Петков: Компенсации за горива? Нека видим парите във фонда

Няма смисъл да се прекрати дерогацията на “Лукойл” след седем дни, смята той
Обновена: 23 окт 2023 12:01 | 23 окт 2023 12:00, Нели Христова
107
Петков: Компенсации за горива? Нека видим парите във фонда
Снимка: БГНЕС

„Разбрахме се с ГЕРБ и ДПС, че няма смисъл да се прекрати дерогацията на “Лукойл” след седем дни, защото това може да донесе стрес на пазара. Много по-разумно е държавата да си събере данъците, това се и разбрахме”, това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Петков определи срещата с финансовия министър, ГЕРБ и ДПС като ползотворна заради целта за събиране на повече данъци от рафинерията.

„Важно е парите да се съберат във фонда за енергийна сигурност. Нека да ги видим там, след това ще решим какво ще правим с тях и относно компенсациите за потребителите“, каза още Петков.

Съпредседателят на ПП посочи, че важното е сега всички да се обединят и “Лукойл” да си плащат данъците, след което подчерта нуждата ветото на президента върху закона за енергетиката да бъде отхвърлено максимално бързо. “Второто плащане и по ПВУ е функция на този закон. В петък се явяваме всички, максимално бързо да го отхвърлим, за да може да получим парите по ПВУ”, заяви Кирил Петков.

Радослав Рибарски от ПП заяви, че за 0,73 стотинки компенсация за литър гориво има становище на ЕК. “Сега трябва да видим съгласно европейските директиви какво може да стане”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Про100 Киро : преди 7 месеца
"Шоу ми дъ мъни! Нека видим куролацията на литмусЬ върху парапета в СиЦилиевата долина на алангро и нулевата корупция с ала бала и наше МВР, 7-10% енТелект00алци,наши хора в службите,съгласувани и одобрени от посолството + 4 моста годишно на Дунав и 2 магистрали Хемус за година,без да се тегли нов дълг... Бедните да го д0хат! "
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дерогация е след приет закон на ЕС за спиране вноса на руски нефт за производство от него ГСМ и др. материали в нефтопреработвателните заводи на територията на ЕС заради режима на Путин,като се прие на време частична отмяна на закона за вноса на тоз нефт с преработката му на ГСМ и др. материали още повече са от изкопаеми източници не възприемани в ЕС заради възобновяемите източници по зелената сделка за някои държави членки на ЕС,но кое ЕС общо или Шенген зона,а отнемането на дерогация е спиране
85
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
До АнонименТе заплатите в левове ли си получават, бе картоф? Получават евраци, сладки, мазни тупалаци. Дизел в Германия: 1.87 евро, средна заплата 3800 мазни евраци.Дизел в България: 2.87лв при средна заплата 1900лв по НСИ. смЕтай, браточка.
84
1
 
8
 
! Отговори
Кенет Мертен преди 7 месеца
Кирцата Харварда НЕ Е особено умничък , но пък успяхме да Ви го натресем и да го пробутаме като водещ Български Политик. Имам чувството , че да Ви бяхме пробутали кучето на Челси Клинтън за - "ВОДЕЩ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК" и то щеше да мине! Което говори много добре за интелекта на Българският избирател в днешни дни! За нас обаче - Това е идеално! Кирчо , Кокорчо , Ленчето - Ще Ви "оправят" и после си ги прибираме по Канада и САЩ. Ще прокарат нашите идеи и политики в България... И то без проблем!
83
0
 
4
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? преди 7 месеца
ЗАЩО КИРЕТО СЕ МОТАЕ НАПРЕД НАЗАД ПО ПРАЗНИТЕ КОРИДОРИ НА ПАРЛАМЕНТА КАТО ОБРАН ЕВРЕИН? ДА НЕ СА МУ СПРЕЛИ ДЕРОГАЦИЯТА /ДАЛАВЕРАТА/ 5 МИЛИОНА НА ДЕН ???
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 23 В Германия - "Бензин и дизел са некъде към 3,60 лв., а гаста е към 2,10 лв. Не лъжете хората колко е евтино навън." И колко литра може да си купи германеца със една средна за Германия заплата и колко литра може българина с една средна за България заплата ? Да не се окаже ,че в Германия е доста по-евтино :))) ,а за храните да не говорим .Това сравнение на цена за литър директно, не е вярно ,сравнявайте кой колко може да си купи .
81
0
 
9
 
! Отговори
777 преди 7 месеца
А няма ли да се търси сметка на тия дето позволиха Лукойл да не плаща данъци???
80
1
 
5
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 7 месеца
Пак се стрешнаха пак се разбраха потоци пари към тях тръгнаха. А ние сме на тезгяха. За продан. Честито.
79
0
 
8
 
! Отговори
истина преди 7 месеца
Стар виц - кенлерска дажба, вид законна кражба. Сега комисионна дажба, вид законна кражба.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Eй Kиpтak, no koлko милkи влaчитe kъм oфшopkи c Kokopьo oт Лykoйлa?
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Затворил съм аз бизнеса , данъци от мен не чакай .Като се стабилизара държавата , може пак да поработя , дотогава съм си дал едни 5 години почивка .
76
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кире , като смазахте малкия и среден бизнес , откъде ще напълните бюджета . Странна работа , цяла държава внася , няколко човека си делите и все не ви стига ....
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киро , БНБ каза че има 4,85 милиарда дефицит. Как дефиците бе човек ? Може би построихте онези четери магистрали и осем моста на Дунав и затова не ви стигнаха парите ? Мама му стара и бюджет , 3 пъти го режа и все късо .............
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 85...Компенсацията се отнася за петрола ...Ти за коя компенсация говориш
73
2
 
10
 
! Отговори
хаха преди 7 месеца
Киро, каза ще даде, ама друг път. Не е лесно с две жени и четири дъщери.
72
0
 
4
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 7 месеца
Подкрепям идеята на ГЕРБ и решението на ЕК - с тази компенсация за хората , газта ще стане 40 стотинки за литър .
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 83...ГЕРБ ли е стабилна партия....?..За 12 години смениха три правителства и два пъти ги гонихме по площадите...Ти на това ,,стабилност" ли му казваш.Ахмет Доган направи палат на брега на ,,Черно море" в разрез българските закони...Това ли е пример за ,,стабилност"
70
3
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
И стига с това статукво с този Пеевски или с незнам още какви заблуди ДПС са партия от 33 год в политиката какви ги пишете антита Станете вие политици с постоянно присъствие докажете се Само знаете да пишете по сайтовете небивалици ГЕРБ също е партия от години стабилна Това са партиите Шарлатаните са 3 год разрушиха държавата Разрушиха я отвсякъде ДС кмет на София иска да става червеното милионерче
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Kиро , фонд може и да има , но пари има ли ? Кажи сега къде са парите или да си пусна песента на Хазарта
68
0
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 7 месеца
Ти не лъжи европгейска пенсии!Сегашните партийци само за половин година и само от държавни заплати си купуват готов апартамент което при комунизъма и социализъма беше невъзможно!Отделно дето харчат цяло състояние откраднати пари за луксозен и царски живот..отделно корупцията и далаверите!За това бюжетя няма една стинка..всичко се краде безогледно!