От един чат до 330 бона кредити: Как заробиха мъж с измама?

11 окт 2024 09:14, Александър Попов
274
От един чат до 330 бона кредити: Как заробиха мъж с измама?
Кадър: Нова тв

Мъж стана жертва на измама, а животът му се е преобърнал. Един чат в социалните мрежи ще му струва колосалните 330 000 лв.

"Откакто стана това нещо вземам лекарства за успокоение. Тези хора в момента харчат и се наслаждават на моите пари. Моите мъки ще продължат цели 10 години”, казва мъжът, който повярвал на лъжата. По думите му в схемата участват няколко души.

Каква е схемата?

„В началото на септември с мен се свърза с момче. Каза, че ме е виждал, че ме познава. Ставаше въпрос за негова приятелка, която си търси работа – дали в моята работа търсят хора. Аз му казах, че търсим, да се свърже с мен. Той за първи път ми пише. Абсолютно никога не съм го виждал, нито го познавам. Той нямаше Facebook, използваше само Messenger”, казва пред Нова тв Сашо (името е променено - б.р.). Това е контактът му с първия човек от измамната схема - този, който трябва да проучи жертвата. Държи се като добър познат, който моли за услуга и го кани на кафе. „Видяхме се, аз говорих с неговата приятелка, която си търсеше работа. След това останахме двамата. Каза ми, че работи за човек, който се занимава с кредити”, допълва жертвата.

Измамникът твърдял, че минава през 3-4 банки, а те ти отпускат кредити в същия ден. Неговият познат ги погасява веднага, а за услугата получаваш комисионна.

Познатият се представил като Мартин. Той е мозъкът на схемата - човекът, който трябва да омагьоса Сашо. Мъжът успява за няколко минути да провери дали Сашо има кредити и веднага му звъни отново. Обещава му комисионна от 8000 лв. Мишената вече е улучена. Ловът е успешен, въпреки че нищо от предложеното не звучи логично и че Сашо е образован млад мъж.

Той е бил пратен в четири конкретни офиси на банки за ден, където изтеглил потребителски кредити на обща сума 210 000 лв. С лихвите ще трябва да върне 330 000 лв. за 10-годишен период.

Сашо твърди, че се е хванал на въдицата, защото всичко му изглеждало много достоверно. Той е предоставил всички разговори с измамниците на полицията, номер на коли, започнало е разследването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: измамакредити
Още от Общество
Тристранката обсъжда размера на минималната заплата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
9
 
! Отговори
Айшету преди 6 дни
Интересно ,кьопеците от "Гомнес.бг" вероятно не знаят че има таквоз село-Горно Уйнo,та цензурират...
212
0
 
21
 
! Отговори
Айшету преди 6 дни
Да си купиш тапия от Икономическият Университет от Долно *** не те прави образован...
211
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ще се започне досъдебно произвоство. След няколко месеца ще го прекратят и дотам. Така работи нашата прокуратура. Положението е отчайващо. И не се подигравайте на човека, че не се знае откъде ще ви дойде.
210
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Банките междувременно нещо за размер на доходи не са ли изискали, не са ли го проверили в системата че има изтеглени още кредити? Погасителен план? И куп други документи и нищо от процеса на взимане на кредити не се е ли е усъмнил че ще стане вечен длъжник? Как ставаш длъжник заради някой който не познаваш и то доброволно? Мислил ли е въобще като е подписвал?
209
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Образован не е равносилно на интелигентен. Просто е взел успешно няколко изпита, той си знае как.
208
2
 
13
 
! Отговори
Ехоо преди 6 дни
Няма нищо незаконно в това да поискаш пари и някой да ти даде. А що се отнася до лъжите, да те са укорими, но нашите депутати и съдии никога не биха позволили сурови наказания за лъжи, иначе няма да има предизборна кампания.
207
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен"Сашо е образован млад мъж.." На бас, че гласува за Възраждане! ЕВАЛА
206
0
 
20
 
! Отговори
Тъ.Панар преди 6 дни
"...и че Сашо е образован млад мъж". Ето тук е заровено кучето. Умни хора са казали, че университетът засилва личните качества на човека, включително и глупостта.
205
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО"
204
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Гадняр - Работи в страна извън ЕС и запорирането на заплата е почти невъзможно. Ако междувременно дадения имот стане на "единствено жилище", банката няма да може, реално да взима нищо от този човек.
203
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 196 Абе ... не е ей така. Работата е, че ако не те измамят, псоел ще трбява да се обясняваш пред НАП, че може и прокуратура и ДАНС дори, ако е дебела рабтоата, как така, ти теглиш бързи кредити, да ги дадеш на Асен от маалта, а после някой анонимно внася през EasyPay-я целияти дълг, а междвременно с жена си сте ходили на почивак на Малдивите.
202
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
От алчност човек може да се самозатрие.
201
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Гадняр 191 Правиш уместна забележка. Изводът е, че в схемата участват и банкови служители, от които зависи решението на кого да бъде даден кредит и на кого да бъде отказан.
200
2
 
12
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 6 дни
Поредно доказателство, че сме малък, но за сметка на това ..... изключително *** народ! Трябва да премахнат измамата от наказателния кодекс! Който е *** и алчен да си носи последствията, не да занимава всички с тъпотията си
199
1
 
5
 
! Отговори
goso преди 6 дни
Може и той да ги е взел и да лепне тия лъжи на друг - измислен познат ! Братчет с *** и 2 лева в джоба .
198
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тия от всички банки са за панделата
197
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Че тя схемата е вътре в самата банка очезадно е.В ОББ са за затвор ДАНС що спи????
196
1
 
38
 
! Отговори
joli преди 6 дни
Аз нищо не разбрах от статията . И защо ще тегли кредити в 5 банки и до края на деня друг ги връща !!!!! Глупост на шарения .
195
1
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 дни
ЛЪЖЕ- МАЖЕ И Е ВЗИМАЛ ПРОЦЕНТ --КЪДЕ Е СКРИЛ ПАРИТЕ ??????????????
194
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Докато има балъци, шарани и телета, ще има рибари и касапи. Ей така ще дойде някой и ще ти подари 8000 лв

Спонсорирани публикации