начин за опростяване на процедурите за внос на работници
Снимка: БГНЕС

Редовното седмично заседание на правителството ще е от 10:00 часа. Първа точка от дневния ред е проект на решение, с което кабинетът да предложи на Икономическия и социален съвет разработването на анализ за възможностите за опростяване и ускоряване на процедурите за внос на работници, както и висококвалифицирани кадри от трети страни за нуждите на българския бизнес, предаде БТА..

С друго свое решение се очаква кабинетът да одобри изплащането на еднократна финансова помощ на наследниците на загиналите вследствие на природните бедствие през ноември т.г. в областите София и Варна.

Приемането на Доклад за състоянието на защитата при бедствия и Доклад за приоритетните дейности за намаляването на риска от бедствия, за които е необходимо финансиране през следващата година, също е част от дневния ред на заседанието.

Очаква се кабинетът да обсъди и промени в два закона – Закон за българите, живеещи извън Република България и Закон за българското гражданство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: работници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
Зоран за дръжавата преди 6 месеца
До Анонимен 25Минималната е повече от 700 лв. А изкуствения интелект ще ни накара да се впуснем в много грешки. В момента в Гърция е пълно с емигранти с различни професии, а у нас един заварчик вече 3-ти месец не мога да намеря....
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При 200000 украинци, избягали от Зеленски тук, би трябвало да има повече кандидати за работа!
26
1
 
5
 
! Отговори
Красимир преди 6 месеца
До АнонименМинималната заплата е точно 700 лева. Или чистата сума която получава един мъж на 40 години. Чета че пенсионерите с 532 лева били около половин милион.което е нагла лъжа. Само 700 - 800 хиляди са инвалидните пенсии а пенсионерите които получават тези 530 лева са милион и половина. Освен ако милион не са се преселили в нормалния свят.
25
0
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 6 месеца
Господата управляващи Република България да внесат повече криминални , алчни, арогантни и агресивни като тях , работници от страните от третия свят. Те ще се грижат и за разплода на нацията ни , която се нуждае от повече " деца на социализма " .
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Зоран за дръжаватаТи ще бачкаш ли за 700 лева? Пишеш на български, значи вероятно си българин, пиша ВЕРОЯТНО защото би следвало да знаеш че минималната заплата е повече от 700 лева. Аман от изкуствен интелект като теб.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хем искаме висококвалифицирани, хем искаме евтини. Е не може и двете. Изберете си едното. Или ще са без квалификация и ще са евтини ***. Или им дайте яко кинти и ще дойдат квалифицирани. С пръдня боя не става!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е нали от както управлява ПП-ДБ повече българи са се завърнали от чужбина в България, от колкото са я напуснали. За първи път от 30 години според статистиката. Лично Асен Василев го съобщи това.
21
17
 
1
 
! Отговори
Зоран за дръжавата преди 6 месеца
Ако вкарваме работници от вън, мързеливите българи ще се уплашат. Сега се пазарят за 3000 лв. работна заплата, а след навлизане на емигранти и за 700 лв. ще се работи защото младите в България, без един ден трудов стаж имат големи изисквания.
20
1
 
13
 
! Отговори
ЛОШО! преди 6 месеца
Кокорчо за кво са ни чужди специалисти? Са като направихте РАЙ и според вас сме щастливи наште си 2 милиона българи веднага ще се върнат, щото такъв райски живот се не изпуска драги!!! Гарантирано от ЕС и НАто и баба Меркел!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми така де сега цяла Европа като започнат да ни пращат Афганци, Сириици и Иракчани. Тези хора трябва да започнат работа бързо, да се интегрират в обществото.
18
0
 
17
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Ми аре, де! Нали Австрия иска да ни натресе всички афганистанци и прочие.Те до един са инженери, лекари, специалисти, нали така разправяше Меркел!!Ще си решим проблема... пък и вие ще имате оправдание за поредната оси.раци-я...
17
0
 
22
 
! Отговори
Сини бакуци преди 6 месеца
Тия с чуждите паспорти всячески искат да напълнят родината ми с талибани и всякаква друга изм... и от там да ги вкарат в управлението. Сега можем да кажем освен смърт на герб и смърт на сдс-дб-пп долу цялата политическа класа
16
0
 
19
 
! Отговори
До кога така ? преди 6 месеца
Украинците да започват работа .В противен случай обратно в Украйна.Достатъчно чужди граждани имаме тук ,които издържаме ,а не ги задължаваме да работят.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БЪЛГАРИЯ ОЧЕВИДНО МОЖЕ ДА ВОДИ САМО ПОЛИТИКА НА ПРЕЦАКВАНЕ НА ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВИ. ПОНЕ ДОКАТО НЕ Я ПРИНУДЯТ ДА ВОДИ ДРУГА ПОЛИТИКА.
14
1
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 месеца
Вносът на население е необходим за преодоляване на демографската криза. 4-5 милиона граждани ще ни оправят според политиката на ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВНОС НА ПОЛИТИЦИ Е ПО-НЕОБХОДИМО
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-добре е Кокорчо и компания да си търсят работа в друга държава.
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първо това не в полза на населението на БГ народа ,и със сигурност в полза само за бизнеса.И второ.Това е голяма глупост Защото и сега емигранти , украинци и сирийци не искат да работят тук , а търсят възможност да отидат на Запад.Подчертсвам Запад А не Русия.Защото явно на властниците не им пука за демографската криза.Ибаче в предизборни речи много се тревожат за населението което се топи.Но когато става дума за пари , Асенчо друго мисли...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не после да кудкудякаш че работите за България.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Верно ли ? Бреййййй...