Атанасов: ПП/ДБ са готови да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката

Компромисът трябва да дойде от ГЕРБ, смята той
23 апр 2023 10:00, Йоана Цонева
299
Атанасов: ПП/ДБ са готови да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката
Снимка: БГНЕС

Имаме тежка политическа криза, защото цикли парламентарната република. Това коментира пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" и народен представител от ПП/ДБ Атанас Атанасов.

Бойко Борисов трябва да има план как ще реализира първия мандат, според него. Ние имаме план и можем да помогнем на Бойко Борисов, изтъкна той. Когато вторият мандат отиде при ПП/ДБ, ще го поканят на разговор, стана ясно от думите му. Вторите ще разговарят с партиите в парламента. Разбира се, че ще преговаряме с ГЕРБ, но пред прожекторите, каза Атанасов. Готови сме с наш вариант, допълни той. ПП/ДБ няма предварително да се обвържат с някакъв мандат с ГЕРБ.

Трябва да се затяга колана, подчерта той по повод предложения бюджет от служебната власт. Има резерви за затягане на колана, за нас е важно бюджетна дисциплина да се спазва, изтъкна лидерът на ДСБ. Ние наистина търсим изход от ситуацията, обясни още Атанасов.

Още по темата
Вторите в Народното събрание били наясно, че трябва да има редовна власт. Да не слагаме каруцата пред коня, нека видим какво ще направят ГЕРБ с първия мандат, призова народният представител. ПП/ДБ няма да подкрепят кабинет с мандат на Бойко Борисов и с кадруване от лидера на ГЕРБ.

Атанасов е оптимист, че през втория мандат може да се състави правителство. А упорството при ГЕРБ нараствало, защото нямали план какво да правят с първия мандат. Превърнахме се в държава на изтеклите мандати, подчерта лидерът на ДСБ. Компромисът трябвало да дойде от ГЕРБ, според него, и трябвало да дадат шанс на вторите да съставят кабинет с подкрепа от партията на Борисов. Бихме помогнали на Бойко Борисов да се оттегли от политиката, поясни още Атанас Атанасов. Нека всеки си носи отговорността, призова народният представител.

Ако няма да има правителство с първия мандат, няма да има и с втория мандат, включи се и Тома Биков от ГЕРБ.

Нека малко по-спокойно с пералните и кой какъв е, подчерта той във връзка с твърдението на Атанасов от четвъртък, че на Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня за него е коалицията ПП/ДБ.

ГЕРБ били готови на разговори, ако ПП/ДБ представят план за съставяне на кабинет. От партията искали да създадат стабилно управление, но няма да дават подкрепа, защото някой е много симпатичен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой гласува за тези хора защо продължават да са там
209
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов се страхува че ще влезе в затвора, това е причината да се държи със зъби и нокти за властта. А гламавите гербаджии ни убеждават че само той който вкара България в блатото може да я извади от там.
208
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам атанасов да се оттегли от политиката, а и от телевизиите.
207
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов излъга много хора и затова от 2 години България е в нокдаун. Заради него, заради това че се хванал за властта като удавник за сламка Радев си развява байряка с яневци и глъбовци.
206
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яяя виж колко тролчета от статуквото са тук да плюят.Знаем че не ви е лицеприятен гномът нито това което ви се казва, но ГЕРБ,ДПС,БСП,ИТН и Възраждане представляват всичко което е проблемно в държавата в последните 78г. Всички кражби, мизерия, престъпления .Накрая ще останат малограмотниците, пенсионерите и ромите в държавата вие продължавайте да си плямпате .
205
20
 
17
 
! Отговори
1 преди 1 година
Герберските тикви пак ще ги хванете за дръжката. И слава богу, че отново Борисов трябва да вади държавата от калта. Единствения засега, който може да свърши работата.
204
8
 
32
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
Този нагъл комунистически следовател и дясна ръка на Костов има наглостта да иска Борисов да се оттегли. Заради Костов и такива като въпросния политик СДС останаха един файтон хора. Бива да си нагъл, но чак толкова. Но така е когато паметта на народа е къса.
203
8
 
23
 
! Отговори
. преди 1 година
Че Борисов за пореден път ще изтъркаля четата на черепа е ясно. Все още не е ясно как, но вече е ясно че ще стане. Пък и онова глупаво и некадрно същество мустафа си отиде, САЩ най-сетне изпратиха дипломат от кариерата, той бързо ще се светне че пепета и дебета *** за буре не стават.
202
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гномът, мномът това е положението, Борисов е вреден за България, но герберските тикви още не са узрели за това.
201
3
 
28
 
! Отговори
1 преди 1 година
ГНОМЪТ АМ ГЪЛ е пълномощникът на архикрадеца иван костов в БГ пхолитика. Мижава партийка, с един файтон избиратели главно реститути и приватизатори на които костов напълни гушите до пръсване, с нашите пари разбира се. Щял да помага на Борисов, нещасника,откъде толкова акъл да разбере че Борисов е няколко класи над него. гномът е тотално недоразумение като генерал,костов го произведе от редник в генерал, такова чудо по цял свят няма, пък и като го видиш нещастника, егати генерала, гном отвсдякъде
200
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е достатъчно Бойко Борисов да се оттегли от политиката. Трябва да се направи нещо и по въпроса с чекмеджетата.
199
4
 
24
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Оппаа, uзплюxте ли камъчето най после чeнгетa нaглu! Само Борисов ви пречи да завладеете държавата. Не можахте да го сплашите с арестите на Рашков и сега го поканяте сам да се оттегли. Не се кахърете за милионите, никой не ги е отнесъл на оня свят, в пъкъла няма да ви трябват.
198
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП се самозасилват стремително по нададолнището след ИТН и БСП. Усилено се търси ново обеднение да замести ПП, тъй като ще се види как балонът Възраждане се спихва от красноречието на несвършените косомолски декламации в стл ала Виденов.
197
4
 
30
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Наглоста на "ПП" е достойна за психоаналила от страна на консорциум от видни психиатри!? Ако по някакъв начин те п-ки се докопат до власта ще разгонят фамилията на държавата... тотално!!!!! А, това ще е трета Национална катастрофа за 30 години - първата беше при Луканов, втората при Виденов, а третата ще е при Киро Т.!!!!
196
3
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ами тебе кой да те отстрани от политиката, бе гном, старче гaдно? Как си влязъл в нея? Назначен си бил от номенклатурата на БКП за прокурор на Разград. Само това е достатъчно, за да се оттеглиш. Между другото, говорих с хора оттам, които те познават. Казаха ми - цял живот е пробивал с арогантност, лъжи и нахалство.
195
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А при депутатите , кога ще има затягане на коланите ? Отново си гласувате ЕДИНОДУШНО увеличение на заплатите с 800 лв . С комисии и клас ще взимате над 10000 лв най-малко .А какво работите ? Нищо ? Само плямкате , уж се карате , а всички сте един дол .... Но не е луд този ,който яде зелника , а този, който му го дава .
194
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами точно на вас от ДБ това ви е в главата,не икономика,не правителство ,а затвори и съдилища! За това и сте вече един файтон хора!
193
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пречи Борисов,а Атанасов и ДБ! ПП трябва да им бият шута на ДБ и тогава може да се надяваме на правителство! ДБ нищо не внасят и не говорят за политики. Говорят за отмъщение на Борисов и Гешев! Е това какво е?
192
6
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Ами ПП кога ще се оттеглят от политиката? Заради тях има избори до безкрай.
191
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов превърна ГЕРБ в проблем на плановете на ДС за непрекъснато прераждане на фантомни партии като матрьошки с председатели като кукли на конци разочароващи избирателите, но зависими от и умело направлявани от задкулисието. И досега ДС не са намерили кой да продължи производството на собствения си Фантомат. Борисов им пречи и като водач и като символ, че някой може да надцака това задкулисие.