Ставаме вражеска страна, ако Русия обяви война на Украйна

Тази война сега пак е НАТО - Русия, само че без пряко участие на жива сила
Обновена: 25 яну 2023 22:30 | 25 яну 2023 22:18, Йоана Цонева
358

Канцлерът Олаф Шолц ще разреши на съюзните държави, които притежават произведени в Германия танкове, да изпратят от тях на Киев.

За да се явят танковете "Леопард" в Украйна, трябва да има кой да ги управлява и поддържа.

"Германия вече взе решение и призова другите страни, които имат такива танкове, да започнат обучение на украински танкисти. Обучението на един танков екипаж не трае седмица-две или десет. Те представляват легитимна цел за руските въоръжени сили", коментира експертът по сигурност Славчо Велков.

Той добави, че украинската армия има различни бронирани машини, включително западно производство. Тук обаче говорим за ударната сила на танковите войски.

"Не става въпрос за 14 танка, Германия вдигна забраната за реекспорт на държави с такива танкове. На Зеленски и 113 танка да му дадат, той винаги ще иска повече, нормално е. Това не създава нова фаза във войната, но ще повлияе върху схващанията на руското командване за водене на бойните действия", подчерта Велков пред Bulgaria ON AIR.

Експертът прогнозира, че в отделни направления руската армия ще предприеме настъпателни действия, особено за овладяване на важен център като Бахмут. Градчето Соледар пък се оказа важна стратегическа точка за овладяването на самия Бахмут.

"Новата фаза ще бъде промяната в използването на някои видео бойни средства от руска страна, когато тези танкове се появят. Не изключвам възможността тези танкове да се използват от неукраински екипажи. Новата фаза е обединяването около политическа воля след кратко колебание от страна на Германия", смята Велков.

"Има харта на неутралните държави и България е в тази харта. Държави, които не участват във война и не подкрепят една или повече от страните при участие във война. Кое прави всички тези държави неутрални в момента? Че Русия не е обявила война. Казва, че провежда специална военна операция. Ако утре обяви война, което не е изключено, то тогава тези страни се превръщат вече във вражески. Тази война сега пак е НАТО - Русия, само че без пряко участие на жива сила", каза още експертът по сигурност.

Как Русия разбира статията в "Ди Велт", че България е спасила Украйна?

"Че припознава България като една от страните, която в първата фаза на специалната военна операция най-много е подпомогнала Украйна. При обявяване на война ще се превърнем в държава, която участва във войната. Не може да спасим Украйна с жилетки и каски", изтъкна Велков

Гостът определи изгарянето на корана пред турското посолство в Швеция като деяние с изключително висока степен на европейска и глобална опасност.

"Става въпрос за Турция и религията ислям. Сега вече няма връщане назад. Това може да отключи радикални действия извън държавите - да бъдат ударени шведски обекти, и не само", предупреди Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
6
 
15
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
В момента, когато Русия обяви война на НАТО, ЦИРКОНИТЕи ПОСЕЙДОНИТЕ ЩЕ СА ЗАДЕЙСТВАНИ. Цирконите са на 100 мили от река Потомак, а Посейдоните са на дъното на океана и чакат да се задействуват. Правете си сметката, какво ще остане от НАТО.За нас са САРМАТИТЕ.
251
5
 
16
 
! Отговори
Силвена преди 1 година
То сега какво сме?Неприятелска държава.....все тая!
250
7
 
38
 
! Отговори
Fena преди 1 година
До 255. Подкрепяте България? Кое по-точно на България подкрепяте? Унищожаването на армията? Спирането на АЕЦ? Унищожаването на земеделието? Далаверата в здравеопазването? Ниските пенсии? Кюлчетата? Подкрепяте дедовия! Подкрепяте едни мишки без собствено мнение, без качества и без морал, които се продадоха на кой ли не за жълти стотинки!
249
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя не е ли разбрал че отдавна сме вражеска страна за руснаците
248
1
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Ако трябва, ще воювам, какъв е проблема на Славчо. Трепери му гласчето нещо.
247
19
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какво съвпадение - пак сме на страната на назистите срещу русите- историята се повтаря :)
246
5
 
16
 
! Отговори
Boko преди 1 година
Аре, журналята, кво искате бе. Парички, ами те укрите нямат. И вие гладни да стоите
245
10
 
12
 
! Отговори
До 253 преди 1 година
Повечето българи подкрепяме България, вие по селата и с основно образование не знам кого подкрепяте.
244
7
 
28
 
! Отговори
Раздразнен преди 1 година
Спрете вече с тази тема, спрете да ни обяснавете че сме вражеска страна и да плашите народа, знаем и не ни пука.
243
29
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето бг граждани подкрепят Русия и е редно депутатите и министрите да не игнорират този факт да не се правят на укри че стават смешни и жалки. Когато го осъзнаят ще има правителство което ще потърси отговорност от предгодните предатели.
242
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОСТОВ Е ВИНОВЕН! ТЕЗИ БЯХА СЕ СНИШИЛИ!НООО СЛОЖИХА КОСТОВ ДА СЪСИПЕ СДС И КОМУНИСТИ ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА И КОСТОВ СЭЩО СТАНО МИЛИОНЕР! СЪСИХА ДЪРЖАВАТА И ПРОГОНИХА НАРОДА!ИНЖЕНЕРИ ОТИДОХА ДА БЕРАТ МАСЛИНИ!ИЗР О ДИ!БЪЛГАРОМРАЗЦИ!
241
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колко пъти Русия трябва да ви каже , че сте вражеска страна, не бяхме ли вече в няколко официални руски списъци. Толкова много ми омръзна от наглите лъжи на руските слуги 45+33 години.
240
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Даже цената на газта падна."-------------- Падна ти последната оцеляла гънка от билярдната топка, която се мъчи да ти е мозък.
239
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чакам момента когато русия ще обяви война на България."----------Смешка, дори и да стане, войната ще е срещу 240-те горе и кръговете им. Можеш ли да се сетиш останалите има-няма 6 милиона на чия страна ще са?
238
32
 
36
 
! Отговори
ми да ставане вражес преди 1 година
И като станем вражеска страна какво? русоАлкохолиците ни обявиха за вражеска държава. Даже цената на газта падна. Колкото е по-вражеска на русия една страна толкова е по-просперираща.
237
12
 
25
 
! Отговори
Стоян Хлебаров преди 1 година
Кой го казва това? Един продажен агент на КГБ ли??
236
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимното.Знае знае Нато много добре знае че се бие с Русия военно !
235
28
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия беше жестоко провокирана и провокирвана години наред но си мълча докато чашата на търпението преля от години наред цари език на омразата.
234
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе хора историята не се вади от контеста. Например сега мечката както си седеше на печката и спеше зимен сън ей тъй на без нищо нищичко се наспа и тръгна да се бие в съседната гора ей тъй на без провокация си развали рахата без вина на отсрещната гора и просто така без причина излезе на бой
233
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти ще посрещаш рашките с цветя ли. Предтелите в любимата русия нали знаеш какво ги правят още от времето на сталин