Атанасов: ПП/ДБ са готови да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката

Компромисът трябва да дойде от ГЕРБ, смята той
23 апр 2023 10:00, Йоана Цонева
299
Атанасов: ПП/ДБ са готови да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката
Снимка: БГНЕС

Имаме тежка политическа криза, защото цикли парламентарната република. Това коментира пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" и народен представител от ПП/ДБ Атанас Атанасов.

Бойко Борисов трябва да има план как ще реализира първия мандат, според него. Ние имаме план и можем да помогнем на Бойко Борисов, изтъкна той. Когато вторият мандат отиде при ПП/ДБ, ще го поканят на разговор, стана ясно от думите му. Вторите ще разговарят с партиите в парламента. Разбира се, че ще преговаряме с ГЕРБ, но пред прожекторите, каза Атанасов. Готови сме с наш вариант, допълни той. ПП/ДБ няма предварително да се обвържат с някакъв мандат с ГЕРБ.

Трябва да се затяга колана, подчерта той по повод предложения бюджет от служебната власт. Има резерви за затягане на колана, за нас е важно бюджетна дисциплина да се спазва, изтъкна лидерът на ДСБ. Ние наистина търсим изход от ситуацията, обясни още Атанасов.

Още по темата
Вторите в Народното събрание били наясно, че трябва да има редовна власт. Да не слагаме каруцата пред коня, нека видим какво ще направят ГЕРБ с първия мандат, призова народният представител. ПП/ДБ няма да подкрепят кабинет с мандат на Бойко Борисов и с кадруване от лидера на ГЕРБ.

Атанасов е оптимист, че през втория мандат може да се състави правителство. А упорството при ГЕРБ нараствало, защото нямали план какво да правят с първия мандат. Превърнахме се в държава на изтеклите мандати, подчерта лидерът на ДСБ. Компромисът трябвало да дойде от ГЕРБ, според него, и трябвало да дадат шанс на вторите да съставят кабинет с подкрепа от партията на Борисов. Бихме помогнали на Бойко Борисов да се оттегли от политиката, поясни още Атанас Атанасов. Нека всеки си носи отговорността, призова народният представител.

Ако няма да има правителство с първия мандат, няма да има и с втория мандат, включи се и Тома Биков от ГЕРБ.

Нека малко по-спокойно с пералните и кой какъв е, подчерта той във връзка с твърдението на Атанасов от четвъртък, че на Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня за него е коалицията ПП/ДБ.

ГЕРБ били готови на разговори, ако ПП/ДБ представят план за съставяне на кабинет. От партията искали да създадат стабилно управление, но няма да дават подкрепа, защото някой е много симпатичен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
3
 
! Отговори
Милен преди 1 година
Този човек още ли го изхранваме ние? Някой да може да каже да е свършил едно нещо в полза на народа?
229
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То на тоя трябва да му помогнат да напусне.Какво самочувствие и арогантност от човек,който ако се яви на избори е доста съмнително дали,ще вземе и 1%.Какво е направил тоя за Бг,младите ли върна или ще ги задържи,след като не можа в собствебата си партия да ги задържи и избягаха точно заради него,дърт комунистически прокурор.Освен интриги и подслушвания и да праща хора да чукат камъни или в Белене друго не е правил.Той каза,че българския полицай е престъпник и е за затора в случая с мигранта пред
228
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ ДА БЪДЕ ТАКА ДОБЪР ДА КАЖЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ?НА КОЛКО ХОРА Е ПОДСИГУРИЛ РАБОТА?РЕАЛНО!МОЖЕ ЛИ ДА ПОСОЧИ С ДВЕ ДУМИ:ТОВА НЕЩО Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА МОИТЕ УСИЛИЯ НАПРАВИХ ....АЗ СЕ ДОСЕЩАМ САМО ЗА ИНТРИГИ И СЪСИПВАНИТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ПО СКОРО ИЗРАЖДАНЕТО И ЗАБОГАТЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА ВКЛЮЧВАМ И ЛЪЖЕ ДЕМОКРАТИТЕ ,ЛОБИЗЪМ И ОГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ПО ЗАКОНЕН ПЪТ!
227
0
 
0
 
! Отговори
мараба бонго преди 1 година
До Бонго БонгоСпазвай етикецията, че ше ти изтрият коментара!
226
0
 
2
 
! Отговори
Шчупена Даржава преди 1 година
Ананасов, вие ще помагате на тях, те на вас, и така! Трябва да бъде построен един голям хубав не завод по Вапцаров, а затвор в софийското равно пОле - и да бъдете въдворени всичките там, да сте си съседи по килии и да си изяснявате кой е виновен и за какво е виновен през следващите 20-25 години, за някои от вас ще са по-малко разбира се. И Каскета барабар с вас, разбира се.
225
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАТВОР ЗА ЛОЙКО !!!
224
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рядко срещано го в но е тоя.
223
3
 
3
 
! Отговори
######## преди 1 година
Този който предлагаше на българско семейство да ядат бащата без да знаят за това. Или наричаше съпартийката си к-ска пу-тка. На чиято съвест лежи смърта на Ваньо Танов и Мишо ,,бирата,, ,защото му са неудобни. Един жив бай Ганьовски *** залага цялата държава само и само да не отиде там където му е мястото. Бандит от тъмните времена на българския преход. Изказа му е на Чобански овчар типичен за групировките с три букви от близкото минало. Амин.
222
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представете си що за човек е Борисов щом Волен Сидеров му се прекланя! :)
221
0
 
2
 
! Отговори
Дупефат преди 1 година
Не зная вече колко ми е заплатата..Щото никъде нищо не плащам...*** трябва да са увеличи....Щото денонощно са потя в спа центъра за благото на народа .Ха,ха,ха...
220
1
 
1
 
! Отговори
42820 преди 1 година
Дори за цял месец ни ги плащаха по лев и 20 ст. Но пък, ние сме от шофьорите. Аз пък карах дори и две джипки, че и Джогани и други Зилове. Само на Урали не съм се качвал. Те си бяха за приятелите ми ШОФЬОРИТЕ ОТ тежко кабелната ротата.
219
2
 
2
 
! Отговори
Ефрейтор от УБО преди 1 година
Специални поздрави за КИРИЛ ПЕТКОВО И АСЕН ВАСИЛЕВ. Както и за гласувалите за промяната на Българията ни. С песните на Владката МАРКОВ. Те си ги знаят и ценят, а не като Борисов да ги хвърля от Джипката им на тези от НСО-то. Преди тях, е имало и други с джипки от УБО-то им. Плашаха ни по лев и 20 ст на месец. Това е причината, поради която и аз си ценя парите и активите не по-малко от тях.
218
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 225 - Като много знаеш, че Борисов е за затвора, що не посочиш някой от тия, дето не е за там? Може би не Борисов се страхува, а от него се страхуват, като гледам как се напъват, та вратните им жили са изскочили, да го махнат от народно събрание, да го пенсионират, абе, изобщо да го нЕма, че да не им пречи и да не изглеждат мижави покрай него.
217
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гномски, вместо да помагаш за Борисов, изнасяй се ти, дори без чужда помощ. Оглромно добро ще направиш на народа. Вместо да работят, се чудят кого откъде да изгонят.
216
1
 
9
 
! Отговори
ТРАГИКОМЕДИЯ БГ преди 1 година
Всичките в парламента, правителството и президентството сте парашутисти ! 5 пари не давате за България ! Кой от вас е дошъл от Земеделието, Индустрията, от Производството ? Кой от вас е произвел едно яйце през живота си ? Кой от вас разбира от предприемачество ? Кой от вас е управлявал производство ? А ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ? ЩО НЕ СЕ РАЗКАРАТЕ, ДА НЕ НИ ЦАПАТЕ ВЪЗДУХА ???
215
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пуйката на Холмс 230 Гласуващите НЕ са дали първо място на ГЕРБ. С купен и корпоративен вот, с унищожаване на бюлетини, ГЕРБ се добраха до 1. място с по- малко от 2% от 2. място.
214
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме списъка Магнитски 3.
213
3
 
10
 
! Отговори
Горкият нискостеблен преди 1 година
запъртък...И мнението му вмирисано,като него.Пет пъти повтори,че задължението на първата партия е да направи кабинет.Капризничеше,гримасничеше,обвини водещият в заговор и скандалджийство,на всяка втора дума обвиняваше опонентите си от първата партия,нищо свестно не каза,нямаше идеи и тези,не знаеше как ще продължават(ами ако каже нещо и батковците му от ПП го сдавят?), с кого смятат да опитват втория мандат(а никой не ги иска).Жалък,по-жалък, най-жалък,но и смешен.
212
4
 
6
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 1 година
Ех мечти,а и гласуващите дадоха първото място на ГЕРБ,сиреч на Борисов.
211
6
 
16
 
! Отговори
хаха преди 1 година
атанасов , от кога стана толко голем политик та акъл даваш какво трябва да прави Борисов ? ти с Борисов ли се сравняваш та чак и по голям политик от него се изкарваш ??? клоун .