Фон дер Лайен цитира Ботев в Пловдив и благодари на Борисов

Няма да позволм да бъде унищожена Европа на ценностите
2 юни 2024 22:40, Стела Стоянова
264
Фон дер Лайен цитира Ботев в Пловдив и благодари на Борисов
Снимка БГНЕС

ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят на екстремистите да унищожат Европа на ценностите.

Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Пловдив, предаде БГНЕС.

Тя поздрави българите по повод Денят на Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и рецитира думите на националния герой.

“Ботев е поетът, който живя и умря в името на свободата и независимостта на България. Ботев заяви, че тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”, каза Фон дер Лайен.

Тя благодари на Борисов и разказа, че когато е дошла в България по негова покана, е останала впечатлена от разказа му, че на един квадратен километър в София има православна църква, синагога, джамия и католическа църква - символ на свободния дух на България и Европа.

“България и Европа са символ на толерантността. Нека запазим това”, призова председателят на ЕК и кандидат за втори мандат.

“Днес нашите ценности са подложени на атака от екстремисти, демагози, независимо дали крайнолеви или крайнодесни - от “Алтернатива за Германия” до “Национален фронт” във Франция, от “”Конфедерация в Полша до “Възраждане” в България. Техните имена са различни, но целите им са еднакви - те искат да потъпкат ценностите ни и да унищожат нашата Европа. ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят това да се случи. Обединени можем да преместим планини за доброто на Европа”, подчерта Фон дер Лайен.

Председателят на Комисията благодари на Бойко Борисов, че е поставил балканските страни на първо място в политическия дневен ред на Европа по време на българското председателство:

“Днес не само балканските страни, но и Украйна и Молдова са част от тази история. Гласът на България се чува в Брюксел, а в Брюксел ние ви слушаме. Да живее Европа, да живее България!”

Фон дер Лайен благодари също на Бойко Борисов, ГЕРБ и българския народ за ключовата подкрепата за Украйна.

“Никой не иска повече мира от народа на Украйна. Те се борят за земята си, но и за нашата сигурност. Трябва да стоим до тях днес и в бъдеще, за да постигнат справедливост и мир. Цяла Европа трябва да благодари на България”, каза тя. Фон дер Лайен призова за укрепване на европейската отбранителна индустрия и посочи, че България може да има значителна роля в този процес.

Относно въпросите на миграцията тя посочи, че Европа е изпълнила международните си задължения и добави:

“Ние европейците ще решаваме кой да дойде в Европейския съюз и при какви условия, а не трафикантите и контрабандистите".

Като основен приоритет за следващия мандат Фон дер Лайен очерта намаляването на бюрокрацията с 25% и подкрепата за земеделците в Европа.

“ГЕРБ и ЕНП винаги ще подкрепят фермерите”, подчерта тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Върнахме се към "евроатлантизма в творчеството на Хирсто Ботев" ...
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как смее!!!
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пенсия,немедлено да пътува за Банкя,да му се забрани всякакво вмешателство в управлението на държавата ни,това трябва да е съдбата на един вече уморен,но спечелил милиарди "наш" сънародник.
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
трябва да сме много впечатлени !
207
1
 
4
 
! Отговори
Помнещ преди 3 месеца
През Комунизма си имаше Дипломатически корпус който се занимаваше с това! Сега един човек изПълнява100 длъжности!!-:( И нищо,не е свършено като хората!
206
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Държавата ни България,никога в историята си,не е имала толкова неграматен индивид,който да я представлява пред страните както на Бълканите,така и в Европа.
205
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поздравления с удачния избор къде да представите спектакъла на марионерките!Браво!Вещицата Урслула през цялото време ръкомахаше,за да им дърпа конците.Баш за театъра са.
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес нашите ценности са подложени на атака от екстремисти, демагози, независимо дали крайнолеви или крайно десни...ne prosto ot normalnite hora
203
0
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Фрау ваксинен , дойде да промотира шута от Банкя .По-голямо падение от това , вестник му тури!
202
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази Нацистка,да не се гаври със светинята ни Ботев!!!-:( Добре бяха Освиркани в Пловдив с Мутрокомунистчето! Хайде той е свикнал! Ама майче и Тя а?!-:)
201
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нахалница. Ботев го е казал за свободата на България, не за евроатлантическите ценности.
200
1
 
9
 
! Отговори
ОТИДЕ КОНЯ В РЯКАТА преди 3 месеца
А КЪДЕ Е МАНФРЕД ВЕБЕРА,ДА НЕ ГО Е СРАМ ОТ НАГЛОСТТА НА УРСУЛАТА ФОН ДЕР МЪРСУЛАТА,ДЕТО НИ КАРА ДА СТАВАМЕ ЖЕРТВЕНИ АГНЕТА ЗА НЕЙНАТА,НО НЕ НАШАТА ЕВРОПА??!!!...
199
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Развързал държавната кесия,Боко плаща на скъпите му гости.Брюксел,Пловдив!Тази Ф.*** още не е отговаряла за милионите придърпани от съпругът й по време на Ковид чумата.*** народ сме!Гледаме всеки ден един посредствен пожарникар,регистриран по неговите закони милиардер,който бечинства на бедните мои сънародници.
198
1
 
17
 
! Отговори
Тази преди 3 месеца
Ваксинационни госпожа не спира падението си!Много добре стана че я освиркаха!
197
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво знаеш ти за Ботев и за нашата история *** ,ти тракащ скелет си дошла тук да си правиш реклама заедно с това гнусно недоразумение Б.Б. на нашите гърбове,за пореден път нашите управляващи се кланя до земя и лижат ***,за пореден път ни унижават тези ***,вървете на майната си *** проклети
196
10
 
4
 
! Отговори
А ПУТИН КОГА..?? преди 3 месеца
ПУТИН НЕ СЪМ ГО ЧУЛ ЕДНО ДОБРО ДА КАЖЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, КАМО ЛИ ДА ДА РЕЦИТИРА БОТЕВ И ЛЕВСКИ, КОЙТО БЕШЕ НАЙ - ГОЛЕМИЯ РУСОФОБ....
195
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нямам думи!
194
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фондерлайн и Борисов бяха Освиркани в Пловдив! Защо лъжете,че били " посрещнати"??-:( Най позорно ги Освиркаха!!!
193
2
 
16
 
! Отговори
Абе преди 3 месеца
Борисов ли оглупя или тая му се натресе? Може би не е могъл да откаже. Само му сваля процентите с тъпотиите си.
192
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правилно са я освирквали тази марионетка на сорос, напълниха Европа със Бежанци