Атанасов: ПП/ДБ са готови да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката

Компромисът трябва да дойде от ГЕРБ, смята той
23 апр 2023 10:00, Йоана Цонева
299
Атанасов: ПП/ДБ са готови да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката
Снимка: БГНЕС

Имаме тежка политическа криза, защото цикли парламентарната република. Това коментира пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" и народен представител от ПП/ДБ Атанас Атанасов.

Бойко Борисов трябва да има план как ще реализира първия мандат, според него. Ние имаме план и можем да помогнем на Бойко Борисов, изтъкна той. Когато вторият мандат отиде при ПП/ДБ, ще го поканят на разговор, стана ясно от думите му. Вторите ще разговарят с партиите в парламента. Разбира се, че ще преговаряме с ГЕРБ, но пред прожекторите, каза Атанасов. Готови сме с наш вариант, допълни той. ПП/ДБ няма предварително да се обвържат с някакъв мандат с ГЕРБ.

Трябва да се затяга колана, подчерта той по повод предложения бюджет от служебната власт. Има резерви за затягане на колана, за нас е важно бюджетна дисциплина да се спазва, изтъкна лидерът на ДСБ. Ние наистина търсим изход от ситуацията, обясни още Атанасов.

Още по темата
Вторите в Народното събрание били наясно, че трябва да има редовна власт. Да не слагаме каруцата пред коня, нека видим какво ще направят ГЕРБ с първия мандат, призова народният представител. ПП/ДБ няма да подкрепят кабинет с мандат на Бойко Борисов и с кадруване от лидера на ГЕРБ.

Атанасов е оптимист, че през втория мандат може да се състави правителство. А упорството при ГЕРБ нараствало, защото нямали план какво да правят с първия мандат. Превърнахме се в държава на изтеклите мандати, подчерта лидерът на ДСБ. Компромисът трябвало да дойде от ГЕРБ, според него, и трябвало да дадат шанс на вторите да съставят кабинет с подкрепа от партията на Борисов. Бихме помогнали на Бойко Борисов да се оттегли от политиката, поясни още Атанас Атанасов. Нека всеки си носи отговорността, призова народният представител.

Ако няма да има правителство с първия мандат, няма да има и с втория мандат, включи се и Тома Биков от ГЕРБ.

Нека малко по-спокойно с пералните и кой какъв е, подчерта той във връзка с твърдението на Атанасов от четвъртък, че на Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня за него е коалицията ПП/ДБ.

ГЕРБ били готови на разговори, ако ПП/ДБ представят план за съставяне на кабинет. От партията искали да създадат стабилно управление, но няма да дават подкрепа, защото някой е много симпатичен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така Атанасов! Борисов и ГЕРБ никога повече няма да управляват!
169
4
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахахааа и точно като какъв Гнома ще определя кой да се пенсионира?!? По - скоро Боко ще ги пенсионира тях на следващите избори :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
168
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинете, но наистина ли ПП е пълна с бивши комунисти, даже сътредници на Държавна Сигурност?? И те говорят за Промяна?! И хората ги избират??
167
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами дженерале, Борисов също е готов да ти помогне да напуснеш политиката и май ще му се получи!
166
2
 
19
 
! Отговори
Този е забравил преди 1 година
Май че се преструва на демократ! Говори като дърт арогантен комунист какъвто е
165
2
 
15
 
! Отговори
Този ли ще нарежда преди 1 година
На Българския народ кой ще го управлява? Дърт комунист с диктаторски наклонности!
164
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанас Атанасов гнома, трябва сериозно да помисли, за своето психично здраве и да посети психиатър. Само избирателите в демократична страна, могат да кажат, кой да бъде действащ политик и кой, не. Що се отнася до пенсията, която живо занимава гнома, неговата по-точно, това е лично решение на всеки човек. ПП арестуваха незаконно Борисов, с което нанесоха удър по демокрацията и правната държава. ПП все още имат тази антидържавна позиция спрямо Борисов и ГЕРБ, затова нямат място в парламента.
163
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекомерно са самочувствие, наглост не съизмерими с нулевото интелектуално ниво. Тези няма как да печелят тези проценти, ако не са измамите с машинното гласуване. Само с хранилката от Америка за България, едва ли ще купят повече от няколко процента.А с Борисов и ГЕРБ всички трябва да се договарят, защото подкрепата му е доста устойчива и на следващи избори, пак ще е около тези проценти с разлика до около 3-5%
162
3
 
21
 
! Отговори
Малка смешна партия преди 1 година
На тези избори ПП-ДБ взеха общо 64 мандата. ДБ имат 25 депутата, но с измама. Чрез преференциалния вот те откраднаха депутатски места от ПП. Ако разпределението в коалицията беше реално - по членска маса, ДБ щяха да имат само 17 депутата, а ПП - 47.И тази малка партия ( ДБ ) ще помага на Борисов да се оттегли от политиката, а той взе 69 мандата.
161
3
 
18
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Това недоразумение и полезно изкопаемо Атанасов е пародия на политик,нема ли кой да го У те Па та да спрете да ни занимавате с него
160
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма толкова нагли като тези. Боко ги би и 2те партии заедно. Ако някой ще се пенсионира ще сте вие. Аман от вашата наглост
159
3
 
31
 
! Отговори
селянин с BMW преди 1 година
А бе,генералче измислено,кой си ти,че ще гониш Бойко?Цялото село гласуваме за Герб!И не защото сме гербери,а защото другите не ставате за нищо!Теб във фирмата и за портиер не бих те взел!Дали ще го бъде Бойко ще решим НИЕ!Некадърник завистлив!
158
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърдо вървим към нови избори, на които Възраждане ще е втора сила след ГЕРБ.
157
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ май все още не са разбрали това, че нямат 121 депутати. Бавничко загряват изглежда...
156
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гномът пак е стъпил на палети и си мисли, че някой го забелязва.
155
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ярема е българите да се обединим зад цига Нина от възраждане
154
3
 
28
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
До кога този паткан ще го държим на държавна хранилка?Доказан празнодумец.
153
4
 
23
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Извинете, но наистина ли ПП е пълна с бивши комунисти, даже сътредници на Държавна Сигурност?? И те говорят за Промяна?! И хората ги избират??
152
3
 
19
 
! Отговори
Grand преди 1 година
Този *** за да е в политиката толкова време, значи или играе за някой задкулисен слагач с много пари в чужди банки, или има много компро ати за някой..По-скоро го ползват за лобиране. Пълен некадърник. Ето такива са повечето Партии. Ако 1 има да върши работа, то 3ма като този са само кибик и чакат я от някоя комисийка да сукнат някой лев,я заплата, я на следващи избори....евроздепутат. Пълни безделници,че и акъл дава.
151
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане на България!