Америка е поискала да платим накуп за изтребителите F-16

Избрахме сигурност, коментира шефа на комисията по отбрана в НС
20 юли 2019 12:17,
227
Америка е поискала да платим накуп за изтребителите F-16
Снимка: архив Reuters

Избрахме сигурност. Решението за покупката на изтребители F-16 беше правилно, защото процесът по модернизиране на военновъздушните сили е продължил над 30 години. Така коментира одобрената от парламента сделка за купуване на осем изтребителя F-16 Блок 70 ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание и бивш началник на ВВС.

Ген. Попов обясни, че крайната сума за придобиването на самолетите е  1,256 млрд. долара. Председателят на Комисията по отбрана заяви, че  ще бъде платено само посоченото в договора с американската компания "Локхийд Мартин" и цената няма да се увеличи.

Още по темата

"Всяка една техника, както казва министърът на отбраната Красимир Каракачанов: "И Мерцедес да си купиш, след време трябва да смениш филтъра и маслото". Тази цена е за пакета, който сме приели и според мен ние придобиваме най-добрия възможен самолет, който можем да си позволим", допълни ген. Попов.

Ген. Попов допълни, че има изискване от американска страна парите да бъдат платени накуп. "Ставаше въпрос, дали това може да спре целия процес или да се продължи. Тук идва и отговорното решение на премиера Борисов. Това решение на министър-председателя беше одобрено от парламента с ратифицирането на договорите", заяви той.

По думите на бившия шеф на ВВС, страната ни ще придобие цялостен пакет на F-16 и самолетът ще бъде снабден с необходимите боеприпаси.

"Боеприпасите за въздух-повърхност и въздух-земя са намалени, но са придобити други неща – учебни боеприпаси, които дават възможност за подготовка. Важно е да се отбележи, че ние имаме разрешение от Конгреса на САЩ, по всяко едно време, да ги придобием", каза още бившият шеф на ВВС.

Ген. Попов заяви, че е абсурдно страната ни да купи тези изтребители, за да ги държи на земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
5
 
! Отговори
Ретро ВВС преди 4 години
Вече ВВС, ще е ретро.... :)))))).....лява ръка,ляв крак....
168
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти по добре връщай субсидията не ни брой залака кутевото А и лукойл да вземе да си плати данаците
167
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шубе ги е рашкоте за чий иначе ще хабят толкоз пари за *** ФАКТ
166
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние обаче руснаците сме ги били КАПИТОЛИРАЛИ Са Под наш диктат Дори Бг им налага датата .ФАКТ
165
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До180 това с аниме циркона преди или след като Путин си изтърже кахонесите от разтопената стена на кремъл ...
164
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците и сами ще победят всеки, а Американците никога не са водили война сами и никога не са побеждавали.Тези страхливци и играчи, търсят-купуват или заставят бедни като нас партньори да се бият, заради тях във войните създадени от тях. Когато партньорите им отнемат силата на противника, тогава влизат в действие и накрая обират каймака и казват, че са спечелили войната. Във втората световна война влизат във войната на края, когато СССР и смазал Хитлеровата войска.САЩ са шмекери.
163
4
 
5
 
! Отговори
малеййй преди 4 години
Дърти лъжи се сеят из България, когато стигнете до просешка тояга ще го разберете.Няма самолети няма и милиарди.Далавера.
162
4
 
3
 
! Отговори
До 178 преди 4 години
Кой ще ти даде B61, бе ***?!?Тези самолети, особено ако за тях има B61 изобщо няма да излетят. Един Циркон, след което ще станат на пара и летището и самолетите и бомбите, за които така си се възбудил.Максимума на който може да се надяват нашите *** е, да има класически боеприпаси, но май са закупили повечко учебни бомби (вместо заряд иматт бетон вътре)
161
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шубе ги е рашките Личи им
160
2
 
2
 
! Отговори
Ф16v с B61/12 преди 4 години
От мен сети се защо
159
7
 
6
 
! Отговори
До 172 преди 4 години
Не е интересна новината, че американците за гепили някого за едни топки там и са го изнудили да купи от тези самолети.По-интересна ще е новината, за каква цена на отделния самолет са им ги продали.Едва ли има по-големи будали от нас, които да ги купят по-скъпо.
158
7
 
4
 
! Отговори
До 174 преди 4 години
***, шапка ти свалям за тази глупост!Може ли малко по-подробно да ни осветлиш, как разбра, че руснаците ги е страх от самолетите, които ще придобием след години, когато всички подобни самолети ще са бракувани в другите страни?Руснаците имат около 1500 самолета, ние - ще имаме може би 8 бр. Руснаците си ги зареждат със собствено гориво, а ние ще чакаме доставки от САЩ. Противовъдушната система на Крим покрива и България, летищата ни са готови аз удар от руските хиперзвукови ракети след 5 мин
157
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От какво да ги е страх Руснаците.Глупости.
156
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх ги е руснаците и им личи
155
6
 
5
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
Ф 16 е свалил 12 бр Миг 29 а миг 0 ф ки
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След нас Алжир поръча 24 броя а Тайлант 66 бр не е като да няма кой да ни изпревари
153
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз може да не дочакам смърта на змията САЩ, но след 200 години смърта и е много скоро. И ще се радвам, дори и да не съм жив, че е мъртва, за доброто на всички Българи след нас.Българи и България ще има вечно, независимо, къде е местоположението на България и колко бедна или богата е, но САЩ и Американци едва ли ще има в бъдеще. Никой не им знае гена, кои са и от къде са дошли тези ИНДИЯНЦИ, с колко други гена са се кръвосмесили, изродили и изпедерастили.Опа модерната дума е Джендери.
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онези хора ще си приберат парите аега на куп.Да си ги харчат с кеф
151
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, има ли поне една тиква в Тикволандия, която да обясни внятно и разбрано, защо на чаршафосаните от ОАЕ същите тенекета им ги продават по 70 млн а на нас ни ги продават по 200 млн, при същите условия?Може би защото арабелите са 2,86 пъти по-богати от нас или защото ние сме 2,86 пъти по-*** от тях?И още нещо - защо купуваме тези *** за тази цена, при положение, че F35, който е поредния прехвален USA ***, струва по-малко? Защо не купят 8 F-35, nхем щяхме и да спестим...
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще гърмим с картонени фоерверкк в чест на нарушителите