Минчев: Тези, които стояха зад Гешев 3 години, го "отстреляха"

ПП иска да промени изцяло фигурата на главния прокурор
66
Минчев: Тези, които стояха зад Гешев 3 години, го "отстреляха"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Същото мнозинство, което избра Иван Гешев преди 3 години и половина, което го защитаваше доста сериозно в предходните 2 процедури, които бяха за неговото освобождаване, внесени от Янаки Стоилов и Надежда Йорданова като министри на правосъдието, това са хората, които стояха зад "отстрелването" на Гешев". Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Още по темата
Той се съгласи с мнението на колегата си Атанас Атанасов от ДБ, който заяви, че ГЕРБ и ДПС стоят зад голяма част то състава на ВСС, избрал Борислав Сарафов като изпълняващ функциите на главен прокурор, след отстраняването на бившия обвинител номер 1 Иван Гешев.

Според Минчев изборът на Сарафов не влияе добре на бъдещите промени, които кабинетът предвижда.

"Реформата в Конституцията, която търсим, цели да промени изцяло фигурата на главния прокурор", категоричен е народният представител.

По думите му който и да заеме поста, трябва да бъде с ограничена власт. 

На въпроса "Какво ще се случи с поисканите депутатски имунитети?", Минчев отговори, че „няма как криеш някого, създавайте тази временна комисия, която ще бъде изцяло публична и ще осветли казусите много повече, отколкото те биха се осветлили само от развитието им в рамките на наказателното производство”. Той подчерта, че създаването на такава комисия в Народното събрание, е дългогодишна практика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
2
 
! Отговори
Слава Украине преди 11 месеца
Bloomberg: Еврокомиссията е готова да предостави на Украйна финансова помощ в размер на 50 млрд. евро под формата на безвъзмездни средства и заеми при облекчени условия за изплащане на пенсии, заплати и други разходи. Необходимите средства ще бъдат набрани чрез вноски от държавите членки на ЕС.
16
1
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 11 месеца
всичкки знаем кой го сложи там ! БОЙКО , ПЕЕВСКИ И ДОГАН !
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това ли бе така желаната съдебна реформа? Смяната на Гешев със Сарафов?
14
0
 
4
 
! Отговори
Лорд Байрон преди 11 месеца
Ние живеем в Какистокрация
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Маминото, умно и красиво, махнахте Гешев главен прокурор и инсталирахте с дружките от ГЕРБ Сарафов - главен прокурор + шеф на следствието. Измамници.
12
4
 
0
 
! Отговори
Хахахаха до 8 преди 11 месеца
Никой нищо няма да ти даде! Хахахахахаа допуснаха ни в цивилизацията, където ни е мястото. На ние се дърпаме! Хахахаха
11
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 11 месеца
Съдебната реформа приключи..
10
1
 
7
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 11 месеца
Запада не ми е взел, но нищо не ми е дал! За 18 години в НАТО една пушка не дадоха, пътищата с дупки, само банани и кренвирши ни давата да плюскаме - и такива като теб по-плиткоумни са доволни. А България оредява и почернява - това е ЗАПАДА за нас!!!
9
6
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 11 месеца
Какво ти взе Запада бе? А? Да не му платихме газопровод? Я? Кажи!
8
0
 
6
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 11 месеца
Минчев, може да нямаш лоши помисли, но някак си ми противен - не можеш и да се изразяваш, хъкаш, мъкаш, пъшкаш .... абе не ставаш. Нямаш тежест, няма мъжество, няма дума при теб. Впрочем, както и при повечето проституиращи политици, каквито сте в ПП и ДБ! Харесва ли ви Бойко да ви наеве с 300 ?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Минджев, посолството което стои зад вас ще ви отстреля когато вече не сте му нужни.
6
1
 
6
 
! Отговори
Карл Маркс преди 11 месеца
На потиснатите се позволява на всеки няколко години да решават кои точно представители на потисническата класа да ги представляват и потискат.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А вие се доказахте като най-големите баламурници и лапачи и сега Бацун и Дебелия ще ви държат на каишка като палета, каквито сте си всъщност. Тотални аматьори
4
1
 
5
 
! Отговори
Упс преди 11 месеца
А ВИЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ С ИЗБОРА НА ВАРИАНТ Б?! МАЙ ЩЕ РЪКОПЛЯСКАТЕ ? ХА ХА ХА!
3
1
 
4
 
! Отговори
?!? преди 11 месеца
Гешев беше проблема сега го няма! Сега новият им проблем е койще назначи следващите! Разбирай, че ако е тия и Атанасов, всичко ще е наред и демокрацията ще разцъфне?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И с теб ще е същото, момче. Всеки един слуга на посолсвото бива "отстрелван", след като си свърши работата по предаването на националните интереси.
1
3
 
6
 
! Отговори
вярно е ! преди 11 месеца
и задкулисието го направи главна марионетка в политическия сценарий на новата пиеса, която би трябвало да забавлява плебса, докато пращаме помощи за Украйна и обедняваме благодарение на инфлацията и дълговата спирала, в която ни набутаха !