Службите нащрек: Провокатори влизат утре на "Дондуков" 2?

Утре е обявен ден на отворените врати в институцията
Обновена: 15 сеп 2018 14:42 | 15 сеп 2018 12:34,
357
Службите нащрек: Провокатори влизат утре на "Дондуков" 2?
Снимка: Булфото, архив

Вътрешното министерство е предупредило НСО да бъде нащрек пред сградата на президентсвото утре. Неделя е ден на отворени врати на почти всички големи институции.

Според достоверен източник във вътрешното министерство, били получени сигнали, че е възможно хора с оръжие да влязат заедно с гражданите, пожелали да разгледат президентската институция, пише "24часа". Твърди се, че са били засечени разговори на провокатори.

"Ние сме в непрекъснат контакт с МВР и другите служби от сектор "Сигурност", увериха от НСО.

На същата дата 16 септември, обявена за ден на отворени врати в близо 40 институции, във Facebook от месеци се организира протест на българи от чужбина.

Петък организаторите дадоха и пресконференция и обявиха каква е тяхната цел. Исканията на групата "Против геноцида на Борисов и всички останали управляващи партии" е сваляне на правителството, но без да се разпуска 44-тото народно събрание. Според организатора Емил Русинов, живеещ в Лондон българин, трябва да се състави преходно правителство за 9 месеца и да се свика Велико народно събрание.

Не е ясно дали засечените разговори са на хора, които организират протеста на 16 или друга група, също готви румънски сценарий.

Източници в МВР допускат и участие на групите начело с Марин Маринов, в които участват русофилски организации, чиято премиера бе по време на протестите през януари 2013 г. В България от няколко дни е пристигнала и голяма група от рокерите на руския президент Владимир Путин "Нощните вълци". Техни български последователи вече си пускат снимки с тях във Facebook.

Вероятно предупреждението на МВР към НСО е и презастраховане от евентуални политически провокатори, които целят да предизвикат схватки с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
28
 
! Отговори
Геш преди 5 години
ЗА СВЕДЕНИЕ НА ВСИЧКИ-УТРЕ В СОФИЯ НАПАДАТ ДВЕ А МОЖЕ И ТРИ НЛО -та НАЧЕЛО С ДАРТ ВЕЙДЪР ЕДНА ОРДА ОТ КАРИБСКИ ПИРАТИ И УРАГАНА ФЛОРАНС !!!
14
5
 
23
 
! Отговори
Да защитим Радев! преди 5 години
Ние си го избрахме! Гербавите да правят като вятърът - стига вече да са при,,кифтетата"...
13
3
 
30
 
! Отговори
Агент-провокатор преди 5 години
Ами да,утре сваляме Правителството!
12
4
 
36
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ВЛИЗАЛ СЪМ и в Президентството, и в Министерския съвет, и в Народното събрание, и в Бъкингамския дворец. Навсякъде се преминава през скенери и рамка, както на летището. Няма как да внесеш дори джобно ножче.Какво оръжие ще внесат, какви 5 лева?
11
7
 
10
 
! Отговори
млади и неопитни преди 5 години
За да свалят правителството трябва да спрат движението в цяла София и др. големи градове защото иначе полицията ще се концентрира на едно място и ще ги разгони--- трябва да блокират живота в държавата и правителството да подаде оставка и да насрочи нови избори---това дето го говориха при Диков няма как да стане ,то е извън всичко ,ако са много могат да предизвикат криза с блокади в големите градове , имам чувството че са много зелени и неподготвени , а противника им е много ,много ,ходове пред
10
6
 
23
 
! Отговори
бай-Митьо преди 5 години
Нищо няма да стане утре.то и Ботев тръгна с четата,ама свой го гръмна отзад - факт.
9
3
 
30
 
! Отговори
Къде е новината? преди 5 години
Снощи пияния (и вероятно надрусан) депутат - патрЕот Карлос Контрера е заснет от граждани как рита багажа на възрастна жена на метростанция Сердика!Защо тази новина я няма по никоя новинарска емисия или сайт?Иначе да живее Свободата на словото, хахахах
8
16
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
то бсп_то са си провокатори и атентатори, това си им е в кръвта! а на оня организатора от лондон, да му се отнеме българското гражданство!
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ми изглежда като поредния лош сценарий на МАФИЯТА
6
6
 
29
 
! Отговори
нашите преди 5 години
КУКИЧКИ по-*** и от украинската СБУ. Колко българина, живеещи в чужбина ги е еня какво става в България? "Нощните вълци" щели да свалят правителството??? От как ви увеличиха заплатите съвсем за "маса" ви вземат.
5
4
 
21
 
! Отговори
млади ,подценяват .. преди 5 години
Ама може и да е постановка ,с оръжие може да са съвсем други хора ,а да го отнесат тези от протеста --гледах протестаджиите това дето го мислят си е много научна фантастика ,така да свалиш властта не е лесна работа ,особено да им заявиш в очите ,че искаш да ги вкарваш в затвора ,ще им закарат толкова жандармерия ,полиция и таини провокатори ,че ще им скрият топката с.цели катедри спечиалисти разработват тактики срещу такива непоръбени протестърчета ,бая ще потичат ми се струва ,особено ,ако нап
4
4
 
12
 
! Отговори
ДО 4 преди 5 години
*Въртоглавите* ще си изберат нова дата - ще слязат от Фейсбук и Интернет , и ще вземат Властта - ще вкарат в БЕЛЕНЕ (затвора там още се пази) престъпници , Убийци и Депутати .
3
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сваляйте герб!!!
2
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въртоглавите издивяха! Затова трябва да се забрани 09.09, че ги избива на желание за преврати.
1
13
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
ГЕРБ ?