Пеевски със сигнал до главния прокурор за твърдения на Чакъров

Групата на ДПС-Доган се оплака от "безпрецедентен натиск"
26 юли 2024 17:30, Петър Бойчев
23
Пеевски със сигнал до главния прокурор за твърдения на Чакъров
Снимка БГНЕС

Председателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. Главен прокурор за проверка на твърденията за “масирани проверки”, срещи с представители на Министерство на финансите и КПК, от които е получавана информация за действия, насочени срещу изключените от ПГ на ДПС депутати, които бяха изнесени от Джевдет Чакъров на брифинг в НС.

В него се изразява тревога и необходимост от установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с евентуалното допускане от съответните органи на нерегламентирани взаимодействия и контакти с отделни политици, както и създаването на предпоставки за използването на институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции.

"Всеки политик е длъжен да носи отговорност за думите и делата си и всички думи и дела трябва да бъдат пред очите на обществото. Отговорност на институциите е да съхранят своята независимост и авторитет от личностните домогвания на тези и онези провалени политици", се посочва още в сигнала.

Още по темата
Преди минути от Национална агенция по приходите разпространиха позиция, с която опровергаха думите на Чакъров.

"Днес ставаме свидетели на поредната злоупотреба с власт, изразяваща се в безпрецедентен натиск върху народни представители (без Пеевски и група). Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и министъра на финансите с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да започнат масирани проверки на народни представители от ДПС без Пеевски и група", каза председателят на партията Джевдет Чакъров на брифинг в парламента, но не отговори кое е третото лице.

25-те депутати отправят запитване към служебната финансова министърка Людмила Петкова срещала ли се е с НАП и КПКОНПИ, кой е инициатор на тази среща и защо, кой я е инициирал, както и защо се налагат тези проверки и защо се правят сега.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
! До г-н Пеевски преди 1 месец
В Бурса Турция дойдоха 6 души заедно с Джевдет Чакиров. Това са всички изключени депутати от ДПС. 1.Те молят община Бурса да дари пари. 2. Те молят за дарения и от симпатизантите на партията. 3. Казват, че с тези пари ще изгонят българите от партията. 4. Щяха да купят с пари делегатите на партийния конгрес. Преди да е станало късно г-н Пеевски, незабавно да се уволнят хората, работещи на по-ниски позиции в партията срещу вас, низшите администритивни кадри до служби и службички Тези хора
21
0
 
1
 
! Отговори
Смех на кубченца! преди 1 месец
Свинчо вече уволнява и низшите администритивни кадри на ДПС от ВСИЧКИ ведомства - като се почне от парламента, мине се през министерствата и се стигне до служби и службички - и нареждането е "да се уволни от ДНЕС". Иначе го бива да се прави на улав.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пеевски се надяваше да стане премиер и да му свалят санкциите магнитски, ДПС са спечелили в райони, които преди са били на ГЕРБ, борисов е зависим от пеевски или защото е прикривал, или защото е участвал в далаверите му
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам усещането, че Пеевски и неговите простотинки ще запалят държавата преди изборите. Арестувайте незабавно Пеевски, Борисов, Тончев, Цацаров, Гешев, Сарафов, Гергов и Калоянчо иначе няма да има България след месец. Само на мен ли прави впечатление, няма ли ГДБОП и контраразузнаване да им покаже, че Закона на България е по тежък от закона на Пеевски. Майка му Кръстева да му бий един шамар на това прасе, за да не свинщина
18
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
На Пеевски и не само създадените "адски машини " за ликвидиране на неудобни хора ,ще се обърне срещу самите тях и тогава зависимите от тях служители от престъпните и психопатски правораздавателни и правоохранителни органи и не само ,ще напуснат институциите най- малкото , а много от тях ще бъдат със справедливо наказателно преследване и осъдителни присъди. ще се започне от гр. Монтана и Северозападна България.Това се отнася е за тези ,които са на компютъра ми в момента от ДЧМСООПИГ Монтана .
17
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Аз съм сигурен, че Тончев ще се хвърли от осмия етаж като отидем да го арестуваме. Пеевските прасета ще *** през Закона на Република България. Сарафов трябваше да бъде арестуван със сина си още преди две години
16
1
 
3
 
! Отговори
До г-н Пеевски преди 1 месец
Мартинов, Муртазов и познатите им чиновници у Котел ни тероризират. Очакваме вашата ръка да действа по бързо. Бенко.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АХМЕДЧО и сие плашеха цялата ни държава с етническия мир. Оказа се, че добре захлебиха тия " пазители на мира"! Вижте как живеят и къде, и всичко е от ясно по- ясно!
14
0
 
9
 
! Отговори
aman преди 1 месец
На ДСП(Славчев му е презимето) му се върти цялата държава на пръста. Или обратно. Оплете и НДСВ, БСП,ГЕРБ и ДПС. Башка и съд, прокуратура, ДАНС и МВР. За да може да си краде. Да беше цар - по-малко власт щеше да има. Ама ги е оплел със зависимости-пари и компромати. Най-вече за това му се въртят на пръста.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВСЪЩНОСТ ВСИЧКИ ДЕРИБЕИ ОКОЛО АХМЕД ДОГАН - АГЕНТ САВА, СА БИВШИ АГЕНТИ НА ДС. ВКЛЮЧАЯ ДЖЕВДЕТЧО. ВКЛЮЧАЯ РАМАДАНЧО. ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО ФИРМИ ИМАТ ВСИЧКИ ТЕ, ТОВА СА " ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ".
12
5
 
5
 
! Отговори
Владо Зидара преди 1 месец
Новото начало ще стане факт, а в старото ще останат рекетьорите, които плашеха цялата държава с "етническият мир"
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доган и вие си го отгледахте от малкохайванче сега се оправяйте.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пееФски и депесето фалираха като катебето господ бави ама не забравя чао
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски е депутат за последен път и почна да истерясва
8
2
 
22
 
! Отговори
А,бе преди 1 месец
Главният прокурор да не е частна собственост на Пеевски.За два дни го затрупа със сигнали.
7
2
 
9
 
! Отговори
Фотоволтаик Чакър преди 1 месец
Дерибеите си мислят, че това ще продължи и ще си взимат заплатките, нищо няма да правят за хорат, а децата им ще усвояват цели икономически сектори, чрез принуда и търговия с влияние?!
6
2
 
16
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Тоз ени-чарин вече измести зеления в новините. Ще се окаже, че няма по-честен от него.
5
0
 
11
 
! Отговори
наглите турки преди 1 месец
Са се подплашили Явно има защо.Гузен негонен бяга.
4
1
 
15
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
Този е най-гнусният политик от всичките мизерници !!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мазната гнида се хили доволно и пръска лой по всичко, което успее да докопа. но си остава мазна гнида