Атанасов: ПП/ДБ са готови да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката

Компромисът трябва да дойде от ГЕРБ, смята той
23 апр 2023 10:00, Йоана Цонева
299
Атанасов: ПП/ДБ са готови да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката
Снимка: БГНЕС

Имаме тежка политическа криза, защото цикли парламентарната република. Това коментира пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" и народен представител от ПП/ДБ Атанас Атанасов.

Бойко Борисов трябва да има план как ще реализира първия мандат, според него. Ние имаме план и можем да помогнем на Бойко Борисов, изтъкна той. Когато вторият мандат отиде при ПП/ДБ, ще го поканят на разговор, стана ясно от думите му. Вторите ще разговарят с партиите в парламента. Разбира се, че ще преговаряме с ГЕРБ, но пред прожекторите, каза Атанасов. Готови сме с наш вариант, допълни той. ПП/ДБ няма предварително да се обвържат с някакъв мандат с ГЕРБ.

Трябва да се затяга колана, подчерта той по повод предложения бюджет от служебната власт. Има резерви за затягане на колана, за нас е важно бюджетна дисциплина да се спазва, изтъкна лидерът на ДСБ. Ние наистина търсим изход от ситуацията, обясни още Атанасов.

Още по темата
Вторите в Народното събрание били наясно, че трябва да има редовна власт. Да не слагаме каруцата пред коня, нека видим какво ще направят ГЕРБ с първия мандат, призова народният представител. ПП/ДБ няма да подкрепят кабинет с мандат на Бойко Борисов и с кадруване от лидера на ГЕРБ.

Атанасов е оптимист, че през втория мандат може да се състави правителство. А упорството при ГЕРБ нараствало, защото нямали план какво да правят с първия мандат. Превърнахме се в държава на изтеклите мандати, подчерта лидерът на ДСБ. Компромисът трябвало да дойде от ГЕРБ, според него, и трябвало да дадат шанс на вторите да съставят кабинет с подкрепа от партията на Борисов. Бихме помогнали на Бойко Борисов да се оттегли от политиката, поясни още Атанас Атанасов. Нека всеки си носи отговорността, призова народният представител.

Ако няма да има правителство с първия мандат, няма да има и с втория мандат, включи се и Тома Биков от ГЕРБ.

Нека малко по-спокойно с пералните и кой какъв е, подчерта той във връзка с твърдението на Атанасов от четвъртък, че на Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня за него е коалицията ПП/ДБ.

ГЕРБ били готови на разговори, ако ПП/ДБ представят план за съставяне на кабинет. От партията искали да създадат стабилно управление, но няма да дават подкрепа, защото някой е много симпатичен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
3
 
19
 
! Отговори
Съвет до Козяк преди 1 година
Не си прави нов бардак с дърти труженички!!
149
2
 
31
 
! Отговори
А ха преди 1 година
ОЩЕ ОТ СТУДЕНТ, ВЛЯЗЪЛ КАТО ТАКЪВ ОТ КВОТАТА НА БКП В СУ, АТАНАС ПЕТРОВ АТАНАСОВ Е СЪТРУДНИЧИЛ АКТИВНО НА ДС И ПОСЛЕ ВЕРБУВАН ВЪВ ВТОРО ! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, ДБ, ТАКЪВ ЧОВЕК ДАЕ СРЕД ВАС И ДА ВИ ДИКТУВА ПОЛИТИКАТА??????
148
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атансов, а защо ти не се оттеглиш от политиката, ГЕРб са първа сила, целият народ е зад тях!?
147
3
 
29
 
! Отговори
Склероза, деменция преди 1 година
труден за лечение
146
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал. Друг път. Гном.
145
4
 
21
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Ген. Гном спъва цяла България за Шенген, за Еврозоната, за законите, които ще трябва да се приемат и така ще изпаднем в лапите на проруското Възраждане, които искат излизане от НАТО и ЕС. И втора 1945 година. Тежко ни и горко, ако някой не ни отърве от злобата!!!
144
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасов е политически труп и ако не е коалиция с ДБ сигурно на избори бе получил 0.01% .Тоя е последния човек ,които да казва кой да се оттегля и кой да не се оттегля от политиката.
143
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Танас кога?
142
19
 
2
 
! Отговори
Тежкарът преди 1 година
Яд ли ви е панелни плахове че аз живея в имот 1500 м2 и ден през ден ходя на екзотични екскурзии докато вие сте нагъчкани в 100 годишни панелки и слушате как съседа пърди и ръмжи?? скърцане има ли на столове плахове?
141
2
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Единствената причина ДБ да са все още в парламента е коалицията с ПП на изборите. Циркът как щели да бият, как щели да вземат повече - лъсна на изборите с пълна сила. Истината е, че са се страхували ДБ да не останат под 4-те процента и така да загубаят още някой и друг депутат.
140
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Въпрос - по-точно и по-добре не може да се каже.
139
2
 
28
 
! Отговори
ЗАПЛАХА ЗА УБИЙСТВО преди 1 година
ПУБЛИЧНО.. АТАНАСОВ ЗАЯВИ, ЧЕ ЩЕ "ПОМОГНЕ" НА БОРИСОВ ДА НАПУСНЕ ПОЛИТИКАТА......... ТОЯ ОЩЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ПРОКУРОР ОТ БКП
138
1
 
26
 
! Отговори
Болен си, преди 1 година
Атанасов!!! При нови избори - изпадате от колата!!
137
1
 
26
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Щом ГЕРБ спечели, значи народа не иска да пенсионира Борисов, а по-скоро вас. Вие, които се коалирахте с ПП, да не изпаднете под бариерата, и пак бяхте бити. И сега наистина е редно да се смирите и да видите, че народа иска да направите компромис, а не да говорите как ще предложите с втория мандат. И какво? кой ще ви подкрепи? Итн, Възраждане ви мразят, Герб и дпс не ги искате, Бсп ви видяха що за стока сте. Значи отваме на избори. Избори, в които народа ще пенсионира ген Гном и шепата аматьори!
136
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОРИСОВ КЕ БЪДЕ НАТИРЕН ОТ ПОЛИТИКАТА С ОСТЕН
135
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците не са проблем за България, напротив, те са честни и работливи хора! Проблема е в прогнилото ДПС.
134
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джоджи, ти какъв си,че да казваш какво ще става? Ти си с 0,5%
133
0
 
30
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Атанасов,30 години цапаш политиката,време е да се пенсионираш!
132
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Има Турция и който иска да е турчин заминава за Турция. Който иска в бг има бг име и Живков беше като Левски че защитава бг.
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема на бардака е че кровите са дърти!