Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!

Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал
29 ное 2023 07:55, Александър Попов
272
Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, излезе с отворено писмо до премиера акад. Николай Денков, в което го обвинява в безпомощност в управлението. Критиките са свързани най-вече с проблемите, които застигнаха страната при първия по-сериозен сняг и оставането на десетки хиляди хора без ток и вода. Не се справяте с управлението! Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, са част от обвиненията. Ето и цялото писмо.

"Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината. Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

Още по темата
И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо", се казва в писмото на Делян Пеевски до акад. Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
8
 
! Отговори
Професор преди 2 месеца
Не съм почитател на мишока Денков но в една правова държава човек като Пеевски трябва да "скача" в Централния Софийски Затвор.
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха -ха!Гусин Прасян събори КТБ и стотици предприятия, та един дребничък премиер ли ще ме се опъне
146
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Антибългарската партия ДПС са представени от 2% от всички имащи право на глас, ама тоя мошеник искаш да управлява. Марш в затвора Магнитски.
145
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е защо някои обиждат Пеевски, да го оборят с аргументи, ако могат разбира се. Да, ама не. Е няма лоша реклама, поне не е управлявал тази държава, всички др се изредиха и то не веднъж. За хубаво или лошо, хората почнаха да го харесват. Прям е и казва това, което мисли, а то е доста близко до хората.
144
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
Тъкмо се чудех че днес още не се е скарал на министъра,и хоп те ти булка стар късмет.
143
0
 
1
 
! Отговори
404 преди 2 месеца
Сакън доста неща счупи в Абсурдистан ,достачно е уйдурмата която сътворихте
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този Пеевски е с някакво перде на очите . Не се ли усеща , че не е желан
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо свестно не написа Пеевски.
140
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Г-н Пеевски не можа да стане Шеф на ДАНС,но на ДПС председател Доган ще го направи.Като се има в предвид акъла на протестиращите няма да имат нищо против.Забравят обаче,че задкулисието се нарича ДПС и г-н Пеевски ще казва какво да стане в държавата.От устата на Карадайъ звучеше,като майтап.Да Ви е честит и Данчо Ментата.
139
0
 
15
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 2 месеца
Пеевски, нещо да кажеш за КТБ??? Или Магнитски???
138
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СвинЯтта е много активизирана в последно време . Току виж ни го пробутат за премиер !!! България оправяне няма!
137
12
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 месеца
Няма смисъл да ревете. ДПС ще бъдем на власт и родният турски ще се изучава в училищата. Задължително трябва да е национален език заедно с българският.
136
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гответе се Шиши да ви управлява. Това е мечтата на Пеевски за да се изгаври с американците понеже го санкционираха.
135
0
 
9
 
! Отговори
@ к.208 преди 2 месеца
Простият и бездушен народ не избира премиера, а НС, и веднага след него депутатите гласуват правителството. Така че не обиждай хората, а Пеевски,когото Ахмед ага си избра за председател на ПГ на ДПС. Не му обръщайте внимание на Делян - той имитира свръхактивност, но на думи.Нали знаете: куче,което много лае, не хапе. Той оправи Руската черква, сетне транспортната такса за транспортирания през БГ природен газ, сега подавания към НХК руски нефт, кандидатира се и за премиер на мястото на Денков
134
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Знае ли някой дали в България има по огромно дебелочерво от на тоя шкембелак?
133
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
лошото е, че в случая Шиши е прав... ама си го набихме с тия неудачници...
132
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре де, полезни БГ граждани, ако Пеевски мафиота беше премиер, наистина ли си вярвате, че нещо щеше да бъде по-добре за закъсалите? Май паметта ви е по-къса от на кучетата. Още от правешкия овчар, при 5+ см. сняг си ставаше същото. Традицията е много, ама много дълга и трябва много да се работи от енергодружествата и др. в тази посока, че да се подобри нещо.
131
9
 
18
 
! Отговори
Bad Face преди 2 месеца
Този да не е забравил, че e скопен от закона Магнитски? Иначе съм съгласен с него на фона Денков всеки, дори и домоуправител на панелка би се справил по-добре.
130
3
 
12
 
! Отговори
като преди 2 месеца
гледам как пускат ток и тръгват влакове след натиск, май производството на ток е закъсало и по този начин компенсират недостига на ток, вместо да се игра на дискотека в цялата страна, по-добре е да се спира тока на малки селища. И никой не пита има ли достатъчно производство на ток тези дни, защото ще лъсне нищожността на зелената енергия -скъпа и когато най-ти трябва нея просто я нямал Не говорят в тези мразовити дни дали и ветрогенераторите не са замръзнали
129
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Положението при Пеевски и Денков е "Хвани единия, удари другия!".