Голяма част от избирателите в София гласуват като за бранд

Делийски: Възможен е всякакъв изход от балотажа
Обновена: 30 окт 2023 13:16 | 30 окт 2023 13:08, Росен Стойчев
12
Голяма част от избирателите в София гласуват като за бранд
Снимка: БГНЕС

"Възможен е всякакъв развой на балотажа в София. Финалът е абсолютно отворен." Това мнение изрази пред БНР политологът Страхил Делийски.

Според него на вчерашния местен вот голяма част от непартийната периферия в София се е отказала да гласува и се е получила активизация на определен тип избиратели - специфична група, която се е мобилизирала много "по силата на един стар рефлекс".

Още по темата

"Това не е избирател с пар екселанс политическо мислене. Това е избирател, който носи по-скоро потребителска култура, гражданинът потребител, който мисли политиката през "плащам, за да получа услуга". Той е най-концентриран в София, този тип избирател. Той много повече си прилича с гражданина потребител в САЩ, отколкото с неговия съсед по квартал. Ключовото е, че става въпрос за потребяване на брандове, няма значение политиката. Брандът "Терзиев", брандът "ДБ", "Спаси София". Този гражданин не си задава въпроса как така представители на правителството ще протестират срещу себе си. Той се мобилизира от брандове и символи. Както отиваме да си купуваме определен тип маратонки. Брандът "Васил Терзиев" се продаде изключително добре на фона на другото", коментира Делийски в предаването "Хоризонт до обед".

На балотаж влиза кандидат със съвсем различен профил – Ваня Григорова, посочи още в анализа си Страхил Делийски. Според него кампанията на Григорова е предложила "разговор, разказ, изключително характерен за дебата в цяла Европа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Йордан преди 6 месеца
Ясно е, че софиянци си искат ДС, БКП и подкрепят Путин. Не случайно и Радев беше избран за президент, пак с гласовете на София.
9
0
 
3
 
! Отговори
До Жена преди 6 месеца
Ако про100кировото IQ ти е норма, зле е работата.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 4 Какво значи "лоша компания"? Какво ти е направила? Или не ти е?
7
10
 
1
 
! Отговори
Жена преди 6 месеца
Гласуваме за по-високото IQ инто определено е в полза на Терзиев
6
0
 
9
 
! Отговори
Каквито кандидатите преди 6 месеца
Такива и гласоподавателите
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гласуват по полова идентичност
4
3
 
1
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
Do 3Ми конкретно - Ваня е в много лоша компания, а Вили просто не ми е симпатичен. Още причини да не гласувам искаш ли?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След като не гласувате поради ваши си причини внука на ДС го избират умнокрасивите меки метросексуални мъже и глупави жени които общо са около 30 хиляди, това показват резултатите.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не бе, просто преди гласуваха за ПП, за да махнат Бойко, а сега гласуват за терзиев, за да премахнат влиянието на ДС и комунистите... Не питай за логика, няма такава.
1
2
 
4
 
! Отговори
Хейт преди 6 месеца
Много ми е интересно как гласуват точно дойчовците, албионците, франсетата, макаронаджиите или краварите? По някакъв различен начин?